Høyvann..

«Advarer mot uvanlig høyt høyvann» står det i dag, jippi! Naturkreftene er spennende når de viser muskler. Det skal visst være i kveld, lurer på om jeg må prøve å få det med meg? Kjøre ned i havna og se på underet. Jeg kunne selvsagt løpt i lett villmannstrav som vanlig, men da må først skroget gi tillatelse, det protesterte en smule da jeg våknet i dag, hjernen funderer enda på hvor, eller hva som har fornærmet det denne gangen.

I mens fyrer jeg i ovnen, kosefyr, som meg – en kosefyr. Ute burer det som styggen selv og himmelens vaskevann skyller ned, denne oktober går ikke over i historien som en særdeles vakker høstsommer. Men man kan ikke forvente at det skal skje hver oktober, mulig vi er bortskjemte her på flatelandet. Været får tas som det som serveres og innrette seg etter det upåvirkelige – dessuten har alt sin sjarme dersom man ser det rette veien.

Med uslitelig og usvikelig tro på at bedre dager kommer, står som alltid hagemøblene ute, normalt gjør de det hele året her. Og ikke uvanlig blir de brukt på vakre dager året rundt. Man tar bare en myk pute og et deilig pledd med seg – og nyter de fine dager hvor solen varmer og tildeler sine livgivende stråler fra blå himmel. Eneste sak som er innelåst er gynga, hvis ikke ville den og dens tak neste morgen befunnet seg på prestens terrasse og han ville takket for gaven fra oven og nektet å levere godset i retur.

Da vi to største barn i går, dvs jeg er det største og så går det gradvis nedover, hadde bygget verdens mest gedigne ufattelighet på hele en meters høyde inklusive et dansk flagg på toppen, fant den litt mindre ut, dvs nr 3, at byggverket ikke ble godkjent og opptrådde som Goliat og la landskapet flatt med sine store føtter. Nr 2 protesterte vilt og ville avstraffe Goliat med pang, bang og utskjelling. Men nr 1, den største, måtte da megle og bære begge på ryggen under meglingsmøtet som ble avsluttet med vannis og handshake.

Morgenkaffe er nesten like saliggjørende som bålkaffe ved et fredens tjern langt borte i solnedgang med kun verdens lyder og evige fred i sinnet. Dagens første gjøremål er å starte bryggingen, den har 1. prioritet i det ritualet som kalles «å stå opp».

Men en sjelden gang hender det at a) det er tomt for filter, b) eller tomt for kaffe. En større krise kan neppe beskrives, selv Jensemanns venner med eller uten sms’er ville ikke klart å overgått den krisen. Man blir nesten en despo. Og despo’er kan gjøre de underligste ting. Så som på varm sommerdag sette seg med uvåken, pissetrengt kropp i bare boxeren inn i bilen og bryte fartsgrenser ned til en døgnåpen pølsestasjon for å kjøpe filter eller kaffe.

Hm.. der bakket en kråke forbi vinduet, dvs den fløy baklengs med halen til værs og ute av kontroll, det betyr at det er et fantastisk levende vær ute som må studeres med et varmt krus i hånden. Selv i hagen er det høyvann, men antar at varslet gjaldt for havet det blå og ikke plenen den grønne?

7 kommentar to “Høyvann..”

 1. Wicked. Says:

  Ja, den kjenner jeg.. Kaffen skal, og må være klar om morran.
  Ellers blir ikke denne dama våken og glad.
  Og det kan jeg si, er ikke noe pent syn.

  Og været er ok..
  Ha en fin dag, Tor..

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja wicked – uten kaffe er Ja wicked – uten kaffe er det bare elendig alt, hehe

  Jepp, været er meget ok her og.

  Ha en fin dag du og.

  Tor

 3. xantippe Says:

  Også her er det ruskevær i Også her er det ruskevær i dag. Jeg har alt vært i marka ( klokka halv åtte) og ble gjennomblaut, så det var godt å komme hjem til en god kopp te…..Ha en fortreffelig dag….;))

 4. Jettegryta Says:

  sen morgen Jeg stod akkurat opp.
  Jeg er ødelagt og forkjølet idag. Utenfor soveromsvinduet bråket det med sterk vind og store regndråper. Det er stilig. Jeg liker det.

  Nå blir det frokost og kakao.
  Må se om jeg får løst opp denne tette nesen.

  Jeg ønsker deg en deilig, stormfull dag!

 5. bamse1964 Says:

  Her er skikkelig ruskevær i Her er skikkelig ruskevær i dag….Har vært i skauen og gått et par timer, men tror aldri jeg har vært så blaut etter en tur før……..Var godt å komme hjem å få en varm dusj……
  Ikke rart det blir høyvann til og med i ferskvann med dette været. Da jeg kjørte hjem var det store oversvømmelser flere steder i tillegg til i bilen av det blaute tøyet……
  ha en fin dag…… I hvertfall er det fint vær til å være inne i……

 6. mariee52 Says:

  her er det og meldt 80 cm høyere vann, skrev om detlenger oppe, hadde ikke sett din før, har du lagret den og sent senere, forstår ikke alltid dette jeg, sjekker alltid om andre har skrevet om samme tema før jeg skriver, men men nå ble det slik da, og jeg skal ned og se på høyvannet snart, her er det skikkelig blest ute, og fuglene klamrer seg fast når de spiser…ha en fin dag videre,,Varme tanker fra Mariee52

 7. Trultus Says:

  Jeg har vent meg av med den Jeg har vent meg av med den kaffen om morran! Nå tar jeg meg en kopp te i stedet. Skjønt for et år sia var jeg så opphengt i den morrakaffen at jeg hadde en trakter med timer. Klokka kvart på sju hver morgen starta den opp, og da jeg sto opp klokka sju, så var kaffen klar og duftet helt inn på soverommet…🙂

  Det VAR herlig å stå opp til ferdig kaffe hver dag!

  Men så ble jeg lei!
  Nå står trakteren bortpakka på boden. Når jeg lager kaffe nå så bruker jeg presskanna.

  Fancy greier har en tendens til å havne på boden!😀

  Ha en flott kveld!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: