FJOSNYTT den særs blaude 8.oktober 2008

Dagens vær: Gudane badar og me druknar her nere. Temp 14 gradar.

Øve te siste dagars nyhede frå fjos og bygd (det varte svere dominans frå kommunestyrelsens møte i går):

Raue Kristin he lagt fram kem så ska få någe pengar atte neste året. Som vanleg finn me ikkje okkar bygd någen plass i den haugen av papper. Ein rimeleg arge Tor he ringt ordføraren og krevar atte nå ska kommunå berre jobba svart. Han er forbanna på å vera med å fylla kasså te hu Kristin og aldrig få någe tebars. All skattå me innbetaler forlangar n’Tor atte nå ska gå te kommunå. Ordføraren e på glid (tørrs nok ikkje anna red.anmerk). N’Tor he som vanleg ringt og skjeld ut hu Kristin og nå nekta hu å få besøka han te sumaren.

Enevald Brage e nå ferdige med prototypå på den automatisera møkkasamlaren. Den virkar såleis atte kunå seiar «Møø» to gongar inn i mikrofonå så sprett upp ein forbedra klosetskål på rette staden. Då kan hu velga sjølve om hu ska skita elle pissa. Ner hu e ferige sei hu «Moo» to gongar og vakum sug heila greiå ner te hevdakjellaren. Nesta stege seie Enevald, e å inkorpiera ein rauvaskar.

Boletta i Livdå så slide med giktå, takkar den ukjende så i natt he høsta inn all rabarbraen hennas og plassera stelkane i kassar på døråtrammå. Hu lurar på kem den barmhjertlige e (gjere ikkje me då, han e jo friske nå atte, red. anmerk). Hu ber vedkommande melda seg så ska han få 5 glas med rabarbrasylt (me tippar han kjem då, red. anmerk).

Kommunestyrelsen he endeleg vedtoge atte ungdommane skal få leika seg med bilar og mopedar just så dei sjølve vil i det gamla svera sandtaget te n’Gitle Kronetellar. Opprinneleg var det fleirtal mot forslaget, men det kviskras atte någe ringde rundt te representantane i går itte mellemat (tydeleg er n’friske nå ja, red. anmerk) og det vart reint fleirtal for å la ungdommane få leika seg. N’Tor ska vera instruktør te villmannskjøringå. Lensmaen sei atte han he lova (me he lova å ikkje seie kem lensmaen he lova, red. anmerk) å halda seg unna.

Kommunestyrelsen vedtok på møte i går aftes atte Klara og Ingvald på Hydlå ska få i presang ein gjidle tur te Bahamas sian dei he helde ut med kvarandre i 50 år nå. Samstundes (itte krav frå n’Tor) ska hu gamla Anna Rivjedn så he slede på seg ein muskulær greia få ein spatur på ein månad te fri stad i varmå.

Som lesarne husar feira me i sumar atte kommunå hadde fått sin andre udlending i bygdå. Kommunå he nekta å ta i mod meir enn dei kan klara å gje verdigt liv heran. Den fyste va jo n’Mashmid så kom i 1973 husar dokk. Han så e dreng hos dei på Grødaland. Så tog me imod hu Shaima frå Iran. N’Tor hadde lova å ha na der oppe ein stund sian han he store kåk. Men nå krevde han atte hu sko få si eiga bolig og få verta sjølvstendige (me he ryktas atte han va leie av å prøva å få na te å forstå atte hu ikkje sko tjena han. N’fekk ikkje vaska badå sine sjølv ein gong klagde han, red. anmerk). På møte i går fekk hu då tildela ein nye bolig i Solåsane.

Kommunestyrelsen he svart nok ein gong på kravet frå regjeringå om å starta på utbyggingå av fleire barnehagar. Dei lokkar med ubegrensa millionar. Men fysste sa styrelsen nei då me ikkje he behovå, dei fleste ungane e heima på gardane. Men me he någen lure i bygdå veit me adle, og itte ein tenkepause sa dei ja te millionane. Tabbå te regjeringå vart oppdaga av n’Tor. Millionane va ikkje øyremerkte, berre reint teskåd. Då omfordelar dokk berre midlane og bygg eit spasenter te dei gamle sa den lure (det vart sjølvsagt vedtoge men ikkje førd i bogå, red. anmerk).

Mari så Stønne så ittelyste 2 snorar klestørk så bles avgårde, he fått tebars adle klenå så nærs så ein babydoll(ikkje spør oss, red. anmerk) og den eine grøne sokken. Snorane med klednå på vart observera av dei på Horpest då me ba de sjå opp i luftå. Dei va då i høgd med Kleppesvardå mot nord. Dagen ittepå ringde kirketenar Medinus så Tror då han hadde fått dei ner frå kirkespiren. Kor sokkå og babydollå(nei me anar ikkje! red. anmerk) he vorte av veit ikkje Herrens tenar. Hu Mari he bede lensmaen forestå ei romundersøking heima på kammersen te n’Medinus. Me avventar itteforskningå.

Huldrenytt:
N’Tor lovar å oppdatera oss snarast, han må berre vitja hu og ongane fysste.

Meldingar frå Lensmaen:
Lensmann Betram Strenge meldar atte ein må husa på atte kreaturå må udstyras med refleksar hvis dei ska på tur langs vegen på eiga hånd. Om mågleg ei lykt au framme på skolten. Elles fanga han meste ein råsyklar i går aftes. Men syklaren juksa og tog ud i ulend terreng på Holeheiå sjølv om han veit (kem då? red. anmerk) atte Svarte Mia ikkje he firahjulstrekk. Lensmaen he ittepå ringt opp te den vidle og kjefta for juksingå (anar me någe heran? red. anmerk).

Helsenytt:
Søster Solveig Bringå meldar atte me adle e friske og he berre någen småe vanlege greiar. Hu fekk endlegen au bruka nål og tråd igjen i går då n’Tor måtte ha eitpar sting i leggen itte å ha krasja med syklen i søre steingarden te dei på Holeheiå (ah.. det demrar.. red. anmerk) ner han va på veg heim frå kommunestyrelsens møte i går aftes.

Utanbygdsnyheter:
Me he sensurera dei som vanleg, det er berre same elende så føran.

Etterlysningar:
Han Jone i Lysningå saknar nok ein gong Birgitta Natasja, og e grevligt bekymra for hennar helbred nå i kalde haustnettar. Den staselege damå e någe strie veit me adle, sjølv om hu he slutta å verpa. Dei på Røysehaugane manglar ein liden pattegris trur (? red. anmerk) dei. N’Petronius i Lågabeide spør om någen he eit reserveblad te dei grøne fjosskrapane laga før 1956.

Tekniske greier:
Trykkarsjefen våres lovar å bytta te eit venare papir frå nyåret av.

Frå leiingå meldas det atte FJOSNYTT he vedtoge atte bladet aldrig ska øvesettas te riksmål, FJOSNYTT e ei interne sak for bygdå seiar leiaren som ikkje he særlege sympatiar å gje dei klagande byfantane.

6 kommentar to “FJOSNYTT den særs blaude 8.oktober 2008”

 1. mariee52 Says:

  Du då, som plukka rababra for dama godst du er bedre ja, klem Varme tanker fra Mariee52

 2. xantippe Says:

  Det er så fornøyelig å Det er så fornøyelig å følge med på disse figurene oppi bygda deran…. er spent på hva N’Tor finn ut om huldra da, men det kommer kanskje nest gang….;))

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe, sier du det mariee, Hehe, sier du det mariee, men ikke glem det som står øverst i bloggen min, hehe
  Klem tilbake.

  Takk for det xantippe, men jeg vet ikke om dette er rette stedet til å fortelle om slikt. Hudrenytt er jo standard, bare at formidleren ikke har vært særlig «tilstede» i det siste..

  Tor

 4. Trym Says:

  Like kjekt! Framleis like flott å lese desse maleria dine!
  Eg ventar på BOK!
  God kveld vidare!

 5. tante BØ Says:

  Fjosnytt på riksmål ?? Nei Fjosnytt på riksmål ?? Nei nei.
  Denne byfanten (byfrøkna) begynner å få dreisen på detta målet nå.
  Lese litt sakte så går det så fint så : ))

 6. Tante Label Says:

  Sko nesten ynskja… ..at eg kunne reisa te den bygda..og helsa på…;-)

  KlemLegg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: