Ikkje for dei med svage nervar.

Ska ei skriva for allmuen når ein he ein bad dag? Mange vil sikkert seia nei, ein tapar på å visa at ein berre e menneske så de andre. Nei staute karar og blide kvinnfolk vil gamle Norge ha. Dei andre e dei andre, ikkje oss.

Men ka ska ein vidle skald gjera då? Som kjend berre må skaldar skriva, forma ord udan å tenka på andre sine ordbøger, skaldane levar fritt og ska ikkje begrensas av det dei andre finn seg i. Skaldane gjere det andre ikkje tør, men det dei om hundre år tege inn i lærebokå. Nei skaldane e fydde slik og må leva med å visa både elendige dagar og dei gode. Ein bør heller verta bekymra ner ein skald verte tause for det e ikkje i deira natur.

Då he eg unnskyldt meg nok.

Eg vakna i skymdå (veldig og altfor tidlig for de som bare forstår urbant norsk). Eg følde eg ikkje hadde blunda særs, men kroppå føldes som om hu hadde dreve å blanda 5 kubikk sement aleina og trilla den ud ittepå.

Shit! (engelsk måte for å si «pokker» o.a) Ein slik dag! Migrena og medfylgjande helvetes begresningar! Eg heng meg i ein eplebusk! Eg hatar slike dagar, og fattar ikkje atte eg så e ustyrlege ska temmast av någe eg ikkje kan banka opp!

Viare (nei ikke vierbusk, men «videre») sto eg opp, slengde innpå ei altfor tørre skjeva med eit altfor sukkra syltetøy! Någen skallebankpillar skyldes ner mens eg venta på den altfor treige kaffimaskinå! Sure va eg, sure på allverdås plagar eg av adle sko få på same dagen. Godt eg va aleina så ingen såg meg.

Itte (nei, «etter») å ha tømt ner 3 koppar av den altfor treige og tjukke kaffien såg eg atte det lysna i aust. Grrr! Osv. Nå he det regna og blese i 11 dagar og så ska solå koma i dag! I dag då eg ikkje kan nytta ho! Gå å legg deg solå og kom atte i morgen! I dag passar det betre med regn, sno, storm, hagl, tåka, torevær og evigt mørke! Og adle fuglar tege på seg svarte dressar! Ikkje ei rosa i knapphålet ein gong, ok då, men hu må vera svarte!

Så kjem kattå inn, masar og legg atte alt vatn i pelså på dei håra leggane mine! Og ikkje tørka hu av beinå helle på mattå. Koss e det du ser ud di flyfilla! Du burde ta ein permanent og snart prøva ein annan fargje, te dømes beige! Pokker! Nå gløymde e eggå! Dei e nok grøne inni nå! Kokar nye.

Inn på badet, pokkers spegel! Snu deg! Hm… på slike dagar sko ein våre kvinnfolk i tryne. Dei kan berre sparkla og mala bort det slitna og trøtta andlete («ansiktet» for bydamer). Og dei klagar på pms? Pysar! Dei sko prøvd å vera mann ein månad! Ta i frå dei adle greier dei pyntar på andlete med i ein månad, og tvinga dei te å gå ud i butikk og på jobb udan pyntå! Ittepå trur eg atte me kunne strøge pms frå ordbrukå..

På med pc, eg får sjå om det e någen elendige nyhetar. Hm.. kor pokker e surpompen Jens i dag? He den sleipe klard å åla seg unna ein gong te? Arrgh! Dei pokkers kroppane og sexå me druknar i! Sex! Eg vil ikkje ha sex nå! Høyrd om kos dokker dustar? Sex! Blæææhh! Hm… vel, kan henda skallebanken hadde forsvunne då? Ein kunne jo gjord eit kjapt forsøk vel? Nei! Kossen tenkar eg nå? Eg ska jo forbanna den einspora sexå! Trur eg?

Ska eg skriva någe? Eg burde ikkje, kan ikkje la någen veda atte eg ikkje sprett rundt og e vidle i dag lik i går? Shit au! Eg plar ikkje skjula meg, eg e jo tøffe!

Nå, ittepå.. hm.. tabelettane virkar visst? Og sjå den vene solå! Men eg e trøtte, og kosesjuge, men det e standard då. Eg får gå og drukna meg ein halvtime i dusjvatnet..

5 kommentar to “Ikkje for dei med svage nervar.”

 1. frk-jettegryte Says:

  pms? Hm, veit du.. eg har aldri hatt PMS.
  Eg veit knapt nok kva det er. :-p

  Men å klaga? Jau, da kan eg.😉

  Ha ein flott dag!

 2. bamse1964 Says:

  He he…du får sagt He he…du får sagt det……
  ha en fin dag….

 3. xantippe Says:

  «Bad hair day» ( dårlig «Bad hair day» ( dårlig dag) rett og slett…. og du, om du våger å ta deg en tur inni et parfymeri, så skal du se at det meste som finnes for damer, også finnes for menn… så bare å gå i gang med sparklinga di du… ;))

 4. -trultemor Says:

  ka???? Hjalp ikkje alle blåbærå i gårsdagens blogg? Dei så e proppfulle i sånne antioksidantar…hm, hjelper kanskje ikkje mot migrene nei….

  Kan endelig senda deg ei øskja med sparkel og anna stæsj…så du kan pynta på villmannen i rein Jan Thomas stil :p
  Så du har muligheten, ingen grunn te å beklaga seg altså *haha*

  Ha ein kjempeflott dag;)

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Har du ikke hatt pms jg? Men Har du ikke hatt pms jg? Men det er jo kjembra, hehe. Joda, alle kan vel ha sine grunner for å klage av og til, jeg prøver å la være som regel, blir normalt ikke bedre av å frese ut, eller kanskje? hehe
  Ha en fin dag du og.

  Nåh, pleier ikke bli ordløs så lett bamse, hehe
  Ha en fin dag videre du og.

  Tja xantippe, migrene er noe dritt rett og slett, jeg var ikke selv klar over hva det egentlig innebar før jeg fikk min første runde i godt voksen alder. Det er ikke «bare» en slags hodeverk, normalt er hele skroget tromlet og overkjørt i et døgn. Jeg inn i et parfymeri? Tror du og på nissen? hehe. Ikke pokker..

  Nix Trulte, men jeg har en liten aning om hva som kan ha påvirket andre veien, en slags «overbelastning» i helga antagelig, nærmere opplysninger gis ikke, hehe. Pøh, hold den der dame-eska laaangt unna meg! Jeg er ingen småhomoaktig femi gubbe! hehe
  Hvem er Jan Thomas?

  Men som fortalt i siste innlegg er det nå en meget brukbar dag allikevel..
  Ha en fin dag du og..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: