Sånne dager..

Det er en Sånn dag – Sånn dag hvor tankene svever rundt i en karusell og fargene er bare en ubestemmelig suppe. Tror de fleste av oss har Sånne dager – på hver vår måte. Jeg pleier ikke nevne særlig ofte mine Sånne dager. Sånne dager hvor man tar avskrivninger man ellers ikke gjør. Men på Sånne dager leter man etter en måte å bli kvitt «Sånn» foran dagen slik at den igjen fremstår som en dag med farger og lette smil..

Eller man prøver å tvinge hjernen, et fåfengt forsøk, det lever jo selvstendig slik den skal og absolutt bør. Ellers fungerer man ikke som menneske. Å være menneske skal være «Sånn» og. Når en har levd en stund vet man at Sånne dager kommer av og til, hvorfor vet man aldri helt sikkert, ofte våkner man bare «Sånn» – som om det skulle være en fortsettelse av en eller annen drøm, selv om man ikke husker drømmen..

På Sånne dager er jeg ikke her, jo, men ikke på en eller annen måte. Hvor jeg er vet jeg ikke, muligens svaret på Sånn da var oppdaget? På Sånne dager er det mye som tar bo, kanskje for mye på en gang og da skaper dagen Sånn? Og på Sånne dager snur jeg meg når jeg går forbi speilet, vil ikke se meg Sånn..

Vemodig og tankefull grå, melankolsk blir for lett. Undrende på for mye på en gang, kroppen er fraværende, hjernen dominerer totalt, dens virkelige styrke kommer for dagen. Hjernen – men den er jo meg? Setter på frisk gladmusikk med volum som blåser bort morgensveisen, men hjernen ignorerer, den lar seg ikke lure. På Sånne dager er den eneveldig over alt levende eller dødt..

På Sånne dager venter man bare på at «Sånn» skal forsvinne likt det kom. Svarene får en jo aldri uansett, selv om kanskje dypt inni der vet man noe av det som skapte akkurat denne Sånne dagen, men man fortrengte det, og dermed kom kanskje Sånn? Som en slags pekefinger, en påminnelse om at det ligger der og man ikke kan bare viske ut..

6 kommentar to “Sånne dager..”

 1. Ulva Says:

  hmm Du mista meg ganske raskt i dag, må lese det en gang til…
  Så ulikt deg å skrive om dette, men godt å se at du bare er et menneske….
  Kansje det er noe du må ta fatt i, som ikke lar seg overse lengre?
  klem fra meg

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hm.. trodde jeg var nokså Hm.. trodde jeg var nokså åpen ellers og Ulva, ikke redd for å vise alle sider. Skjønt jeg har bevisst i det siste prøvd å begrense ord her med minus på. Men vi alle er jo «bare» mennesker – menneskelige med våre nyanser. Selv om mengden tildelt empati ved fødselen varierer, og dermed mye av forståelsen av andre..

  Ta fatt i ja – jo noe har vi nok alle vi burde tatt «fatt i»?

  Klem tilbake..

  Tor

 3. Litt om alt Says:

  Sånne.. Du klarte i hvertfall å beskrive min dag idag…

 4. tante BØ Says:

  Fullmåne Det er dagene rundt fullmåne..
  er det den som påvirker og gjør at det blir en «sånn» dag kansje ?

 5. mariee52 Says:

  Godt beskrevet, og passer litt på min dag igår, idag er det litt bedre, Har vært litt flink idag, orket levere boka på biblioteket, Var og ordnet noe i banken, som jeg har drøyd med alt for lenge, og jeg leverte inn noen sko som var dyre og nye i mai, og jeg får helt nye, hadde ikke ork før. Så er litt stolt av meg selv idag, nå skal jeg kjøre alt plast og papir til søpla, for de har langdag iidag…Så blir det bedre plass i kjellerrommet,,Ha en fin kveld, og så ønsker jeg deg en sånn FIN kveld, for det kan sny idag og,,,klem fra meg..Varme tanker fra Mariee52

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Har du og en slik dag Litt Har du og en slik dag Litt om alt? Håper den er bedre nå..

  Har skimtet fullmånen tante BØ, men tvilsomt om den påvirker meg den veien, heller andre vei tror jeg?

  Godt å høre at dagen i dag er bedre mariee, som regel varer Sånne dager hos meg bare en dag om gangen, heldigvis. Ja du skal være stolt av det du har utført i dag, en liste som sikkert avlaster noe på tankene og?

  Ellers er jeg mer «sortert» nå igjen, realisten i meg vet at jeg må trø til med noe aktivt for å stabilisere. Så jeg har, eh og kremt, bakt boller, etterpå tok jeg med noen av de varme duftende og kaffi og reiste ut på en liten tur, det hjalp mye..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: