FJOSNYTT Ekstra! den blesande 4. oktober 2008

Dagens vær: Solå kjempar med regnet, og det bles hildrande.

Ekstranummer med ferske nyhede!

Okkar Tor e spora! FJOSNYTT’s eiga tristjernars feltreporter Tadleik Snabbe treiv seg på FJOSNYTT sitt eiga leasa kjørtøy, mopeden Rasken, og la seg på hjul itte lensmaen og Petronella Søde då dei for med blålys oppøve te kåken has Tor. Som lesarane huskar frå forrige nyhede sko hu Petronella, stasa ut med flettar og silkekjola, prøva å lura ut n’Tor så ein trudde va sjuge og hadde steng seg inne heima.

Då dei stogga på tunet te n’Tor tog lensmaen fram botblokkå og ville gje n’Tadleik ei bot. Han hadde observera atte mopeden hang i støytfangaren sjølv i 150 og ein moped ska ikkje gjera dei siste 100 meinte lensmaen. Då n’Tadleik forklara atte mopeden vart berre slik itte n’Tor hadde låna Rasken ein gång, tødde lensmaen opp og la bort botbokå. Det va jo ikkje Tadleik si skold at Rasken va blitt for rask meina han då.

Dei båe gjømde seg på kvar si sia av bislaget då hu Petronella gjekk inn og banka på dørå og kalla på n’Tor med ein lokkande røyst. Samstundes vingla hu på flettane og silkekjolå glensa rundt hennar premiera kropp. N’Tadleik sa det va sterke kost, sjølv om n’Tadleik blei impotent i 1986 då n’for gjønå høysvansen te Jonas Høge, følte han gamle kjende lystar strøyma gjønå begge håvene.

Men ingen lyd innanfor. Hu Petronella prøvde nye trallar og laga trutmunn og smaska, ei sauabjella trylla fram i frå lensmaen, bjelde svakt i baggrunnen, me adle veit jo atte n’Tor e svage for budeiar. Men då hu Petronella spende fram bringå måtte båe lensmaen og n’Tadleik snu seg, det vart for sterke sakar. Men ikkje ein lyd innanfrå. Var ikkje n’Tor heran aligavel?

Hu Petronella gnega bringå innåt dørå og kviskra ord redaksjonå dessverre må sensurera. Då endeleg! Någe bevegde seg i gardine på sideglaset te dørå! Hu Petronella stilde seg foran glaset og lokka med truten, dingla med flettane og lot bringå leva. N’Tadleik blei plutseleg kvitt impotenså. Men frå innsidå av glaset va det roleg. Hu Petronella satte trutmoen rett på glaset og klemde bringå inn så glaset bula.

Då livna det te der inne! «Gå heim!» kom det innanfrå! Dei adle tri jubla! N’Tor va her! Lensmaen vart så opphissa i gledå at han fyrde av ein salutt med sirenå og blålyså farga gardsrommet. Hu Petronella hoppa opp og ner så bringå dansa slik atte dei to mannfolkå måtte sjå på singelen te n’Tor. Innanfrå kom det ikkje meir lyd. Men hu Petronella e ikkje den så e vande med å verta avvisa og starta lokka på den strie gubben atte.

Hu lokka med alt hu hadde for å få koma inn. Så kjem det frå innsiå: «Gå heim sa eg!» Hu Petronella blei fornerma for hu va ikkje vane med dettan, heller tvert om, adle mannfolkå i bygdå siklar jo itte hu heila tiå. Med eit knirkar det i dørå! I ei glipa kikkar n’Tor på na Petronella, så seie han roleg: «Beklagar Petronella, eg slepp deg ikkje inn nå, hvis eg gjorde det fekk eg aldrig fred frå deg atte. Så vær gjidle og reis heim.»

Roleg lukkar han dørå atte. Då mistar hu Petronella besinningå og hamrar på dørå og skrig atte hu ska inn! Hu he aldrig blitt avvisa før. Lensmaen prøvar å roa hu ner, nyttar ikkje seiar han, ingen e så standhaftige så n’Tor. Men hu varte berre meir vidle då. Te slutt tege lensmaen på na handjernet og bere hu inn i Svarte Mia og reisar avgårde med blålys og sirenar.

N’Tadleik he ikkje kome seg heilt itte å ha funne tebars potenså og e forvirra. Pluseleg knirkar det i dørå, og deran står n’Tor og glisar og ler før n’smelle dørå attende!

Me får tid te ei hastande etterlysning:
Mari så Stønne etterlysar 2 snorar klestørk, dei inneheld adle finklenå te maen, eit par grøne sokkar og ein babydoll(ikkje spør oss, red. anmerk), sist sett då dei flaug i nordevinden mot Søre Garpest itte molketid. Finnarlønn kan visst påreknas.

Og någe teknisk te slutt:
Trykkarsjefen kan hoppande glad beretta at kan henda he han funne ut kossen ein skal få billedar inn i bladet! Som me veit så he han eksperimentera med dettan siden 1976. Men fysste må han få te fleire fargar seier han. Me ventar i spenning!

OBSA! OBSA! SISTE NYTT!!
Rett før trykkingå får me ein telefon frå Magnus Skjeive så trudde han såg nok ein UFO då han åd frokost (me he dessverre ikkje endå fått lovnad frå han om å få intervjuva dei frå Mars han he boande på høgaloftet, men han e på gli red. anmerk).

Men då han sjekka sakå i månekikkerten has fann han ud at det va berre ei klestørk med finklær, eit par grøne sokkar og ein rosa(?) babydoll(ikkje spør oss koss han veit, red. anmerk). Eskapaden hadde retning mot dei på Horpest. Så te dokk på Horpest: Sjå opp i luftå!

4 kommentar to “FJOSNYTT Ekstra! den blesande 4. oktober 2008”

 1. xantippe Says:

  Føler jo at jeg blir kjent Føler jo at jeg blir kjent med disse figurene dine… koselig og fantasifull historie, og det er vel bare å vente på fortsettelsen….;))

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Mja få se hvor mye det blir Mja få se hvor mye det blir xantippe, ettersom jeg forstår er det ikke alle som klarer å tyde selv nå den nesten utvaskete dialekten, hehe

  Tor

 3. Trym Says:

  Æg e frå Jårpeland – jære de noge! Fantastisk morro Tor!
  Eg nyt bade språk og historie – kor tek du det frå!
  Er det sånn at du berre ser ut glaset!?
  Vert det bok eller?
  Gleder meg til neste kapittel!
  Har budd på begge sider av Jæren – Moi og på Lurahamaren,
  Hadde det godt i Rogaland!

  Takk igjen og god helg!

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg suger til meg Jeg suger til meg opplevelser og inntrykk, mennesker, følelser Trym. Hvis ikke hadde jeg ikke klart det, tror jeg.
  Så bare kommer det når jeg begynner av seg selv.
  Spørsmålet er ikke om det går «tomt», men hvor mye tid jeg vil ofre på skrivingen, selv om det går kjapt så tar det av noe annets tid, noe slikt..

  Moi? Lundevatnet og ikke minst de litt «sære» småbygdene godt gjemmet rundt forbi der nordenfor, skal ikke nevne noen navn. Men der er det mange originaler ja, hehe
  Jeg har kjørt Tronåsen en gang for lenge siden, rimelig bratt ja, hehe

  Og Lurahammeren, på sjøsiden av gamle veien eller vest? Nå kommer det dobbelt jernbanespor der og nok ødelegger for enkelte. Jærbanen må utvides og få opp gassen, selv Jærbøndene krever et tog som går raskere enn en gammelt slitt gråtass, hehe

  Verden er sannelig ikke stor her i landet, har flyttet en del du Trym?

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: