Uka’s lunsjtid..

Onsdag er ukas vakum, selv avisen er tynnest på en onsdag, ihvertfall den som ligger på min matte om morgenen pent rullet sammen med strikk som sikring – og levert av en av våre nye landsmenn i en sliten utrangert Toyota med automatgir og blå røyk kl 05.12.

Mandagen leves det høyt på sakene som skjedde i helga – og de som ikke var ferdige på fredagen. Tirsdag kommenteres og dementeres mandagens utspill. På onsdag er mandag og tirsdag et avsluttet vers.

Onsdag sonderes status og innspurten mot helga letes etter. Dvs «hva» på torsdagen, som så skal helst avsluttes uavsluttet på fredagen slik at mandagen kan bli sikret. Det hele gjentas så.

Selv reklamehaugen følger tykkelsen og mønsteret til avisen. På mandagen er den størst, da gjelder det å være tidlig ute for å sikres seg dine drag med kortet den kommende uka.

I næringslivet er onsdagen og en slags pustedag, man har enda akseptabel tid til å redde uka, fredagen er skjult av torsdagen. For på torsdager skal det gires opp igjen slik at fredagen kan avsluttes på vanlig måte med tunga ute og et lettelsens sukk – man holdt fortet denne uka og.

Også menneskene påvirkes naturligvis av denne rytmen. De er jo deltagerne og skaperne. Vi følger klokka og kalenderen mer slavisk enn vi selv mange ganger er klar over, livet blir preget av rytmer og rutiner, en slags felles samordning, eller forming. Bryter man bevisst mønsteret, er det lett å føle seg utenfor samfunnet – systemet.

Men onsdager er litt som ukas lunsjtid på mange måter..

5 kommentar to “Uka’s lunsjtid..”

 1. mariee52 Says:

  Det var et fint navn på onsdagene ukas lunchtid ja, alltid stille syns jeg på ondsdagene, så dette passet bra. Ha likevel en flott onsdag og håpermigrenen holder seg borte daTor..Varme tanker fra Mariee52

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nettopp mairee, «stille» er Nettopp mairee, «stille» er vel inntrykket man sitter igjen med.

  Migrenen er jaget til ukjent land, og det er en spetakulær nydelig dag på andre siden av glasset..

  Ha en fin dag du og mariee..

  Tor

 3. xantippe Says:

  Har ikke tenkt over det slik Har ikke tenkt over det slik egentlig, men det er jo sant det du skriver. Husker da vi var unge, så var onsdag «litjlørdag» og den dagen i uka da det nesten var flere ute enn på lørdaag. Hvordan det er i dag, har ikke jeg den ringeste ide om….men en fin onsdag i dag, det er det…;))

 4. Wicked. Says:

  Sitter på jobb og har sånn rar dag.
  Ikke helt våken og det kjennes ut som at jeg bare
  er tilstede.. Knappast..
  Så det kan jo være noe i det du sier..
  Vakuum tilstand for meg, enn så lenge:)

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg husker det selv godt da Jeg husker det selv godt da jeg var sjef xantippe, onsdagen var alltid en slags stillstand før opptrappingen mot fredagen hvor man skulle ha levert ferdig det man hadde lovet til den dagen, ofte klumper det seg mot fredagen. Å ha hengende et etterslep på mandagen forskjøv og forstyrret hele neste uke..
  Ja, en vakker onsdag her hvor jeg burde vært langt inne i en eller annen dal, men dessverre blir det kun å sende tankene avsted i dag..

  Jepp wicked, du kjenner på noe av onsdagsfølelsen, og det vil du nok og hjemme..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: