Hah!

En stor nytelse og fryd for sinnet lyste uventet opp denne dårlige dagen. Jeg måtte en tur til byen samme hva og for innover med forbannelse over alle sniglene som holdt akkurat fartsgrensa. Inn på parkeringsområdet og betale i den automatiske banditten, legge lappen i vinduet og avgårde til sjappa.

Da jeg nærmer meg parkeringsplassen på vei tilbake, ser jeg med mitt ultralangsyn at en kjeltring står foran kjerra mi. En pokkers parkomeini! Og på denne allerede ugne dagen. Turboen ble lagt inn i sjumilsbeina og før han hadde stappet lappen under står jeg bak kjeltringen!

Han kikker på klokka og skal til å løfte vindusviskeren på venstre side, og har ikke oppdaget villmannen som står bak han klar å lynjse både han og botboka. «Ikkje rør min bil!» Brummingen fra intet en meter bak gjør at han mister den pokkers svarteboka i en passe vannpytt som gunstig nok hadde plassert seg i nedslagsfeltet til akkurat denne bruken rett ved forhjulet.

Tydelig enda i lettere sjokk mister han litt av balansen og plasker den ene stygge foten sin midt på den stygge svarte boka slik at det skvetter sølevann på han og etpar dråper på bilen og en på meg. «Sjå ka du gjere! Bilen va nyvaska! Og sjå på bukså mi! Den va nyrenska i går! Ka sko du med viskaren min? Stjela den? Nå tog eg deg på fersken! Nå krev eg erstatning for bilvask te 300 og buksa te 1000 og 700 hundre for atte eg nå kjem for seint te neste pasient!»

Kjeltringen har ikke sagt et ord, men munnen henger som en geip. Forsiktig bøyer han seg ned og plukker opp den vasstrukne ødelagte botboka. I den andre hånden henger den boten han skulle gi meg. «Ka viftar du med den lappen for?» «D..di..din..» stammer han og holder den prøvende mot meg. Jeg grabber giroen i plasten og kikker. «Beklagar, eg ga nok te innsamlingå på syndag!» Så river jeg hele greia i to og gir de tilbake til geiperen.

Fjotten står der og tror ikke sine ører og øyne, jeg låser opp bilen og tar ut en noteringsblokk. «Få låna blyanten din, eg finne ikkje min! Og nykker en penn ut av brystlomma hans. «Ka heiter du? Eg må ha namn og adressa kor eg ska senda rekningå! Elle skriv sjølv, men skriv med blokkbokstavar!» Rekker bestemt over blokken og hans kulepenn, og jammen skriver ikke fjompen ned uten en lyd.

«Kem e det? Peker på navnet og adressa på bandittselskapet som han har skrevet etter sitt navn og adresse. Han forklarer nølende. «Ok, kem ska ha rekningå mi?» Da blir han taus og nølende. «Ka? Høyrde ikkje? Ka planla du å gjera med bilen min?» Stille, så kommer det forsiktig: «Parkeringstiden var gått ut med 6 minutter, og mine instrukser er ..» «For någe tull! Eg he stanne bag deg i månge minuttar, du stengde vegen slik atte eg ikkje fekk komma inn i bilen!» Nå fikk han et ukjent problem visst – og ble svarløs.

Jeg lo halve veien hjem etterpå og alle sniglene var visst borte, hehe..

8 kommentar to “Hah!”

 1. trultemor- Says:

  du er nådelaus kjære Tor!! Parkeringsvaktenes store skrekk, tenker eg…;)

 2. Utlogget LOA Says:

  Du hadde skremt vannet av meg ihvertfall!
  Godt det er noe som heter Tena, sier jeg bare….*ler*
  Stakkars krek…

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  De bør ihvertfall ikke De bør ihvertfall ikke møte meg Trultemor, ikke være innen synsvidde. Men deres synsfelt og vurderingsevne synes utrolig snevre mange ganger. Jeg husker en gang jeg var på visitt til en alvorlig syk i familien på sykehuset. Når jeg kom ut hang der en skammelig stor bot på vinduet. Årsaken var ikke manglende betaling eller at jeg hadde stått for lenge, for det er en slik parkeringsplass hvor man betaler når man kjører ut. Nei årsaken var at det ene forhjulet mitt var borti den hvite delingslinjen mellom de små båsene. Ikke nok med det, min bil stod ytterst i den rekken, og derfor kunne heller ingen parkere på den siden av meg.

  Ikke spør og jeg ble sinna, forbannet, og lette i halvmørket etter dusten, hehe Dog har jeg en mistanke om at han skjulte seg i noen busker..

  Tror ikke det LOA, normalt er jeg fredelig, men reagerer på dustete idioti, noe de fleste nok gjør. Og vanligvis er parkomeiniene over alle hauger når man ankommer..

  Tor

 4. Wicked. Says:

  Hjelpes at det kan ry så mye ut av ett tastatur..
  Fantastisk..
  Leste denne høyt til gubben, som lo så
  jeg skjelden har sett før:)

  Skal si du er dyktig på formuleringene dine..

 5. Skjebnen Says:

  Tabbekvote. Jeg tillater meg en smule besyv her: Om dette var tilfelle, gjorde du gud hjelpe meg helt rett. I tillegg burde du kanskje snudd banditten opp-ned og latt lommene tømmes, for derpå å påstå at det-og-det var ditt. Til slutt kunne du dyppet hans hode i sølepytten. For et syn i så fall😉

 6. bamse1964 Says:

  Så morsomt!!!!……Er Så morsomt!!!!……Er historien virkelig???

 7. Trym Says:

  Eg seier berre: Stakkars parkeringsvakt!

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Godt at gubben din fikk le Godt at gubben din fikk le litt wicked, det gjorde sikkert underverker, hehe

  Selvfølgelig er det tilfelle, og selvfølgelig var det rett skjebnen. Ellers er jeg ikke voldelig, men vet å bruke talerøret på en uvulgær men bestemt måte.

  Selvsagt bamse, naturlig å reagere når en endelig fikk tatt kjeltringen på fersken.

  Stakkars Trym? Neida, egentlig var jeg snill med han, hehe

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: