Klar tale..

Normalt holder jeg heller kjeften og observerer fra sidelinja når det blir direkte idiotisk. Her kommer en inn på bloggen en fargete nydelig søndag og finner repetisjonslekser av gammelt grums på rekke og rad. Er det bare meg som ikke er blind og ser hva som foregår?

Kort og direkte for å bli ferdige, jeg gidder ikke leke med folk som ikke eier folkeskikk eller respekt for andre:

Uten tvil er det et lite knippe mennesker som stadig vaker i bakgrunnen og kun ønsker å ødelegge bloggmiljøet, noe vi har sett før. Taktikken er den samme, splitt og hersk metoden. Skap rykter og negative oppfatninger om faste bloggere, særlig de som har våget tidligere å gi beskjed om hvor bøttekottet er. Taktikken og retorikken er ganske gjenkjennbar for de av oss som ser helheten.

Og som vanlig følger det en forutsigbarhet i rekkefølgen ting skjer. En viss blogger var innom her i går kveld og satte i gang en kjent melodi, ene og alene for å skape negativt og dårlig miljø her, noen annen måte går det ikke å tolke taktikken på. Jeg vet ikke hvor mange som fikk med seg dette, men for min del var det ventet etter et oppspill som la banen klar nok en gang. Vanlig taktikk til den bloggeren er å etterpå slette innleggene slik at ingen skal kunne se bakover og forstå agendaen. Selvsagt er innleggene fra i går og slettet når h’n var ferdig med sin misjon. Noen tror visst vi er rimelig tette i pappen og ikke forstår.

Status er som følger slik jeg ser det:

Heksa har forklart meget lett forståelig hvorfor hun ikke blogger her mer, dette ble gjort i hennes siste innlegg. De som ikke har fått med seg dette bør selv nå lese og forstå, og dermed innse at det er slik.

Starbear er utestenga av Sol(!). Ferdig, finito! Det skal temmelig mye til før Sol utestenger noen, dermed er deres grunnlag for hans utestengelse nok temmelig safe.

Bright Lights sletta bloggen sin selv, hvorfor er hennes sak, men hun har gjort det frivillig.

Når dette er sagt er det mange bloggere som har sluttet av forskjellige årsaker over tid, det er slik det er på et bloggsystem. På samme måte som nye kommer til og flere faste blir over lang tid.

Når vi nå vet status for disse 3 tidligere faste bloggerne, og alle snart vel har sagt hva de mener etterpå, kan vi ikke snart da få fred for disse stadige påminningene og «savne» skriftene? Som man så i går så var det nettopp et slikt innlegg som så ble fulgt opp av den bloggeren jeg nevnte ovenfor, som så igjen baller på seg til ditt og datt og lokker frem kverulerende svar uregga både her og der. Garantert sitter noen og fryder seg nå når målet er nådd.

Oppsummering:
Heksa er savnet av de fleste her, meg innkludert, MEN hun HAR forklart tydelig hvorfor hun ikke blogger her mer, og det hadde ikke noe med de to andre å gjøre. Selvsagt håper jeg som andre at hun ombestemmer seg, men det er ikke nødvendig at vi stadig lager innlegg om at vi savner henne, alle vet det nå, hun og.

Starbear er det meget tvilsomt at kommer tilbake som «Starbear». Er man utestengt er man utestengt – med det nicket. Det må alle snart forstå, det nytter ikke med savneinnlegg om og om igjen, den «epoken» er over og kommer ikke tilbake i den formen den hadde på slutten. Om personen bak «Starbear» ønsker det selv, kan han sikkert regge et nytt nick og begynne å blogge igjen, for min del er det ikke meg å bestemme, men jeg kommer til å reagere dersom det betydde at forsøk på fortsettelse av den siste perioden var målet. Dvs fortsatt negativ blogging om andre her som hovedmål med bloggingen.

Grunnen til at jeg sier dette er at hver gang (nesten) noe blir nevnt om disse bloggerne baller det på seg og man får en neagtiv spiral og surt miljø. Jeg synes de fleste av oss nå har sagt nok om hva vi mener og bør tenke fremover og på de andre her som og tross alt prøver å blogge her inne.
Dessuten holder en vedlike noe som mater «trollene» som nå sitter og koser seg sikkert pga at jeg skriver dette. Men, jeg lar det bli med dette innlegget om saken, og stenger for anonyme troll, de blogger ikke her og da har ikke noe å mene i denne saken som vedgår i hovedsak vi som blogger fast her.

Neste innlegg blir om noe helt annet, men nå skal jeg leke med byggeklosser..

24 kommentar to “Klar tale..”

 1. Wicked. Says:

  Jeg pleier da og være våken.. Men har ikke fått med meg at innlegg er blitt skrevet for så og bli slettet..
  Utenom når jeg har gjort det selv.. For det har hendt.
  Iallefall når jeg ville si noe til en som har stengt for kommentarer.
  Da tar jeg det bort etterpå fordi det egentlig bare var en kommentar og ikke ett innlegg i den forstand. Så jeg må vær skjære dum, som ikke legger merke til dette du beskriver.

  Ja, jeg savner de tre du nevner og sånn er det bare.
  Samme med alle her man er blitt kjent med.
  Spesiellt når det er solide bloggere som har hatt litt innetid her.

  Og litt hinting her og der kan jo faktisk bidra til at de kommer tilbake??
  Nja, begynner vel og skjønne at det slaget er tapt.

  Ja, ja..
  Det går vel ett lys opp for meg og en gang.
  Fram til da er jeg lykkelig uvitende, og håper at det ikke forsvinner flere.

  Byggeklosser er faktisk undervurdert.
  Jeg har blitt riktig flink de siste månedene:)
  Men enda bare med store.
  De tekniske greiene holder jeg meg unna.. Enda ei stund:)

 2. mariee52 Says:

  Takk og AMEN i den saken kos deg med ungene , og jeg skal inn og se på tv-aksjonen,,,klem til deg fra meg..kanskje det blir red her inne igjen..Varme tanker fra Mariee52

 3. Ulva Says:

  Så JEG startet bråket? For at JEG sa at jeg savnet de?
  Det er MIN blogg, men pga sånne blogger som dette kan jeg begynne å lure…

 4. stabeist Says:

  Kjære Tor Mye av det du skriver er jeg enig i, men på den andre siden så synes jeg stadig at en skal godta forsjellene fremfor å henge dem ut. Jeg har vært på bloggen ei stund nå, og jeg må jo si at det er flere her inne som ga SB skylden for alt mulig rart, og det uten grunn. Siden du selv var innom bloggen til Exil igår, så må du vel ha registrert at du slett ikke var den eneste som ga SB skylden for denne bloggen, og da er det vel blitt bevist en gang for alle : SB BLE SYNDEBUKKEN UANSETT HVA HAN GJORDE. Om det så var å forsvare seg for andres anngrep. Og jeg kan Tor med 100 % sikkerhet love deg at SB var ikke innom her i går som Exil. Så kanskje alle dere som lagde SB til en syndebukk ,burde ta kontakt med sol redaksjonen og få mannen tilbake til bloggen. For du må vel innrømme du og Tor at den mannen var en utrolig god skribent og et oppkomme av ideer til blogginnlegg som faktisk fenget mange, noe lesertallene var et tydelig bevis på. Jeg for min del synes faktisk bloggen har blitt for flat og kjedelig uten SB, og jeg vet jeg ikke er alene om det. Håper du tar denne diskusjonen med meg Tor………..Ha en fortsatt fin søndag.

 5. mirapisani Says:

  Er det Exil du syntes er så skremmende? Orker du å forklare meg litt nærmere hva som er så opprørede for deg nå? Jeg tror jeg har lest alle bokstavene nå og at ingen av dem stakk og gjemte seg eller flytta på seg, men jeg forstår ikke hva som gjør at bokstavene dirrer i ett eller annet. Det er sikkert ikke sinne, men du er tydeligvis opprørt av en eller annen grunn.

  Jeg kan huske at du ble veldig stille for en tid tilbake og jeg kan ikke si at jeg likte det noe særlig. Du skriver fantastisk bra og jeg savnet å kaste øynene på din skrift.
  Betyr dette nå at du blir stille igjen?
  Jeg er så langt fra enig i noen av dine synstpungt, men jeg holder øra åpen likevel. Men det er ikke alt jeg forstår.
  Jeg er veldig enig med stabeist her om at sb fikk skylden både for det ene og det andre og jeg er full av beundring for den måten han tok det på. Hadde jeg blitt beskyldt for så mye rart hadde jeg funnet en hule og gjemt meg i lange tider.

  Det må da være lov å savne folk. Du har sikkert fått med deg at jeg også savner en og annen her inne som jeg ikke kan si navntet til. Jeg er sikker på at du savner en og annen du og. Men der er vel du og jeg litt helldige som kan knytte poesi til savnet så føles det litt bedre.

  Er ikke helt sikker på hva Ulva mener, men hvis det er Exil som opprører deg så forstår ikke jeg hvorfor du skriver denne bloggen. Da gir du jo masse oppmerksomhet til h*n.
  Også tror jeg Exil sletter bloggene etterhvert av en helt annen grunn enn det du beskriver.

  Det som i allefall er helt sikkert er at det kom veldig klart frem hvordan nye som kommer inn her kan bli mottatt og hvordan de vil føle seg når beskyldningene hagler. Jeg vet om flere som har lyst å blogge her, men ikke gjør det p.g.a. slike blogger som dette. Og ikke minst de svarene du får.

  Jeg for står heller ikke at det er så mye å ta på vei for. Men der må jeg sikkert lene meg litt til wicked, det er ikke alt jeg får med meg. Takk og pris noen ganger.
  Ang. i natt så må jeg si at jeg ble litt glad for at bloggen igjen fikk en annen puls enn det den har hatt i det siste.
  Men som sagt, jeg lurer fremdeles på hva som gjør deg så opprørt, men det er vel din egen sak.
  Bare ikke bli stille igjen er du snill. 😉

 6. havheksa Says:

  Nå ødelegger jeg imaget ditt igjen, men du er søt innimellom Tor🙂 Og jo, du har rett, jeg vet meget godt at jeg er savnet her, men kommer ikke tilbake.

  Så Wicked: Jeg beklager, men jeg har funnet meg til rette der jeg er nå og har ikke kapasitet til annet enn å kommentere her inne, men det gjør jeg jo.

  Jeg burde sikkert kommentert mer her, men sorry, har ikke tid…

  http://www.havheksa.no

 7. havheksa Says:

  Ah glemte å si at du får kose deg med klossene og unga nå da. Ikke la de ta innersvingen på deg🙂

  http://www.havheksa.no

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Beklager at det tok litt tid Beklager at det tok litt tid før jeg kunne svare, har kjørt hjem noen små villmenner til sine egne senger.

  Wicked:
  Nei, sikkert ikke alle som har sett det som skjer med den bloggen det gjelder (som jeg ser nå har lagt ut et innlegg igjen i samme leia). Men den bloggen det er snakk om dukket opp etter at Starbear var utestengt og kommer med innlegg jevnt og trutt som kun har som mål, slik jeg oppfatter det, å skape negativ stemning, skape mistanker og påstander uten rot i virkeligheten osv (i tillegg til å bannlyse meg osv som ble gjort i den bloggens første innlegg). Etterpå blir innleggene slettet etterhvert av bloggeier selv, dermed får ingen se alt som er lagt ut på den bloggen og forstå agendaen. Hvem som står bak bloggen er egentlig underordnet.

  Javel, jeg vet og sikkert de fleste at du savner «de 3», men nå som det er sagt vet vi, men som jeg har forklart vil ikke stadige innlegg om det gjøre noe fra eller til, kun at det starter en ny omgang surmuling som et etterslep. Jeg ser det med «hinting», men leste du ikke hva jeg forklarte om hvorfor de ikke er her, og at det nok ikke vil hjelpe å «hinte». Status er som den er, og de det gjelder vet og det. Egentlig av de faste bloggerne så har vel ikke flere sluttet såvidt jeg vet pga den episoden(?). Nå snakker jeg om de bloggerne som jevnt og trutt skriver her.

  Byggeklosser, tecno osv er like gøy nå som da jeg selv var liten. Noe blir man aldri for voksen til, hehe

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  Mariee:
  Ja, jeg glemte å tilføre «Amen» selv, synes det er på tide med en strek og ser fremover, dessverre er det noen få som prøver å ikke la oss glemme, eller få fred. Ja jeg har kost meg, unger er herlige..

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  Ulva:
  Hvorfor tar du alt så bokstavelig? Det er ikke din feil at noe bruker dine innlegg om savnet til å starte en nye runde kvalme. Men du kan ikke ha unngått å få det med deg tror jeg? Det første innlegget til den bloggeren det gjelder i går viste jo nettopp til «å ha fått et eget innlegg til egen ære» (eller noe i den duren, jeg husker ikke ordrett nå. Siden har det ballet på seg, men det er ikke din feil.

  La oss si det slik Ulva, jeg savner Deathdealer, kubonden, edb m.flere. Hadde jeg da uttrykket det savnet i egne innlegg som jeg så da så at skapte videre småkrangling og bråk, ville jeg ikke laget slike innlegg, for denne støyen går ut over hele dette lille miljøet her. Vi vet jo nå at nevner vi f.eks Starbear er det straks klar for ny omgang med krangling.

  Som jeg forklarte over vil det ikke hjelpe med ørten innlegg om disse, for det blir ikke tilbake til «gamle tider» for det. Dessuten vet de om savnet og vi andre vet og. Men du har jo kontakt med de utenom bloggen og, så de er jo ikke helt borte for deg uansett?

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  Stabeist:
  Godt å se at du er enig i mye av det jeg skrev.
  Du sier: «men på den andre siden så synes jeg stadig at en skal godta forsjellene fremfor å henge dem ut.»
  –> Helt enig, det var jo nettopp et av områdene jeg kritiserte Starbear for, dvs manglende respekt for andre. Så da er vi enige om det og.

  Men jeg er ikke enig at Starbear fikk særlig mye skyld for så mye annet, det er kun en myte han selv skapte fordi noen reagerte på hans personangrep med rette. At folk er uenige i sak må han og ta som normalt og ikke tillegge det noe annet.

  Når det gjelder mitt svar i den bloggen hvor bloggeier selv vel ba om synspunktene på hvem h*n kunne være så antydet jeg bare noe som rett og slett føltes logisk der og da, egentlig er det jo bare tull av den personen å holde den kverna gående, h*n burde selv avklare det dersom det er en kjent/tidligere blogger. Men tydeligvis passer det ikke inn i agandaen, bedre at folk biter på og antagelig ønsket at folk kommer med påstanden om at h*n er starbear. Jeg spurte og om diverse som aldri ble svart, det passet nok ikke inn å svare på noe konkret. Så ble jo det innlegget og slettet etter vel minst 30 mer eller mindre useriøse svar fra stort sett uregga, og målet var nådd, mer bråk og utrivsel.

  «SB BLE SYNDEBUKKEN UANSETT HVA HAN GJORDE.»
  –> Nok en myte du selv har bitt på og viderefører, men dessverre er den ikke rett.

  Når det gjelder forsvar for «angrep» mot Starbear, vel, den er på kanten, som regel var det heller slik at andre reagerte på hans personangrep i hans innlegg mot andre bloggere her (også Sol), da kan du ikke kalle det «forsvar» fra hans side når han får kun svar på den manglende respekten for andre.

  Vel, hvor Starbear var i går vet ikke jeg, og det er ikke noen sak. Men jeg har forstått det slik at du kjenner og støtter bloggeren «Exsil»(?) i h*n’s fremgangsmåte her, noe jeg beklager at du gjør og undrer på hvorfor når hele greia er useriøst.

  Jeg er absolutt i mot at man skal tilskrive Sol for å få tilbake bråket, nix. Starbear fikk mange sjanser av Sol, og når han ikke tok det ad notam heller så sier vel det sitt. Og når man ser hva han har sagt rundtforbi som «anonym Starbear» i ettertid, burde det ikke levne noen som helst tvil om hans mangel på respekt er like mye tilstede fremdeles og at Sol har gjort det eneste rette, for de må tenke på de andre bloggerne her og.

  Vel, jeg tror Stabeist at hadde det vært deg hans innlegg handlet om ville du ikke syntes det var særlig morsomt å være her. Jeg forstår ikke at det skal være ok å tiljuble noen som trakasserer andre.

  Jeg har nå sagt mye mer enn jeg egentlig ønsker slik sett, for jeg vil blir ferdig med greia, men jeg synes det blir feil at ikke noen sier i fra om hva som egentlig har skjedd, ellers blir det feil og ensidig feil vei for de som ikke har sett dette over tid.

  Ha en fin søndagskveld..

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  Mirapisani:
  Først, jeg føler at du misforstår meg, og jeg selv forstår ikke alltid hva du mener i grunnen. Men det er ok, vi er jo to ulike mennesker. Så kommer nøtten, å forklare det kompliserte som egentlig er enkelt, men vanskelig å forklare på en enkel måte.

  Opprørt? Mer lei av at dette aldri tar slutt, og lett irritert for at det skal få lov til å fortsette uten at noen sier i fra om fakta. Jeg er ikke her for å krangle eller surmule, jeg er her for å blogge. MEN, jeg reagerer når noen ikke viser andre normal respekt, og stort sett har mine reaksjoner da vært mot Starbear, og kun på de innlegg hvor han selv henger ut andre. Slikt kommer jeg aldri til å slutte å reagere mot.

  Stille? Jo, jeg kan bli stille, går lei når det stadig er sure oppstøt om samme sak hver gang man går inn her, eller slik det var på slutten før Sol satte en stopper for det og utestengte kilden til bråket. Men, så er det dette med at det stadig dukker opp enda gammel sur gørr om det samme om og om igjen. Noen blir aldri ferdige, og synes å ha som mål å ødelegge miljøet, får folk til å bli lei av å være her, skremme nye osv osv.

  Det er selvsagt lov å være uenig med meg, noe annet ville jo vært unaturlig dersom ingen var. Men da bør første mål være å forstå hva jeg har sagt, eller blir det jo feil å være uenig i noe man ikke har forstått helt?

  Du har tydeligvis og bitt på samme myten som Stabeist, det at han fikk urettmessig så mye pepper, bare tull å hevde det, og en myte han selv terpet på. Når det gjelder hans personangrep kan en ikke kalle det annet enn svar på tiltale når noen tok til motmæle. Han var ingen «helgen», da kan du ikke ha fulgt med særlig godt på hans karakterstikker av andre blogger, mulig du synes det er ok at man f.eks brøler ut i eget innlegg om andre og sammenlignet de med Hitler, og kun fordi de våget å si han saklig i mot.

  Vel jeg savner om mennesker som er borte herfra, akkurat der bør du lese mitt svar til Ulva.

  Joda, selvsagt har du rett i at dette innlegget gir oppmerksomhet til de jeg selv ønsker at skal slutte med sitt spill, men tiden var nå inne for å legge frem fakta, og min mening i klartekst. Jeg ser du mener at den bloggeren sletter sine innlegg pga andre årsaker enn jeg tror, kan du så forklare hva jeg har gått glipp av i min forståelse? Og har du lest alle innleggene siden den bloggen startet?

  Så til et springende og alvorlig poeng, dette hvordan nye blir mottatt her. Der er jeg sterkt uenig med deg og de som mener som deg, tvilsomt om du eller andre kan vise til en bloggby som tar såpass godt i mot nye bloggere. Jeg må be deg i såfall konkret nevne alle disse som er blitt dårlig mottatt.

  «Slike blogger som dette?» Den kjøper jeg slettes ikke, de som mener jeg opptrer useriøst, nå eller tidligere får vennligst gi beksjed og grunngi. Jeg prøver alltid å være mest mulig korrekt når jeg reagerer på noe, og aldri har det kommet en eneste seriøs klage på meg til Sol, det har jeg spurt om.

  Hvis du ser hva jeg svarer andre, hva jeg skriver om, så burde du snart forstå at jeg har en rimelig høy terskel før jeg reagerer negativt, og da er det som regel for at noen blir tråkka på. Det vil jeg alltid reagere på når jeg ser det, men jeg får heller ikke med meg alt. Og det er uhyre sjeldent at jeg skriver egne innlegg om andre bloggere, de få (2-3) jeg har skrevet har vel kun vært mot Starbears oppførsel mot andre.

  Nei, jeg må svare litt som til Stabeist, det er når en selv får føle hvordan det er å bli trakassert at en kanskje forstår hvordan det føles for andre, og da gjerne forstår hvorfor jeg og andre reagerer.

  «Ang. i natt så må jeg si at jeg ble litt glad for at bloggen igjen fikk en annen puls enn det den har hatt i det siste»

  –> Synes du ærlig talt at den delvis stupide kranglingen om den gamle saken er positiv? Hvorfor i såfall?

  Alt jeg vil er bare at det blir snart fred så de dette ikke angår, og oss det angår får konsentrere oss om å heller blogge, når dette stadig gjentar seg mister man lysten, og det er nok kanskje endel av av målet til den/de som terper på den gamle saken ved enhver anledning..

  Jeg vet ikke om du forstod særlig mer nå, det som er å si til flere av dere er at dere rett og slett ikke har vært her lenge nok og sett utviklingen over tid, dermed er det kanskje heller ikke så lett å samle hele nøstet..

  Ellers håper jeg nå den/de som aldri ønsker at vi skal få fred snart tar til fornuft, det er ingen positiv agenda som kjøres..

  Tor

 9. Ulva Says:

  Hvorfor tar du alt så Hvorfor tar du alt så bokstavelig? Det er ikke din feil at noe bruker dine innlegg om savnet til å starte en nye runde kvalme. Men du kan ikke ha unngått å få det med deg tror jeg? Det første innlegget til den bloggeren det gjelder i går viste jo nettopp til «å ha fått et eget innlegg til egen ære» (eller noe i den duren, jeg husker ikke ordrett nå. Siden har det ballet på seg, men det er ikke din feil.

  Tor, tror du kansje den var hintet på Omholt?

  For jeg vet at det ikke er sb.
  Eller Heksa.
  Eller Brigty…
  For de er jeg sikkerpå at det ikke er. Som leker seg her inne.
  Så kansje det var andre sine blogger som startet det!!!
  Ikke jeg!!!!

  Hvorfor tar du alt så bokstavelig? Jo det skal jeg si deg, for at det varmin blogg du hintet til, men så klart Omholt kunne det jo IKKE være….

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Mange takk for at du selv la Mange takk for at du selv la inn den avklaringen igjen Heksa, tydeligvis må dette visst forklares ofte.

  Ødelegge imaget mitt? Nix, du bare jekket det enda litt opp ved å poengtere fakta, dvs at jeg er litt søt og, hehe

  Neida, ungene tar ikke innersvingen på denne store ungen, dvs hvis jeg ikke lar de da, noe jeg nok gjør, men det er bare morsomt, hehe.. Dog sover de nok nå i sine egne senger..

  Ha en fin natt der ute på øya..

  Tor

 11. mirapisani Says:

  Oj..! Takk for oppklaring Tor. Men nå må jeg nok sette på meg brillene og lese noen timer på dette for at jeg skal være sikker på at alle boktavene sitter der du har ment dem skal stå.
  Så kommer jeg tilbake i natt en gang med et svar om jeg ble særlig mer klokere nå.
  Mira liker at alle skriver. ;))

 12. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nå er jeg ikke helt med Nå er jeg ikke helt med Ulva? Den bloggeren (Exsil) det er snakk om har tidligere og (direkte) snakket Starbears sak på sin måte i innleggene. Jeg har aldri sett den bloggeren nevne Omholt, eller motsatt? Tvert om var første innlegget i den bloggen myntet på meg direkte da Starbear ble utestengt av Sol.

  Og bloggeren selv kan hvis h*n vil selv snart da klargjøre hva og hvorfor (om det er troverdig da), og ikke bare den svadagreia som ikke holder vann om at alle nye liksom blir så dårlig motttatt her, eller er du enig i det Ulva? Og, bloggeren kunne enkelt selv da i går fortalt at det er Omholt, og hvorfor, men nei, på meg virker det som om det er ønskelig at de tvetydige ordene skal få folk til å tenke Starbear, jeg kan legge sammen to og to. Og den bloggeren burde ha stengt for anonyme dersom h*n hadde vært seriøs og vil ha en dialog med de som blogger her, når alle kan svare blir det bare en endeløs tullballsak, men det er vel målet og, få til krangling..

  Hvilket innlegg av Oholt sine mener du passet til Exsil første innlegg i går? Det har i såfall ikke jeg fått med meg. Og selvfølgelig kan jeg ta feil, som alle andre, men, samme hvem sin blogg så er resten det samme, dvs den stadige bevisste måten det skapes kvalme på.

  Hvem det er som herjer på her inne vet ikke jeg heller, men jeg føler jeg ser hva målet er. En kan ikke kalle det særlig seriøst av den/de slik de holder på, det går ut over alle.

  Og igjen: Det er IKKE din skyld at noen misbruker (dersom det da var ditt) innlegg, det er jo ikke du som lager denne kvalmen. Fatter ikke at du ikke forstår hva jeg mener?

  Jeg er lei hele greia, drittlei, men jeg synes det er rett å si i fra hva som skjer slik at de som er nye kanskje forstår litt mer, at det ikke er svart bare..

  Men ikke din feil, ok?

  Tor

 13. Ulva Says:

  Her ser du bloggen jeg mener. Publisert 18 oktober, 2008 – 15:14 av Omholt
  in Gud/satan
  søren er du Exsil som gir deg rett til og «dømme» andre for feil de har gjort. Ja jeg er en angrende synder, heldigvis gikk det bare utover meg sjøl. Hvilken rett gir det deg til og være «bøddelen» her?

 14. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ok, men du er sikker på at Ok, men du er sikker på at den ikke er skrevet etter Exsil’s første innlegg i går? Jeg forstår og at jeg ikke følger godt nok med på alle bloggene, det beklager jeg. Og ber deg om unnskyldning for den delen.

  Men, forsåvidt forandrer det ikke de andre episodene eller hvorfor den bloggeren holder på slik h*n gjør. Meget enkelt å allerede i første svar i første innlegg i går forklart, men det er visst ikke ønskelig å forklare ser det ut til.

  Og, hvorfor tillater h*n da at anonyme får leke og boltre seg med påstander som ikke er korrekte? Normalt ville jo være å prøve å stoppe det. Det er beklagelig at ikke alle innleggene og kommentarene fra den bloggen er der, da ville flere sett helheten, nå forstår jeg at innlegget h*n i dag er på nytt et av de som ble lagt ut og sletta etterpå i går kveld. Man kan jo berettiget spørre hvorfor.

  Og det medfører uten tvil støy og bråk hver gang Starbear nevnes i innlegg her. Selvfølgelig mest fra anonyme, men likevel. Og det baller på seg, nå er han jo selv nok en gang ute med sine vanlige påstander og mistanker i den bloggen..

  Nå ser du og andre og at heksa nok engang har gitt sin beskjed, noe jeg synes var fint av henne..

  Tor

 15. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Og der forsvant vel nok en Og der forsvant vel nok en gang siste innlegg på «Exsil’s» blogg, rett etter at jeg hadde spurt om en forklaring. Synd, for Starbear hadde lagt inn nok en gang en kommentar som alle burde fått lest..

  Tor

 16. stabeist Says:

  Men Tor den kommentaren SB la inn på Exil sin blogg var jo faktisk ikke aninym som flere av de andre. SB sier jo klart hvem han er og står for det han skriver og det kan en ikke si om mange av de andre anonyme, SOM faktisk er faste bloggere under falske flagg. Du bør lese litt grundigere Tor, så vil du også skjønne hvem enkelte av de anonyme er, vi er faktisk flere som har gjennkjent endel av dem.

 17. stabeist Says:

  Skulle ønske du kunne fjerne sløret jeg Tor og ikke beskylde enkelte av oss for å være farget av SB sine meninger. Vi har bare sett mellom linjene.

 18. mirapisani Says:

  Og hvis jeg har forstått dette nå, … så har jeg vært verdens filnkeste i mange bokstaver. Hvis ikke må jeg nok ha mer hjelp av dere.
  Hvis du ikke er opprørt men lei av at dette aldri tar slutt, irritert over at «dette» aldri tar slutt og bare får lov til å fortsette…
  Da forstår jeg nok ikke ett og annet. Hvordan kan det ta slutt når all mulig slags fakta må frem på bordet bare noen kremter eller nyser?

  Jeg forstår at du ikke er her for å surmule eller krangle, og blogge gjør du jo i aller høyeste grad.

  Og så var det det der med normal respekt. Er ikke det litt vanskelig når den som setter grensen for respekt er helt individuell?

  Jeg kan huske at når det blåste litt rundt ørene på oss for en tid tilbake så satte mine ord i en blokk nærmest fyr i hue på deg og spes. en til og jeg fikk så øra flagra.
  Og like pluttselig kom dere tilbake med en unnskyldning til meg før jeg hadde forstått hva som utløste skredet.
  Du vil jo selvfølgelig vite hvilke blogg der er snakk om, og der må jeg nok trekke det korteste strået for det kan ikke jeg huske. Men det er sikkert andre her inne som husker det.

  Men nå tror jeg nesten at jeg ser at det er Starbear som gjør deg lei og irritert. Eller?
  Hvis det stemmer forsår jeg fremdeles like lite for han var jo ikke her i natt.
  Syntes det er fint at du ikke gir deg med å reagere på det du syntes er ugreit.

  Også var det gørr og sure oppstøt om samme sak… Den forsto jeg ikke.
  Jeg innrømmer jeg noen ganger har vanskelig for å forstå hva du egentlig mener. Men vi er nok like forskjellig som natt og dag og noen ganger klarer ordene å koble hodene våre sammen så vi forstår hva den andre mener.

  Jeg tror nok ikke jeg har bitt på noen myte nei. Heller mer til den troen at det gjøres mye for å skape det om til en myte.

  Og jeg syntes ikke at sb var noen helgen nei. Jeg ga han nok med pepper innimellom og fikk salt i øya tilbake. Grei og lærerik byttehandel syntes nå jeg da. Men mange av de ballesparka han fikk syntes jeg han tok som en mann. Og ikke fatter jeg hvorfor han blir fletta inn overalt nå. Han var jo ikke her.

  Ja jeg har lest alle innleggene til Exil, hvis jeg ikke har gått glipp av noen mens jeg var her da. Men jeg kan ikke forklare hva du har gått glipp av i din forståelse når jeg ikke vet hva du har forstått.

  Jeg har ikke peilig på andre bloggbyer eller andre rom på nettet, og nå er ikke jeg så sikker på at jeg har sagt at noen har blitt dårlig mottatt heller.
  Det jeg vel mente å si er vel ; som ny å komme inn i en krigsone, umulig kan føles godt.
  Husker en jente som kom inni stromene som var her, full av blogglyst, men takket pent for seg og forsvant igjen. Lurer på om det ikke var hun som var innom Exil i går og ga han en saftig klem eller noe sånt.
  Og jeg husker at alle som en som var i den stormbloggen ønsket henne velkommen og gjorde sitt for at hun skulle bli. Kan ikke se at jeg har sett henne igjen før i går. Hvis det var samme jenta da.
  Og den bloggen jeg menter tilbake i tid var ganske lik denne i språk og formuleringer, bare at det i tillegg var en haug med idioti i den andre også. Så jeg gjentar ; slike blogger som denne og ikke minst svarene du får.

  Kanskje er den største forskjellen mellom oss den at jeg er for tett i pappen til å forstå når jeg blir trakasert. Eller at det utløser gapskratt og en luring i øyet hos meg. Er ikke alltid like oppdater på meg selv heller.

  Puls i bloggen… Du har sikkert fått med deg at enten så er det flere som blogger i dag eller så blogger de på en annen måte. Eller begge deler. Har ingenting med denne gamle saken å gjøre( som jeg helt ærlig må si jeg ikke forstår hva for en sak det er )

  De fleste av oss ønsker vel fred. Blir vel litt vanskelig å føle fred hvis en lar en gammel sak plage seg.
  Men har nok vært her for kort tid til å se utviklingen eller tegn i tiden på hvor det bærer ang. bråk eller ikke.

  Men dette nøstet liker jeg da. Mye rot, men et fint nøste. ;))

 19. trultemor- Says:

  stabeist Jeg bare undres på dette: SB sier jo klart hvem han er og står for det han skriver og det kan en ikke si om mange av de andre anonyme, SOM FAKTISK ER FASTE BLOGGERE UNDER FALSKT FLAGG.
  Hvordan VET du det?? Vet du hvem de er også?? Kan du begunne påstanden (jeg kjøper gjerne en god og sann begrunnelse:)
  Du kjenner igjen, sier du…men hvordan kan du være så helt sikker?? Har du kontakter på sol?
  Jeg kan også anta…

  Og det blir jo like dumt som å påsta at sb gjemmer seg alle mulige steder her.
  Sb har sluttet her, tror ikke han gidder å springe rundt og leke gjemsel.

 20. Nattdyret. Says:

  well da blir det jo spennende å se hvilket nytt engasjerende innlegg som kommer fra den kanten.
  Tydligvis noen som morer seg med å prøve å lage misstemning.
  Og debatter blir det .

  Litt springflo på bloggen også??

 21. mirapisani Says:

  Off..!!! Får jeg snart svar på om jeg har forstått dette riktig..?
  Eller ikke…

 22. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Beklager forsinkelsen, det Beklager forsinkelsen, det var meningen å svare før, men jeg har ikke hatt tid – og i før i dag var ikke hodet tilstede nok.

  Stabeist:
  Den kommentaren av SB i Exsils blogg du nevner var jo helt ute av all normal folkeskikk, og viser nok en gang at Sol gjorde det eneste rette. Joda, han viser med all tydelighet hva han står for, og det felte han, dvs som jeg sa en gang til han at jeg behøver ikke gjøre så mye, han feller jo bare seg selv og behøver ikke min «hjelp». Og det nytter ikke hva du sier om slør eller hva som helst, alle klarer tydelig å se hva som blir sagt, man kan ikke unnskylde det med noe. Heller ikke hvis man er enig i den respektløse fremferden.

  Det du hevder om anonyme kommentarer er kun en antagelse og hverken du eller andre har fnugg av bevis, og ofte blir slike tolket slik man ønsker og tror at det må være, og da som regel i verste måte..

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  mirapisani:
  Jeg forstår at dette kan virke komplisert. Og sikkert ikke lett for deg å forstå alle måter å skrive på når du, hvis jeg har forstått deg rett, er ordblind i tillegg, nå skal jeg se om jeg klarer å forstå hva du mener du har forstått eller ikke.

  «Hvordan kan det ta slutt når all mulig slags fakta må frem på bordet bare noen kremter eller nyser?»

  –>Hvis du tenker deg om er det sjeldent at det kommer slike direkte «fakta» innlegg som dette var, i forhold til hvor mange innlegg av andre typen pluss medfølgende kommentarer. I sum gjør den stadige gjenntagelsen av dette gamle bråket, og avfyring av fortsettelser i samme retning, at mange blir lei og mister motivasjonen for å blogge, og det er jo for å blogge vi er her, ikke for å krangle over gamle saker som er ferdigbegravete, dvs burde vært begravet.

  «Og så var det det der med normal respekt. Er ikke det litt vanskelig når den som setter grensen for respekt er helt individuell?»

  –>Selvfølgelig har du et poeng der, men allikevel ikke i dette tilfellet hvor det er snakk om en eskalerende trend over tid fra en og samme person. Og klart at det er nyanser mellom oss alle hvor grenser bør gå. Grenser man ikke skal overskride slik at man utviser mangel på den respekten man selv i neste omgang krever av andre.

  De fleste av oss vet som regel ikke hvor hver enkelts grense går, eller hvor punktet er for hvor man sårer andre. Derfor bør man utøve «føre var» og heller være på den sikre siden. I den angjeldene «saken» er det ikke tvilsomt at noen som så på fakta med nøkterne øyne (som sol) ikke ville klart kommet til den konklusjonen, dvs at klare og gjentagende overtramp har skjedd, og til tross for advarsler fra Sol, fortsatte bare overtrampene.

  «Jeg kan huske at når det blåste litt rundt ørene på oss for en tid tilbake så satte mine ord i en blokk nærmest fyr i hue på deg og spes. en til og jeg fikk så øra flagra»

  –For å være dønn ærlig så klarer jeg ikke huske det du sier der? Ikke misforstå, jeg påstår ikke at du har urett, men jeg kan ikke huske det du nevner der? Så før jeg kan si noe mer konkret om det må du hjelpe meg med husken. Jeg er ikke feilfri, men pleier å beklage etterpå hvis jeg blir gjort oppmerksom på et åpenbart feilsteg.

  Hm.. der kom jeg meg selv i forkjøpet, for du sier jo etterpå: «Og like pluttselig kom dere tilbake med en unnskyldning til meg før jeg hadde forstått hva som utløste skredet.» Men igjen så husker jeg ikke den «saken»?

  «Men nå tror jeg nesten at jeg ser at det er Starbear som gjør deg lei og irritert. Eller?
  Hvis det stemmer forsår jeg fremdeles like lite for han var jo ikke her i natt.»

  –>Det er all støyen omkring den saken, den er større i omfang – og griper inn i flere forhold enn nok du har fått med deg, årsaken er naturligvis at du har vært her for kort tid. Men det er den stadige «gnålingen» om sakene, og dermed ruller ballen nok etpar døgn og forsurer. Den ballen er lagt død for en god stund siden nå, men noe ønsker tydelig at den skal rulle og rulle..

  «Jeg tror nok ikke jeg har bitt på noen myte nei. Heller mer til den troen at det gjøres mye for å skape det om til en myte.»

  –>Vel det forsøket på å skape de mytene jeg ser, har pågått lenge, såpass lenge at endel kanskje tror på de mer eller mindre etterhvert, slik kan en ihvertfall tolke en dels ord, for de påpeker jo mytene nesten som om de tror på de selv. Men det er kun skapte myter for egen opphøyelse og som bruk for unnskyldning for egen oppførsel av den som skapte de.

  «Det jeg vel mente å si er vel ; som ny å komme inn i en krigsone, umulig kan føles godt.»

  –>Der er du ved noe av min kjerne, hvorfor jeg reagerer. Og det er helt korrekt etter min mening og det du sier der. Jeg er opptatt av bloggmiljøet, uten et godt miljø blir det ingen utvikling. Jeg mener slettes ikke at folk ikke skal kunne diskutere saker, gjerne så bloggene gløder i ildfarger, men da på sak, ikke personer. Og dette er egentlig kjernen i hele den gamle saken, den går på mangel på respekt for personer, mennesker – ikke på saker.

  «Kanskje er den største forskjellen mellom oss den at jeg er for tett i pappen til å forstå når jeg blir trakasert. Eller at det utløser gapskratt og en luring i øyet hos meg.»

  –>Tett i pappen er du slettes ikke det er jo bare tull å hevde, heller tvert om, og du har sterke meninger som mange andre, og må regne med at det da kan oppstå uenighet, som jeg og må. Men, jeg tror de fleste føler det på kroppen når noen trør på en, trør over ens grenser. Hvor grensene går er det som kjent kun en selv som vet nøyaktig. Og igjen; dermed bør en bruke føre var når man kan risikere å såre noen i f.eks selv en opphetet ordveksling.

  For min del er det grenser jeg blir såret på ved at de brytes, særlig hvis det er bevisst kun for å bryte de, og ramme. Kanskje, eller garantert sikkert, ville andre hatt andre grenser som var enten videre eller strammere enn meg på samme område. Og motsatt: Mange av mine grenser er garantert videre enn andres på samme område. Derfor, man vet aldri..

  Når det gjelder den omtalte «saken», så kan jeg vel si at ikke noe der har såret meg, men fullt mulig andre. For min del var hele greia såpass til de grader over «stokk og stein» at andre mekanismer i meg starter en prosess mot uvesenet som på sikt er med på å kneble det.

  Selvfølgelig er det ikke særlig morsomt å bli tildelt tittler som «Hitler», Diktator osv osv. Særlig ikke når alt kanskje bunner ut i at man før hadde gitt beskjed om at slik mangel på respekt ikke ble tollerert, noe som da ikke nådde «inn» og man ved neste korsvei fikk enda flere ord av samme type, og kun for at man «våget» å gi beskjed.

  Men jeg reagerte uavhengig om det var meg eller andre som ble behandlet respektløst, noe jeg alltid gjør uansett.

  «De fleste av oss ønsker vel fred. Blir vel litt vanskelig å føle fred hvis en lar en gammel sak plage seg.»

  –>Her er du atter inne på kjernen. Altså at det er slik det føles, og nok ikke bare for meg, for mange har vært her lenge, og atter flere føler det på lysten når det stadig bråkes. Og derfor reagerer jeg som jeg gjør, sier i fra for å prøve å få en ende..

  Til slutt takker jeg for at du har prøvd så mye å forstå, det er prisverdig. Om du ble særlig klokere, eller føler at vi ble «nærmere» i noe enighet er ikke opp til meg å avgjøre..

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  Trultemor:
  Selv om ditt svar der var til stabeist, vil jeg bare underskrive med å være enig. For å slenge ut slike påstander som den typen du reagerer mot skaper bare enda mer mistro.

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  Nattdyret:
  Ja, det er nesten som om man sitter å venter på neste reprise hver gang man går inn på bloggen…

  Tor

 23. mirapisani Says:

  Jeg blir skjelden enig med andre enn meg selv. Takk for svar Tor.
  Nå har tankene mine snart satt fyr på hårrøttene her.

  Er ikke alt dette ovenfor gnåling om den døde ballen som bare ruller og ruller?
  Nå ruller den snart til Bortgjemtland, og alle blir flyende rundt å lete etter hvor det stedet befinner seg.

  Det er en glede å se det som har skjedd i bloggene de siste dagene. Måten å blogge på har forandret seg etter at Exil stakk frem snuta si.
  Variasjonen på bloggen er større og bloggerne har fått flere farger.

  Så det så.
  Mira sitter fornøyd i sin hule. 😉

 24. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tja mirapisani, tviler på Tja mirapisani, tviler på at ikke den ballen stadig vil hjemsøke oss, for alt hva jeg vet er den her kanskje igjen allerede.

  «Nå har tankene mine snart satt fyr på hårrøttene her.»

  –> du har noen unike ordsettinger jeg bare må beundre noen ganger, og nei, det var ikke ment som «smisk» for jeg smisker aldri.

  Det virker som det periodevis glimter litt mer i bloggen i det siste, men den har alltid vært litt jojo-preget. Håper det snart kommer flere menn som blogger fast. For balansen’s del.

  Godt å se at du er fornøyd i hulen, hehe

  Ha en fin og fornøyd dag videre..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: