Litt mix med vakre fingermalte farger..

Tv’ene, dvs 2 stk, er opptatt til barnetv og en skummel sak på Disney, nyhetene må bare vike for slike saker. Vår voksne verden er fantasiløs i forhold. Jeg er glad at jeg kan beholde min åpne barnslighet og medaljerte fantasi.

Mens de 3 små utfører følgende bedrifter: 1 sover, 1 ser i den ene kassen og 1 i den andre, får jeg pustet ut og pleid såre kroppsdeler etter å ha vasket gulvet med Jif for å fjerne maling, limt fast en knekt som tilhørte en lav hylle, berget halve 3. bind av Churchill fra 2. verdenskrig, sopt opp 1 stk grovbrød med sirup fra kjøkkengulvet, latt katten slike rent gulvet for leverpostei (når jeg bare får lokket den til å våge å komme inn igjen), vasket venstre side av det stilige skjegget som er lilla og sommergrønt, brøytet vei gjennom legojungelen (gulvet var der enda), skrapt og vasket av en kvart stor melkesjokolade fra den ene godstolen til høyre – og en halv kroneis (jordbær) fra den andre, ja og noen andre smågreier.

Så lenge det er ro skjer det antagelig enten at de er i ro, eller gjør noe de ikke har lov til, det siste husker jeg selv da jeg var liten, en egenskap som er betryggende og betyr kort at barnet er heldigvis «normalt». Det minner meg på at jeg må kjøpe ny 1 stk fjernkontroll, den var uten kasko.

Nå har jeg lært den minste, som er under året, å studere Clas Ohlsons utvalg, den katalogen er sannelig bedre enn den beste barnebok, den lille ble helt vill og jeg måtte være bestemt for å få den tilbake minus side 119, 73 og baksiden. Resten er henger nå på tørk etter å ha blitt bladd og slikket på i en halvtime. Verre gikk da jeg skulle lære den mellomste å male, skulle bare ut på kjøkkenet og hente nytt vann i kostespannet. Da jeg kom tilbake var diverse tuber delvis tomme, innholdet ble fingermalt på gulvet til stor jubel fra den største. Eller – jeg er jo den største da..

Det er enda rolig der innover så jeg våger å skrive litt til, plaster ligger klart..

I dag har vinden tynnet ut i den store bjørka, halvdelen av de små gule er enten på min nedre plen eller hos naboen i den retningen. Men nå kan jeg se gjennom skjelettet av bjørka. De fleste trær og busker er enda anstendig påkledd her og hagen er full av fugler jevnt og trutt. En flaggspett har lagt sin elsk på en av fuglekassene, selvfølgelig den med det minste hullet i, så den hakker dagen lang for å lage hullet stort nok til dens kropp – 10 meter bortenfor henger en stærekasse som er dobbelt så stor og med mer enn stort nok hull, men det er visst ikke interessant. Mulig at utsikten ikke falt i smak..

I morges satt det en jordugle i et av hyllebærtrærene, jeg merket den ved at trostene plaget livet av den med sin kjefting, til slutt ble den lei maset og stakk med en hale trost av typen, grå og rødvinge, etter seg. Ikke greit å være ugle heller alltid..

Hm.. nå skjer det visst noe lenger inne, jeg bør sette en strek her..

6 kommentar to “Litt mix med vakre fingermalte farger..”

 1. xantippe Says:

  du er ikke ensom når du har du er ikke ensom når du har unger med deg iallefall, godt du fikk berget noe av Claes Ohloson, så får du sikkert kjøpt en universal kontroll til fjernsynet der. Lykke til med resten av kvelden…..;))

 2. trultemor- Says:

  er det onkelsysler idag eller. Tor??
  det er ikke vanskelig å se det for seg sånn du så malende beskriver diverse hendelser:)

  Ha en riktig fin kveld!

 3. Skjebnen Says:

  Omtrent slik. «La verden seile sin egen sjø – Det er mye bedre enn å dø»😉 Have a nice evening.

 4. mariee52 Says:

  fornøyelig lesning du må virkelig dekke til kunstverket og la det være der som minne, hvis dette er et rom som gulvet ikke er så nøye meg,,,minner for livet av den nye pikasso,,Varme tanker fra Mariee52

 5. havheksa Says:

  Oisann travel dag for en herre dette her Tor?
  Håper du og katta overlever da🙂
  Ha en fin helg

  http://www.havheksa.no

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Vel de små sover søtt nå, Vel de små sover søtt nå, og jeg kan slappe av litt. Av og til er det greit at de sover og hehe Og selv katten har våget seg inn igjen, men den er nervøs ser jeg, kikker rundt og er klar til å stikke.

  Men unger skal få være barn lengst mulig, de blir raskt nok voksne. Eller ikke alle da, som meg..

  Takk for alle koselige kommetarene..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: