Ikkje ego nok?

Eg va hos doktordamå mi i dag for kontroll. Mens eg satt deran på venterommet snakka eg med ei gammal dama, hu va øve 80, men hadde framleis glimt i augo. Hu hadde ramla på kjøkkenet i morges og verka og sko inn te doktordamå mi etter meg.

Då doktordamå ropa på meg sende eg helle gamlemor inn før meg, støtta hu bort te dørå, hu trengde undersøking meir enn meg meinte eg. Så kom hu ud itte ei stund og takka meg før hu gjekk. Ittepå va det min tur då. Så seie doktorn te meg: «Du er for lite egoistisk Tor, det har jeg sagt før!» Hu meina ikkje atte de va feil av meg å senda inn gamlemor før meg, men atte det syna møje koffer eg alltid let mine egne problem dyttas unda og heller sett andre før meg.

Fysste blei eg litt tenksame på ordå, jo eg har høyrd de før, både her og der. Men koffor ska eg verta meir egoistiske? Eg e ikkje fydde te det. Tvert om synast eg der e for møje egoisme i verden i dag. Ein ser albuane øve alt, folk jamrar seg for sitt myggstikk sjølv om dei sitt ved siden av ein uden føde og armar. He dagens menneskar vorte blinde for andre i si opptatte eigå verden?

Eg spurde na ka så va gale i dag? Eg såg det på na, hu lurar ikkje meg, någe va gale. Hu fattar ikkje endå kossen eg klarar å sjå det, eg fattar ikkje, så eg sa, at andre ikkje ser at någe tyngar? Jo, det va den eine sønnen så hadde fått eit tebakefadl. Hu beretta om ka så va skjedd, det va tydeleg atte hu var redd for ka så kunne skje, Sjølv legar e berre menneskar med følelsar, ofte gløymer ein det.

Eg hadde ein avtale å henta ein, så eg fekk plutseleg brått om å gå ner eg såg ka klokkå va. Då eg reiste meg seie hu: «Ser du nå hva jeg mener? Nå har du vært her i 15 minutter og alt vi har snakket om er meg. Og du må gå for å hente en annen? Du er jo her for det er du som er syk og skal kontrolleres! Har du glemt det?» Nei eg hadde ikkje det då, men følte mitt problem ikkje va någe å bry seg med i forhold te hennas?

Då fekk eg ei leksa og ordre om å sitta ner igjen. Eg fekk ikkje gå før hu hadde undersøka meg endå eg sa eg godt kunne kome atte ein annan dag og eg va sikkert friske nå. Men det nytta ikkje, hu berre leksa opp meir og eg måtte fram med brystet og fingeren te blodprøve. Og streng beskjed om å sitta der te resultata kom så fekk den andre bare venta takk!

I mens eg venta spurde eg om å få låna slangen og lytta på hennar lungar, eg meinte å ha høyrd hu hosta ein gong? Eg sko halde meg bag på ryggen lova eg. Då klarde hu ikkje vera sinte lengre og starta å le og rista på håve. Så kom resultatå, eg va sikker på atte nå va eg 100 igjen, men eg va visst på ei grensa, någe eg ikkje ligar. Då måtte eg koma tebage itte helgå ner eg va ferige med kuren.

Då eg va på vei ud fekk eg nok ein gong klar beskjed om å verta mer egoistisk. Men kossen bler ein det ner ein ikkje fattar hensiktå eller e bygga slik? Må eg kursas? Ittepå he eg tenkt på ka hu sa, men eg nektar å verta meir egoistisk, så får hu meina ka hu vil.

7 kommentar to “Ikkje ego nok?”

 1. mariee52 Says:

  Det er forskjell på å være egoistisk og å tenke litt mere på seg selv Tor, når det gjelder helsa, så skal du tenke littpå hv som kan skje hvis du ikke tar mere hensyn til deg selv. Sikkert det hun mener, At en er hensynsfull mot gamle folk og er snill, kan aldri bli galt nei.Varme tanker fra Mariee52

 2. kanutten07 Says:

  Tor Du har en vanskelig dialekt å lese…Men etter det jeg forstår, har du godt av å være egoist av og til. Man kan spøke om mye, men helsa skal en ta alvorlig

 3. Tante Label Says:

  Egoisme… …er ingen god egenskap..

  ..fortsett å vær den go-gutten du er du…;-)

  Nattaklem


 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hm.. hun mente det ikke Hm.. hun mente det ikke bokstavelig, men kjenner meg godt og har kanskje et poeng sett fra siden. På samme tid er ikke jeg henne, det er naturlig for meg å være på min måte, har vært slik hele livet og tror ikke jeg ville gjort det annerledes på nytt.

  Å tenke på seg selv litt må alle til et visst punkt, men det skader ikke å heve blikket og tenke på andre heller, tvert om gir det en god følelse, for vi alle vi vel bli «sett» av de andre menneskene og det kan ikke bare bli enveis, vi må og se de andre på samme måte..

  Gutt tante? Takk skal du ha, hehe
  Nattaklem tilbake..

  Tor

 5. trultemor- Says:

  typisk dåke damer pleier eg høyra, men eg skjønnar «vi» slett ikkje e aleina
  (bare at du pleier skjula deg bak villmann for å la vera å høyra etter kroppen din!)

  Og…eg ska te ei dama idag, så pleie å «kjefta» på meg, på samme måte som doktordamå di gjere. Idag blir neppe nåke unntak :p Ho ser omtrent tvers igjennom meg…jaja, ho e vel kanskej den einaste som får lov….hehe

  Fortsatt god bedring:)
  Og ha ein kjempefin dag!

  Klem

 6. trultemor- Says:

  ops dobbelpost

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Men jeg er vill og trulte, Men jeg er vill og trulte, rå og tøff. Står for en støyt – på samme tid myk, noe som kommer kanskje noen andre som behøver det tilgode..

  Men ja, det kan gå på bekostning av meg selv, på den annen side tilfører det noe positivt å føle at en hjelper andre og ser deres glede..

  Jeg er ikke redd for å bli sett igjennom, men problemet er at så få klarer det, selv om døra er åpen hele tiden, jeg er bare meg og skjuler ikke personligheten..

  Ha god bedring du og..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: