Lapskaus med ulldekke..

Jeg satt i min utmerkete half laydown stol og snakket i telefonen med en av mine søstre – i mens skiftet kassen (tv’en) program og «Skal vi danse» begynte. Altså, herregud? Er det mulig at folk virkelig ser på det søppelet? Hele konseptet er jo så på trynet hjernedødt. Romle sammen noen BCDE-kjendiser og la de pare seg til en slags dans med halvfile dommere? Gud bedre meg! Med innlagt lyd fra et applausprogram fra en pc. Alvorlig talt, programmet er så latterlig stupid at jeg klarer ikke le en gang, tragisk. Jaggu liker vi navler i dette landet. Patetisk. Det gikk av kjapt..

Dagen i dag er våt, enda. Våt eller ei, en tur i ei li med utsikt og minner. Utsikten forsvant i regnet, minnene lot seg ikke spyle bort, heldigvis. Det er mye man tenker på når man går der i det grå alene uforstyrret og jordnært. Tankene får andre vinkler enn om man sitter inne og glaner ut eller på veggen. En middagshare ble forstyrret bak en einerbusk, jeg kvakk like mye for været gjorde at den trykket og spratt opp kun en meter fra meg, men den slapp å bli middag – jeg var ubevæpnet. Jærharene er de største i landet, og den i viltsaus er snadder.

Da jeg ruslet nedover mot kjerra syntes den å ha skiftet litt på utseende, jeg hadde jo ikke svart takpynt? Plutselig så jeg hva det utrolige var, en ravn satt med ryggen til på den ene railen. Da jeg var femti skritt unna ble den var meg i den gråfargete verden. Uten gråfargen ville den nok tatt til vingene nesten før jeg fikk sett den. Så stod vi der og kikket på hverandre. To einstøinger, to som passet i samme verden. Merkelig på mange måter, ravnen er jo en av verdens klokeste fugler, og jeg følte den vurderte meg – som om den ville se min sjels tanker. Rolig lettet den etter noen minutter og kikket på meg så lenge jeg så den..

Hjemover med viskergummi på 3/4 speed og vasstrukken kunne jeg ikke få opplevelsen helt ut av tankene og ut av intet stod med ett en sau med bjelle foran meg, da takket jeg ABS bremsene som lot meg bråbremse mens jeg vred kjerra rundt ulldyret. 10 meter forbi stoppet lynet – hjertet var enda på rett plass, men hoppet som en middels kenguru i paringsaktens høydepunkt. Ut av bilen – måtte jo få flyttet på pelsdyret før det endte som lapskaus med ulldekke. Dama bare stod der og glante som om hun vurderte noe i en butikk. Jeg skjelte dyret ut og husjet på – men niks, en skikkelig sta dame var hun. Vel, jeg er sjefen sa jeg og tok henne i bjellebåndet og fikk henne gjennom et åpent le. Etterpå ergret jeg meg på at jeg ikke kappet av bjellen som lønn – men da var jeg en mil unna.

Nå maler jeg en trekirkebygning inni en høstfargete omgivelse som enda ikke er skapt. Det er på det lerretet hvor Bigga daffet over den ferske malte bagrunnen i nydelige sandbrunebeige farger som jeg fortalte om. Opprinnelig skulle jeg ha en naken dame der som fadet ut i fargen, men ombestemte meg – den nakne får vente til et annet lerrets tid kommer.

Og jeg har funnet ut at jeg enda er like naiv noen ganger som da jeg begynte å tro på det beste i alle. Altså er jeg enda meg selv visst – på godt og vondt..

9 kommentar to “Lapskaus med ulldekke..”

 1. Trym Says:

  Ravn og sau! Ja, ja det er vel motpolar når det gjeld inteligens – men kvar si lyst!
  Sauen er best til pinnekjøtt
  Ravnen er best å spele sjakk med!

  Har hatt eit ravnepar i berget tvers for huset vårt nokre år,-
  i år har dei hatt dein tidig framgangsmåte med reirbygginga si.

  Dei kom med kvistar og flaug inn i berget 150 meter ned for der den gamle reirplassen sin, sat der å lurte ei stund og tok så av til reiret.
  Der sat «mor» å sjekka kvar kvist – enkelte vart forkasta og slept ned i ura.
  Er dei på vakt når dei driv med ein slik lurereirplass?
  Eller vil dei berre halde meg nyskjerrig?

  Ja ja det regnar her også, reiser på fjellet i morgon – om ikkje vegen vert stengd – dei truar med mykje vatn!

  God helg til deg!

 2. kanutten07 Says:

  Hei Du skriver så bra !
  Halvfile dommere : ) haha
  Ha en flott kveld

 3. Trultus Says:

  Det er godt å høre at du Det er godt å høre at du velger å tro på det beste i menneskene. Det gjør jeg også.
  Kanskje naivt – eller kanskje ikke..?

  Alle mennesker har noe godt i seg, og langt de fleste har mest av det gode!
  Så kanskje er naivt heller realistisk?🙂

  Jeg velger å tro det!

  Fin fredagskveld, Tor!🙂

 4. Trym Says:

  Alle menneske har noko godt Alle menneske har noko godt i seg?

  Definnitivt – – -difor et eg noko godt – så er det no noko!

  Seriøst er eg nok enig med Trultus!

  GOD NATT – ATT!

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  «Sauen er best til «Sauen er best til pinnekjøtt
  Ravnen er best å spele sjakk med!»

  –>hehe, den måtte jeg le av Trym. Godt sagt!

  Men tror nok ravnen ville satt pris på lapskaus av får. Når det er sagt kan jeg ikke huske sist det har vært så nære på, nesten som jeg lurte på å undersøke om den hadde vinger og var bare plutselig landet foran meg.

  Jeg har hatt en tam ravn selv når jeg var gutt, den hette Sofus (som alle kråkene og, hehe) Fikk den som unge og foret den opp. Den ble like tam som katten og gikk eller fløy inn og ut av huset. Men det er sant at de er intelligente, det fikk vi sett mange ganger. Den klart og å starve frem noen få ord etterhvert. Men en frekkas var det, en nabo forbannet den og truet med å skyte den for den spiste opp alle jordbærene hans, og samtidig påstod han at fuglen bare lo av han når han prøvde å jage den, noe han ikke klarte, så jeg måtte opp og hente den nesten hver dag, hehe

  Ravnene bruker ofte samme reirplass år etter år og bare bygger på. Tja, hvorfor de gjorde det du sier er vanskelig å si, men mange historien går på dette hvor lure de er egentlig. De vet nok at du er der, for de har et utrolig godt syn, så hvem vet?

  Her pøser det ned i ett sett, noe det har gjort nesten i ett hele dagen, du får ha en fin tur!

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk kanutten, det er bare Takk kanutten, det er bare min naturlige måte å skrive på.

  Ha en flott kveld du og..

  Tor

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg gjør nok det Trultus, Jeg gjør nok det Trultus, gir de mange sjanser for vi feiler jo alle av og til. Naivt kanskje ja, men skal en tro må en være litt naiv og, selv om det kan svi noen ganger.

  Men i dag føler jeg mange er overmistenksomme mot alt som de ikke kjenner seg selv igjen i. Som om de liksom ikke forstår, eller aksepterer at alle er ulike – og det tar tid å kjenne andre mennesker godt.

  Feilfrie mennesker finnes ikke, heldigvis..

  Ha en fin kveld du og Trultus.

  Tor

 8. bamse1964 Says:

  Du skriver veldig bra….men Du skriver veldig bra….men det finnes en av-knapp på TV’n. Tror ikke mange har funnet den….
  Skal vi danse? Nei det søppelet gidder ikke jeg å se på….men det er visst mange som vare vil se på det p.g.a. kjendisene….skjønn det den som vil….
  Ha en fin helg!

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk bamse.. Joda, jeg er Takk bamse.. Joda, jeg er kjapp med avknappen, i grunnen ser jeg veldig lite tv, det er for kjedelig ofte og hjernen klager kjapt, hehe

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: