Som regel..

Ute lokker på meg, vakkert og fagert er landet, vindstille, sol og liv. Kikker ut kjøkkenvindu mens jeg smører en steik av bæbæ lille lam. Den har netting på – steiken altså. Surres i 170 med tolmodighet. Mulig jeg er «nauden» som røper at jeg kan lage mat – hvis jeg gidder. Det går på imagen som en villmann som bålsteker og spiser svarte aurer – og Fjordland.

Ute lokker som fortalt oppi hogget her, men jeg bør holde meg på den siden av glasset som nyter varmen i ved. Denne siste høstmåneden har vært tortur for meg, først lungebetennelse, såvidt ferdig med kuren og på nytt med kraftig forkjølelse, begge ganger smittet av andre. Og man er svakere etter første tur, og blir satt mer tilbake i neste. Følelsen av verdens eldste enda levende, er nær..

Vel sutring er ikke mitt fag, men dette er mer en slags selverkjennelse at humøret blir påvirket av innestengelse av ufrivillig art i såpass lang tid. Selv en vill kjærlighetssyk gubbe fra ukjente strøk må innse at noen ganger bremser ting man ikke styrer. Men det er uvant å være langtidspasient, hadde det nå endelig vært f.eks en brukket fot eller skade, noe en kunne se, og ikke noe usynlig som tapper kroppen og humøret..

Det satt en mus på plenen under frømateren i dag og spiste frø. Katten ble nektet å gå ut og skjærene jaget pokker i vold. Rett etterpå kom en spurvehauk og tok med seg frøspiseren til frokost, og katten fikk gå ut.

Jeg fikk en mail i dag jeg satte veldig stor pris på, den behøver ro når retur skal gis, men det kommer senere i dag sikkert. Når tanker skal sys sammen til noe andre kanskje kan forstå må en bruke tid på det kompliserte mønsteret, jeg er ikke laget for korte ordremser – de etterlater ofte flere spørsmål enn svar..

Til dessert blir det sjokkopudding med passe tjukk saus, krem er og godt på sjokko. Støvsuging er og gøy, dersom man evner å se det slik. Og jeg har skurt hvitoljete eikeplanker på kjøkkengulvet med hvit såpe med oljedråper i. Hm.. best å stoppe der, ligner snart på et husfarinnlegg, men jeg er vill! Som regel…?

4 kommentar to “Som regel..”

 1. Litt om alt Says:

  Husfar eller husmor.. Det viktigste er vel at en ikke sulter ihjel ved brødboksen?
  Ekstra pluss må jo være at det smaker godt også, lammestek mmmmmm.

  Møssene kan du godt la katten ta, det er nå min mening. Myk villmann eller ikke,..

  Ta vare på helsa!

 2. mariee52 Says:

  ja tenkte jeg det ikke, nå har an ligget med rumpa bar igjen, du må kle på deg vett du…Ikke tid til ny runde nå før jul, med lungebetennelse..Det er ekte villmanns vis å kjøpe lavendel og smøre på brystet og halsen før sengetid, så da så,,hehe,,Varme tanker fra Mariee52

 3. Xantippe Says:

  Dakkar …. syk enda du Dakkar …. syk enda du Vidle, kan tro om det kan være alderen….??? At du kunne lage mat det hadde jeg vel nesten forventet…;))

 4. Trym Says:

  Kokedagen! Fristar meir med lammelår enn det eg har kokkerert med i dag! I alle fall til middag!
  Brodern kom med 5 digre feitsild i gårkveld, eg renska dei, og lurte på kva eg skulle finne på med dei?
  Eg endte opp med å lage sildekaker, stod ute med steiketakke og laga ein haug med kaker,-
  rar søndagsmiddag syns ungane – guttungen (21) syns det var godt, kjæresten fann eit bein og ville spy, jentungen (16) syns det var dårlig, frua syns det var godt – så me kan sei det var fleital som syns dette var bra,-
  Eg lova at det ikkje skulle vere fast på søndagsmenyen!
  Bollar og brød som har vorte baka innimellom slaga var nok meir populær!
  Her har været vore mørkt og tungt, skal gå turen min men kan like godt gå den i mørket!
  Morro å lage mat i alle fall!
  Har hatt minste barnebarnet på besøk denne helga – berre sju veker!
  Foreldra har vore på julebordweekend.
  Håpar steika smaka!

  God kveld til deg!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: