Smaken av kontraster..

Skosåler setter avtrykk i glasuren med melis på, rimfrost dekker Jæren. Men solen lar den ikke få leve lenge der den sakte beveger seg mot det horisontale zenit med nok grader i vertikalen til å tine landskapet tilbake til standard farger.

Vinterlandet Jæren er ikke som noe annet her oppe på globusen. Golfstrømmen og den lave høyden over havet gjør sitt til at kong vinter må vike. Skifolket her er henvist til evige turer på etterligninger med hjul uten brems og bilhorn som jager de ut av drømmen og bort fra den gule midtlinja.

Men må man føle den ekte hvite vinter er den kun en liten time unna, en biltur med kosestopp i midten til en utsikt over en vakker grønn fjord – og rundt neste sving finnes normal norsk vinter med 2 meter brøytekanter og barn i tusentall med siste utstyr og rumpa plassert i en heis på evig rundtur opp på en av sukkertoppene.

Kontrastenes verden finnes i rikt mon, og man kan velge. Velge hver dag i hvilken del av Norge man vil befinne seg i. Selv trives jeg i alle, men setter pris på at valgene finnes, det beriker hverdagen.

På slike dager med sol og vintervisit, dager hvor storhavet ligger som et speil, slike dager burde en kanskje lagt drivende i en båt og småpilket etter en tidlig vintertorsk. Den smaker på flere måter, smaker og som litt av det å leve..

4 kommentar to “Smaken av kontraster..”

 1. Xantippe Says:

  Godt sagt, vi lever i et Godt sagt, vi lever i et kontrastenes land, så langt som dette landet er. I Trondheim brukte vi å si at vi kunne oppleve alle årstider på en dag. Det kan vi ikke her i sør, men enda ligger litt av snøen som kom på onsdag igjen…;))

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Noe i det med alle årstider Noe i det med alle årstider på en dag. For mange kan nok Norge fortone seg klimamessig som et sted man kan til nøds klare seg i om sommeren. Og jeg kan forstå nordlendinger som er uten sola i lang tid om vinteren.

  På samme tid med all skiftingen i årstider og vær, man føler at alt lever på en annen måte en kun blå himmel i ukesvis hvor dagene er like. For all del, det er godt med den varmen og ekte sommervær. Og vinterhalvåret kan nok fortone seg langt for mange.

  Vi som er vokst opp her takler det nok bedre enn de som ikke har. Og velstand og moderne tider gjør avstander korte slik at de solhungrige kan ta seg en tur til varmere strøk når som helst – slik sett er det vel ikke lov å klage så mye..

  Jeg burde vært ute i dette flotte været, men lufta er skarp og jeg enda forkjølet, så det blir inne og kikke ut, noe som heller ikke er å klage på..

  or

 3. mariee52 Says:

  Så sant så sant Tor kom akkurat inn fra en fentastisk solnedgang ute på stranden, skal legge til bildene jeg tok, så det kommer vel noen her inne snart, Vi bor i et nydelig KONTRASTENS land..Varme tanker fra Mariee52

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja mariee, vi gjør det,det Ja mariee, vi gjør det,det gjelder bare å se kontrastene for det de egentlig representerer, et levende landskap..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: