En ny dag er født..

En ulyd og tunge som slikker øret er dagens vekkerklokke, den vil ha oppmerksomhet. Et øye kikker mot gardiner – enda den mørke delen av grått ute og hjernen vurderer å enten jage pelsdyret eller å få beina på gulvet, ut av den myke og varme dyne. Vedtaket ble å få pipestilkene på gulvet og katten får viljen.

En svakt gul t-skjorte pluss grå boxer med lange bein og pailabber daffer ut på kjøkkenet og setter på den moderne kaffelars mens håret får en ekstra roteomgang med en langfingret neve. Badet oppsøkes og nødvendige greier utføres, hender lukter pumpesåpe etterpå – håret får være skjærereir. Morn til speilet og ut på kjøkken igjen. Opp med alle markiser – her skal morgenens våkning beskues med eller uten Grieg. En skive med fjellbær skues ned mellom to gjesp og et glass fra Dagros.

Første larsekopp før halvdelen er ferdig, passe krutt og øynene kan slippe fyrstikkene. Himmelen er et alltid interessant skue, i dag blir det litt av hvert, høye flate teppeskyer med mørkeblå skimmer i mellom, under de levende eventyraktige dotter som svinser rastløst avgårde. Omgivelsene slipper gråfargene og tidlighøsten dukker opp med sitt lappeteppe. Trosteflokker spiser med bråk og støy hyllebær. En levende dag i emning.

Med ny topping i kruset, daffes videre i boxer og t-skjorte, blikket følger verdens våkning mens pc fyres opp, håper den nye routeren endelig har kastet sine nykker og lar meg bli nettfant uten å kastes ut annethvert minutt. En sann plage når års vane blir forstyrret av en dings som ikke funker som den burde.

Nyheter i kjappe blikk, hovedblikket er på himmelen og livet ute. Morgennyheter er som regel gjennbruk av de fra i går med litt krydderpiff. Verden består i dag og, børser ned, kampfly opp. Just the same as always. Ahh…folkets store kikkedager er her. Skattelistene, hehe. At de gidder, de forteller lite egentlig. Den store dyneløftingen. Vi som vet at det og finnes madrasser og annet, gidder ikke se.

Mail, sjekking av to kontoer, en er spam og noe mas om ditt og datt, og forespørsler jeg egentlig har sagt nei takk til, den andre er som nesten vanlig tom for nytt. Vel vel, ting skjer eller ikke skjer som jeg forstår eller ikke helt. Ute jager solen det øvre skyteppe og leker med de levende formasjoner, litt vind får liv i lappeteppe – og en gråmåke sitter på terrassen og lager gråmåkelyder. En ny dag er født..

6 kommentar to “En ny dag er født..”

 1. tante BØ Says:

  Hehe. Du får få på deg Hehe. Du får få på deg klea, for jeg «ser » deg : ))
  Håper du ikke har en «sånn» dag og at dagen din blir deilig og berikende for sjela.
  Kjempeklem fra tanta (hvis du tør)
  Ha en fin dag.

 2. trultemor- Says:

  koselig oppvåkning sammen med deg;)
  Kom plutselig på at jeg savner de daglige lb-frokostene med brune egg …var på kd, det:)

  Go klem til villmannen i boxer;)

  PS: Hils budeia og si at hun er stadig mine tanker

 3. Litt om alt Says:

  Dagens smøring av ordbrønnen. Så kreativ i alt du gjør, om det er ordspill, tankespinn eller lek med farger! Satt lenge og så på bildet ditt igår, og jeg «ser» hele tiden ei jente som danser foran i bildet ditt…..uansett lyspåvirkning. Spennende.
  Ha en herlig dag med masse «ta vare»
  Klem

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ser du meg tante BØ? Heldig Ser du meg tante BØ? Heldig du da, hehe… nei nå er jeg heller fullt påkledd og småvåt etter å ha kjørt to lass til bossplassen. Joda, dagen i dag er ok den..
  Klem tilbake og ha en fin dag du og!

  Mjo, jeg har kanskje ikke skrevet så mye om morgensyslene i det siste Trulte, dog er eggene der, hehe.. Jo jeg skal nok hilse, men har ikke sett noe til henne i de siste dagene, hun er vel opptatt med forskjellig tror jeg. Men hun vet jo hvor vi begge er å få fatt i..
  Klem tilbake, og ha en ustresset dag..

  Vel ordene var vel ikke helt flytende i morges Litt om alt. Litt grumsete. Ei jente som danser foran? Hm… måtte vært huldra i såfall, hehe…. men, forsåvidt en tanke som bør ruges på?
  Ha en fin dag du og, og klem tilbake..

  Og nå noe lunsj..

  Tor uten staven..

 5. Litt om alt Says:

  Må bare få lov til å si at jeg faktisk «ser» ei jente der, ved nærmere ettersyn er det stien/veien du har malt, men likevel «ser» jeg bare jenta.
  Tro ikke ett sekund at jeg tør å foreslå noen endringer i bildet ditt!!
  Ha en fin helg, med eller uten stav..

 6. trultemor- Says:

  jeg såg henne også » i veien» når du sa det Loa:)


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: