FJOSNYTT den spragla 13.oktober 2008.

Fysste ber me om årsaking te atte bladet ikkje kom tidleg morges då heila redaksjonå vart lama av eit umeld straumbråt då Jonas i Rørsliå testa den renovera gamle Brøyten has rett føran frokost. Då han trudde gneistrane frå ledningå berre va ein usmørd bolt i skuffå, tog det øve halve dagen før me fekk innhald i ledningane våras igjen. Heldigvis har me alltid den gamle primusen te trykkarsjefen i beredskap, så me fekk kaffi og øvelevde pauså.

Dagens vær: Hønå te redaktøren flyg, så det bles, temp 13,7 gradar.

Øve te siste dagars nyhede frå fjos og bygd:
Presten okkar meldar atte menighetå ikkje lengre treng å ta med seg paraplyar, bygdås hedning he vela taket, presten takkar han (ikkje Herren? red. anmerk). Han takkar au for den fina nya verhanå på spiren så lignar på huldrå våras.

Utvalet så bedøm kem så ska få Jurprisen he nå samrøystet bestemt atte prisen for Venaste Jur 2008 går te Belinda has Lidvar Dragspelar. Me gratulerar!

Lensmaen he nå våre på romundersøkingå hos n’Medinus. Hu Mari så Stønne hadde mistenka n’Medinus så lesarne husar, for å ha knabba hennar flygande rosa babydoll(ikkje spør oss, red. anmerk) og ein grøne sokk. Lensmaen seie at det einaste av dei fargjane han fann hos n’Medinus va ein longe sleden underbuksa og eit Cocktail frå 1961. Kirketenar Medinus vart då førebels (ikkej spør oss, red. anmerk) friteken for mistanka.

Dei på Stødle meldar atte auren nå e gjenge på Stødleånå og adle e velkomne te å få fiska. Dei he toge av straumen i gjerdå og steng inne deira oksegut Argen.

Okkar feltreporter, Tadleik Snabbe, he vitja dei i Loftå og meldar atte hu Perine e gravide og n’Per sjølv takkar doktorn våras for dei blå pillane(? red. anmerk).

Bertram Oppfinnar he søkt ei nye verdspatent. Denna gången e det ein grevligt spesielle gyngje-og maseringstodl. Hu e laga av spesialbøyd ekta Jærsk fjellbjørk(? red. anmerk). Viare e stoppingå hemmelig, men særs mjuk. Stodln er elektrisk med høgtalare og ei hydraulisk pumpa og he månge sensorar. Stodln e programera te å starta å synga, gyngja og massera straks sensorane registrera atte sittarane(fleirtal, red. anmerk) varte kosesjuge. Prototypå he n’Bertram kjørd ner te n’Tor for langtidstestar(me tippar atte n’Tor he slede den ud på ei veka, red. anmerk).

Viltutvalet he bestemt atte adle dyr og fuglar e freda i kommunå våras. Dei udanføre e ikkje våras ansvar seiar leiaren n’Tor. Dei så knaller ligavel lovar han att knalla personleg ner sjølve.

Kommunå he bevilga pengar å laga om skolegården te villmark og laga te bålplassar og gammar. Ein kunstige innsjø med aurar så ungane kan fiske og ro i e og i planane. Ordføraren innrømma atte han vart hardt pressa (me anar av kem, red. anmerk) og måtte bruka adle partipiskane for å stampa vedtaget.

Kommunå he viare vedtege å halda på okkar partitradisjon så tilseie at kvar representant te styrelsen he sitt eiga parti (te dømes Olaipartie, Annapartie, Nikkolaipartie osv, red. anmerk) og dei nasjonala partiå te tinget varte ikkje godkjende i kommunå våras.

Hu Gerd has Jone Mysar he nå laga fleire lappteppmønstrar og inviterar jentane i bygdå ner te henne på drøs og lappteppesying neste onsdag itte kydene er melka. N’Medinus e sjølvsagt velkommen han au som vanleg (me veit ikkje om me sko skriva det? red. anmerk).

Huldrenytt:
Me trur n’Tor he vitja hu nå, så me forventar rapportar i neste blad.

Meldingar frå Lensmaen:
Lensmann Betram Strenge meldar atte det e særs roleg sjølv te å vera heran. Men han påpeikar atte han he nå brend i protest den nya uniformå og. Han he gitt klar beskjed te øvrigheitå i byen atte han aktar å framleis bruka sheriffklenå og hattå han arva itte den forrige lensmaen. Kommunå støttar lensmaen, og forsikrar øvrigheitå atte det berre e lauskrutt i seksløparne han ber.

Helsenytt:
Søster Solveig Bringå meldar om berre någen vanlege skrubbsår og litt snua blant ungane i bygdå, elles e dei herlige og vidle. Dei vaksne he som vanleg berre vanlege vaksne småvondtar, ikkje någe farligt. Ein merkesdag va på torsdag i forrige veka då hu endeleg itte 4 års prøving fekk n’Oskar Skjymte te å ta ein blodprøving. Avgjeringå kom då han fekk lovnad om å få titta neri kløftå hennar mens hu tappa ein skvett. Slik kom au blodårane betre fram seier hu(eg trur eg au treng ein blodprøving? red. anmerk)

Utanbygdsnyheter:
Me he sensurera dei som vanleg, det er berre same elende så føran.

Etterlysningar:
Presten okka etterlysar ein passande stein te nere hjørna av garden mot aust, helste ein med mose på. Johanna på Vadesteidn e fortvila i telfonå, hu ønskar seg ein katt te, men ingen ynskjer å gje bort någen. Me foreslo atte hu ringde hu Millsgreiå i byen, det veit hu så masar så møje. Rangvald Stege håpar någe he ei ekstra venstra styrekula te ein gråtass liggande. Hu Mari på Horpest lurar på om någen he dei hesteskonå så sete avtrykk lik stjernar i grusen.

Ein særskilt spurnad frå kommunestyrelsen:
Kommunå lurar på om adle bur godt og klarar seg udan problem? Treng någen ein ny bustad e det berre å ringa, me he månge tomtar klare og ventar. Sjøvsagt verte bustadene som alltid føran gjeve 100% lån i frå kommunå si eiga bank(Okkar Bank, red. anmerk) kor berre dei som ynskjer betalar renta. Kraftå levaras te sjølvkost i vårt eiga nett frå Okkar Kraftverk. Internettå og kabeltv e sjølvsagt fritt te adle innbygarne og leveras frå Berre Okkar Nett. Så berre ring, det gjeld au viss dokk ynskjar fornying eller større plass heima. Kommunå druknar i badnehageteskåt og SFO-teskåt me ikkje treng, så me brukar dei helle te det dokk adle treng.

Tekniske greier:
Trykkerisjefen våras gledar dykk adle med aviså sitt fysste billede! Redaksjonå udlovar ein premie te den så fysste ringar og svarar rett på kem billede visar! Så fram med lupane godtfolk!(eit tips e atte det e ein av bygdås store sønar, me trur me sko tipsa? red. anmerk)

Våran fysste billede! Me håpar atte me finn fleire fargar seinare.

6229bw.jpg

8 kommentar to “FJOSNYTT den spragla 13.oktober 2008.”

 1. tante BØ Says:

  Hehe Hva skulle du oppi der da ??

 2. mariee52 Says:

  he he er vel du det Tor som står oppi treet—eller?,—festlig lesning, tror jeg trenger lån opg hus i dokkas bygd jan og strøm og internett også..Varme tanker fra Mariee52

 3. Miss.SnorkFrøken Says:

  hehe, dt må være vanskelig hehe, dt må være vanskelig å skriva sånn, mn fyy for en digg skriving… :–)

 4. xantippe Says:

  Galskapen vil ingen ende ta, Galskapen vil ingen ende ta, og det r jo bra, for da kommer jo et nytt fjosnytt om ei uke…. ;))

 5. xantippe Says:

  Galskapen vil ingen ende ta, Galskapen vil ingen ende ta, og det r jo bra, for da kommer jo et nytt fjosnytt om ei uke…. ;))

 6. leone Says:

  Hoven drøvel. Ja, jeg ler så drøvelen henger som en våt vaffel. Rød og hoven. Det virker som det var litt Flåklypainspirert det her. Artig lesing!

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg har visst problemer med Jeg har visst problemer med routeren her etter strømbruddet, og sol har problemer med proxyen enda?

  Hva tror du tante Bø at en raring fra en utpost gjør oppi et tre?

  Er det mariee? Sikker på at det ikke er Vatlandstrollet som sender morse til huldra i Kringlelia? Ja, tror mange behøver bedre bokår både her og der..

  Vanskelig snorkefrøken? Nix, det vanskelige er å passe på å fjerne det av dialekten som dere byasar ikke fatter, hehe

  Galskap xantippe? Jepp, mulig, men det er en av mine sterke sider, hehe.. Fjosnytt utkommer uregelmessig, noe som er vedtatt på oberstforsamling, på den måten lever bygda i ekstra spenning..

  Tor

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Godt å få le litt hva Godt å få le litt hva leone? hehe.. smør den hovne dingsen med spenol. Flåklypa er vår vennskapsbygd, kråke søker skjære ser du, hehe. Dog tar vi pokalen med vårt antall originaler som inneholder hele bygda minus en som flyttet ut for han fant seg ikke tilrette, det var det året potetene kun ble modne på sørsiden og hønene verpet vindskjeve egg med avlange plommer i.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: