Nøkler på feil steder..

Midt i kjøttkake nr. 2 ringer det: «Hjelp!» Det er mor. Bilen står halveis ut i veien, sviver med nøklene innelåst. Også husnøklene, husalarmknappen og mobilen + de andre saker damer alltid må ha i sin nærhet, ligger innelåst i den nå glovarme kassen. Hun fikk låne en telefon i nærmeste sjappe. Jeg har jo husnøkkel, så om jeg kunne komme å låse opp huset så hun kunne finne reservenøkkelen til den kjære bilen? Joda selvsagt, avsted!

Da jeg kom frem i mørket enda sugende på siste kjøttkake, ser jeg lynet (bilen) står der halvt på veien og halvt på innkjørselen til garasjen. Bare kvinner kan parkere slik. Lysene lager flomlyst plen hos en nabo, nesten som en kirkegård i mørket. Bilen putler og koser seg på tomgang – og mor står og sliter i panseret.

«Flaut ja, jo, selvsagt, men slikt kan skje (og skjer)» trøster jeg det fortvilte ansiktet. «Men, hvorfor sliter du i panseret? Du kommer neppe inn i kupeen den veien?» Som det skulle være en nødut/inngang i motorrommet. Ah..hun var redd for at den skulle bli for varm…? Nesten som om hun hadde hørt motoren rope om hjelp… Etter å ha forklart at den sikkert koste seg, så slapp hun taket og bilen pusten, sikkert.

Bort til inngangsdøren, «hvor er reservealarmknappen?» Jeg hater når den der dritten skremmer sjelen min langt til sjøs – tar etpar dager før den kan lokkes tilbake igjen. Mens hun forklarer stikker jeg i en nøkkel, niks, ikke den, neste, neste..hva pokker? Da alle på nøkkelknippet er prøvet uten hell, hva? Hvor er nøkkelen? Rett nøkkel. En runde til, ikke pokker, alle nekter å låse opp den gjenstridige husdøra.

Jeg klør meg i hodet, det drysser litt sagspon som var anbrakt der da jeg skar etpar lister før middag. Ingen vinduer åpne, derfor ingen vits i å leke Tarzan. Ut i bilen og roter gjennom alle rotesteder hvor man vanligvis stapper alt mulig man ikke har bruk for. Niks, nøkkelen er ikke tilstede. Må være hjemme da? Hos meg. Men den skal normalt henge på knippet med de andre, tviler på at den har tatt seg en tur på egenhånd?

Etter å ha ovetalt henne til å la vraket, det surrende vrak, stå der og kose seg (hun syntes visst at den måtte være meget varm stakkar, og var redd for at den skulle ta fyr), kjørte vi hjemmover til meg. Plutselig kom jeg på at jeg hadde lånt nøkkelen bort til lillesøster da de var her sist. Men var sikker på at jeg hadde fått den igjen. Å rote gjennom hele huset etter en usynlig nøkkel er jo nesten håpløst – eller verre.

Hjemme leter jeg i de tenkbare skuffer. I mens leter hun etter nr til vaktselskapet, de får komme og låse opp hvis jeg ikke finner nøkkelen. Plutselig…hm hva med jakkene? Bingo i første lomme, der lå fanten og gliste. Avsted i hurtig tempo, og en rask telefon til hennes søster som sikkert lurte på hvor hun var blitt av. Da vi nærmet oss huset igjen forstod jeg at hun nesten ventet at brannbilen, med kjekke brannmenn, var i full gang å slukke den stakkars bilen, den må da ha tatt fyr nå? Smeltet i kupeen..Men, den stod der og ventet trofast med varme seter og stue – et mirakel, hehe..

4 kommentar to “Nøkler på feil steder..”

 1. Trultus Says:

  Hehehe, ikke så lenge siden Hehehe, ikke så lenge siden jeg gjorde et sånt stunt jeg også…🙂 Hadde akkurat satt meg inn i bilen ved City Nord da jeg oppdaga at jeg hadde glemt en pose inne på H&M. Jeg løp inn, fant posen – kom ut igjen og oppdaga at veska og nøkkelen var innelåst i bilen i stresset… :-p

  Da måtte jeg gjøre som dama du fortalte om. Jeg måtte ringe. I mitt tilfelle til paps som har nøkler til leiligheta mi. Han kjørte hjem til meg, fant reservenøkkelen til bilen, kjørte så til CN og fikk på den måten berga meg ut av en situasjonen.

  Det hører selvsagt med til historien at regnet bøtta ned og klokka var åtte da dette skjedde, så CN hadde akkurat stengt. Det var med andre ord ikke mulig å gå inn for å varme seg, og vi var temmelig blaute og iskalde da vi kom hjem den kvelden.

  Da var det bra deilig med en varm dusj og et pledd, ja…🙂

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe Trultus, tror mange har Hehe Trultus, tror mange har opplevd noe tilsvarende. Det er fort gjort. Siste løsning er jo å kontakte politiet som så sender et av bilhjelpsfirmaene, de kan ofte få opp de flest dører, dog er mange av dagens billåser nesten umulig uten nøkkel.

  Men en fornøyelig historie, hehe

  Tor

 3. bamse1964 Says:

  En morsom historie for En morsom historie for ettertiden da.

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Joda, en i en rekke bamse, Joda, en i en rekke bamse, hehe

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: