FJOSNYTT den ulande 25.oktober 2008.

Frå redaksjonå beklager me atte dokk måtte venta litt lengre enn vanleg på aviså denna gongen. Årsakå e berre atte redaksjonå he våre på ei lidå kjappe befaring hos ei lidå avis i Kahului på Hawaii. Men då me sko heim atte nådde me ikkje flyet. Årsaka va atte me måtte måtte få ordføraren heima te å senda garanti for kausjonå for å få n’Tor ud av fengsle.

N’Tor va med så guide og hadde funne ud at dei fattige va dårleg behandla der borte på øynå. Då vart’n arge og for te deira styrelse og laga så møje bruduljar atte dei samla heila politikorpset og la han i jedn. Me i redasjonå he sendt ei helsing om god bedring te deira ordørar og styrelsen så enndå ligg og får behandlig for sjokk. Dei e visst ikkje vane med klare talar.

Dagens vær: Litt blåsande, men hønså flyg ikkje ennå, temp 11,9 gradar.

Øve te siste dagars nyhede frå fjos og bygd:

N’Rangvald i Kjolå kan rapportera atte itte 4 årigs statstøtta forsøk e konklusjonå atte same ka himmelretning ein gjødslar gulerødene frå så varte dei lige lange. Då veit me det au endeleg.

Historiå om den flygande rosa babydollå(ikkje spør oss, red. anmerk) og den grøne sokk te hu Mari så Stønne, tege ikkje ende. Nå seier n’Johan Starve atte han såg eit snev av någe rosa hos drengen te dei på Loktå. Lensmaen ska undersøka sakå.

Okkar feltreporter, Tadleik Snabbe, krevar atte vegkarane nå må få rauå i gir og vela vaskebrettå på vegen heim te bestemorå hans. Både han og mopeden hans, Rasken, fekk meste deleriumiske (? står så, red. anmerk) annfall i går då han sko lura seg av litt og eda kagar hos bestmorå. Me bifallar n’Tadleiks krav, me ligar au kagane te bestemorå.

Vidar i Skyane he ringt endeleg. Då veit me atte han ikkje e sure på osse lengre itte me melde atte han va årsak i atte Molinne Truselaus hadde esa ud.

Så redaksjonå antyda sist, held ikkje den nye gyngje-og maseringstodl’n te Bertram Oppfinnar særleg lenge i langtidstestå hos n’Tor. Te og med sensorane så ska oppfanga ner sittarn varte kosesjuge og starta mekanikken he kvelda av varmgang. N’Bertram ska nå forbedra og forsterka adle elementane før stodl’n vart sende på ny test.

N’Oktanius Haltepink e ein så ikkje gjer opp i beste bygdaåndå, noge me e kjende for. Itte å ha kryssa allverås hønserasar i 27 år e han nimmare målet me å få ei rasa som verpar ferige påskeegg. Ei høna la i går aftes eit egg med spektra fargar. Meir vil han førebels ikkje ud med.

Hu Boletta Lettpå e sikker på atte hu såg ongane te trodl i Garpaheiå sist syndag då hu hengde ud vasken.

Frå kommunestyrelsen:
Styrelsen he vedtoge å auga teskåte te unge så giftar seg og blir verande i bygdå. Fra før veit me jo atte dei får gratis tomt og evigt rentefrie huslån frå Okkar Bank. I tillegg varte nå etableringsstøttå auka frå 250 tusingar te ein halve million.

N’Jone Gidle he fått eit teskått på ein million te å utbetra huset slek atte kånå, hu Frøydis, kan få enklare dagar itte hu fekk litt gikt i den eine leggen.

Styrelsen he vedtoge å bygga eit tropisk inneglassa spabygg te fritt brug for adle innbyggarne. Det varte det mest moderne i heila EU (ein luring fann ud kossen ein sko få dei millionane så teskått frå EU, red. anmerk). Ein he au fått godkjend innførsle av tropisk kvide sand, tropiske fuglar og sommerfuglar, tropiske plantar og anna tebehør.

Frå kommunekasså meldar dei atte hu e øvefodle av allaslagen teskått frå staten (me takkar han så va så lure å finna adle smutthålå seie leiaren, men det he me ikkje lov å seia, ei helle nabne, red. anmerk), og nye millionar ramlar inn te adle tie. Så dei oppfordrar adle te å søga om teskått hvis dei he behov for någe. Kommuneskatten e allerie satt te null i år.

Nyhet!! Nytt fast element i aviså: Dagens ord frå Tor:
«Vær gidle me adle, elles vitjar eg deg..»

Huldrenytt:
N’Tor meldar atte hu e nå solbrune og varme, og hu takkar for atte hu fekk vera me osse te Hawaii (burde me sei det? red. anmerk). Hu he nå henta ongane så he våre passa av hu vidle nya på Udsiktå (nei, me anar ikkje ennå ka nabn hu he, men me mistenkar atte n’Tor veit meir enn han seie, som vanleg, red. anmerk).

Meldingar frå Lensmaen:
Lensmaen er nøgde med dei fleste så endeleg he forstanne atte det e viktigt å udstyra kydnå med refleksar og lys ner dei e ude på eiga tur på vegane i desse mørke haustkveldane. Han undersøkar nå om muligt te å udvida sikringå te dyrå okkar med å udstyra dei med blinklys og trekantar dei kan bruga ner dei stannar opp for å eda litt i veikantå.

Helsenytt:
Søster Solveig Bringå meldar om berre vanlege småsjukdommar og ikkje någe særs. Men hu he fingje beskjed frå kommunestyrelsen atte alt ska fra nå av vera gratis for innbyggarne og rekningå tege kommunå. Dette gjeld au adle medisinar oa.

Utanbygdsnyheter:
Me he sensurera dei som vanleg, det er berre same elende så føran, einaste me vil informera om e atte kommunestyrelsen he avslått å få besøg av kommunalministeren. Det er begrunna med at me ikkje tør visa fram kommunå slek hu e i dag (eit ledd i å la dei gje osse medynk så me får fleire millionar seie ein lure, me he lova n’Tor å ikkje seia kem, red. anmerk)

Etterlysningar:
Gamle Rangvald i Borteliå etterlysar sitt gebiss. Det e udan overbitt og han trur det forsvann på siste ungdomsdanså (? red. anmerk) på det nya kulturhuset. Bredleik Kause spør om någen endå he ein villige stud. Hans nya ku Anita 3 he visst kome i lystå. Olga Olala ynskjer ein vene kall(? Står så, red. anmerk)

Tekniske greier:
Trykkerisjefen våras e imponera av atte adle såg kem det va på billede i forrige nummer sjølv om han hadde manipulera (? i alle dagar? Nå vart me imponera, red. anmerk) billede og au viska ud katten te kåne te ordføraren så n’Tor sko henta ner. Adle får ein kommunestøtta premie i postpakka. Nye konkurans kjem i neste avis.

8 kommentar to “FJOSNYTT den ulande 25.oktober 2008.”

 1. xantippe Says:

  Sannelig på tide med Sannelig på tide med Fjosnytt att, det var like før jeg gikk til oppsigelse av tidende…. men som den ivrige leser jeg er, er tålmodigheten stor… og gjensynet med Fjosnytt var akkurat som jeg trodde det ville være…godt dere fikk N’ Tor utav fengsket… det hadde bltt stusselig her uten han….. ;))

 2. Anonym Says:

  Hei Neste gang kan du få med at jeg fikk en laks på 14kg:)

  Har du fått noe laks i sommer/høst?

  Nesten litt flåklypa dette, kult.

 3. trultemor- Says:

  takk da va på tide at aviso kom no.
  Svært ittelengta.
  Men so var den fin og innholdsrik då:)

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ikke mulig å si opp Ikke mulig å si opp Fjosnytt xantippe, den kommer til alle uansett, og helt gratis levert hjemme i stua, hehe. Men det er ikke alltid tiden strekker til, eller lysten har vært noe «smal» i det siste. Nåja, han var på vei ut fra fengslet uansett, dvs ledelsen var lei av å bli dressert og stå skolerett, så de hadde tenk å la døra stå åpen når han luftet seg..

  Hei anonym, har du fått en laks på 14kg? Gratulerer! Burde jeg vite hvem du er kanskje siden skriver det på den måten? Joda, har da fått noen få, men ikke mange, aldri hatt en så dårlig sesong før. Flåklypa er vå vennskapsbygd, dog er de litt sjalu på oss siden vi har så få normale her.. hehe

  Synes du og Trulte? Koselig å få slike ord. Dog undrer jeg hvor mye folk forstår av den blandete dialekten, kan ikke skrive full dialekt, da får mange problemer har jeg forstått.

  Tor

 5. tante BØ Says:

  Tante Bø har vært innom og Tante Bø har vært innom og fått med seg siste nytt.
  Skal hilse så mye fra a Sara Trenese,
  a Olga Blåfis og a Karoline Hurtigpisser.
  Tante Bø lurer på om de er utflyttere fra bygda di? Disse damene får jeg ikke no svar ut’a.
  Ha en fin kveld.

 6. retired Says:

  Informasjon Takk for grundig og utfyllende informasjon om hvordan det står til i bygda di. Det er lenge sidden jeg har lest noe på jærmålet.
  Hvis det er noen som ikke skjønner alt så er det nok en mening med det. Manglende kunnskaper i norske dialekter f.eks og det er da ikke ditt ansvar. Kanskje de kan få tilskudd (!!) fra kunnskapsdepartementet (det kongelige) til et kurs i jærmålet.
  Kommer Fjosnytt inn under statsstøtteordningen??

 7. Anonym Says:

  Kari Sidrompe og Sigfred Kari Sidrompe og Sigfred Ballekløe har noke på gang, det gløymde du i aviså ? Noken hi sagt opp arket for det va kje te å stola på ?Det stutthalte postbudet Petra Patteheng bar seg skakk førre dagen øvelesst med forseinka blad og ligg no på sjukehuset for gangsperr og akutt lumbago. Doktor Merk Feber pleiar frøken Patteheng etter alle konstens reglar og melder om lystige lydar frå dei indre gemakkar på sjukestova.

  Kem nemte statstøtte? Kan ein melda frilynt då ?

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ikke godt å si, men Ikke godt å si, men tvilsomt tante BØ, ingen flytter herfra, er ingen vits i det vel? hehe Vel, samme hvor en bor bare en trives, det er vel svaret…

  Det er nok ikke rent jærsk retired, for da ville neppe mange her forstått noe. Gradvis har jeg måttet slipe ned de største pregene. Neida, ikke mitt ansvar slik sett, men greit at en forstår hva andre sier, ellers er det vel ikke hensikt i å si noe?
  Selvsagt får Fjosnytt all økonomisk støtte som behøves, vi har jo en i bygda som vet å finne ut hvordan få allverdens utkantstøtter, så bygda flommer over av midler, ikke noe problem, de som styrer vet knapt hvor byda er, så da må den være sjelden og stakkarne behøver vel noen slanter for å overleve, hehe

  Nåh, de fleste ah noe på gang her i utkanten hvor livet går uavbrudd fra verdens ork og jammer anonym. Her levers avisa rett i hånden, enten det er i fjos, åker eller seng.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: