Min venn nattergalen..

Nattergalen var min venn den natten. En lys sommernatt hvor selv sommerfuglene ikke fikk sove. Flagrende vinger i natten. Et av verdens undere. Det var en varm natt – månen dampet og blomstene svettet nektar. Men, min venn sang sine tirader om elskov og lengsler etter en dame. Alene satt han i toppen av et lite lerketresbarn i månelyset.

Han sang sin sang – og min. Jeg lå i teltåpningen og lyttet, sangens melankoli og hans ensomme skikkelse frøs ryggmargen, og på bare armer reiste hårene seg mot himmelen. Sjelens rop tøyler selv den lumreste natt. Å være menneske er ikke bare lek i rosetter av regnbuefarger. Noen ganger er livet å være naken i blinde blant tusen rosers lettsaltete torner.

Samme hvilken vei en tar vil retningen høste sår dyppet i saltkrystaller. Men en stålsetter seg og lar sårene bare slippe til innvendig, skallet synes ripefritt for blinde – de som ikke ser inn. Livet er for kort til å prøve og feile. Og stiene uendelige i tall og lengde.

Livets råskap kan bestå av valg – man må velge ellers… ellers hva? Svar som en aldri får, men bare aner uten å vite. Så må en velge, det er alltid noe som må velges, selv i en vanlig hverdag. Og noen ganger velger en som om en var blind, sjelen blindet. Men – en vet, allikevel velger en å overse sjelens valg. Hvorfor?

Et svakt lysskjær mot øst vinner sakte over nattelyset og månens stråler. Morgengryet, den hellige stund, nærmer seg. Min venn snur seg og synger dets pris, og med håp i stemmen. Et håp om at en vakker natt vil hun dukke opp – og han bli lykkelig..

Solen brer sine vinger av lys og håp over dalen. I en villrosebusk sitter en sliten enslig nattergal og sover med hodet under dun. I et grønt telt ved siden av ligger en sliten mann i teltåpningen og sover mens solstrålene leker med hans blonde hårstrå og lar varmens ømhet nå inn i sjelen..

.
.

2 kommentar to “Min venn nattergalen..”

  1. xantippe Says:

    Malerisk og vakkert… dette Malerisk og vakkert… dette kan nytes… anbefalt ;))

  2. Jærskalden Tor Vidle Says:

    Takk xantippe..
    Tor Takk xantippe..

    Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: