FJOSNYTT den vene 1.oktober 2008.

Dagens vær: Solå skinn øve bygdå og småskyane e vene. Temp 14 gradar.

Øve te siste dagars nyhede frå fjos og bygd:
Hu Turid Grøne Dalå meldar atte det manglar någe grus i høgresvingen der oppe. Hu e vane med at atte eit trillborlass manglar kvar gong Tor’n okkar he fore forbi, men siden n’Tor au manglar, någe me kjem tebars te, så meinar mor hennar atte det e trodle i Bergliå så he vore på ferde. Vegkarane e på veg opp for å vela hålet.

N’Olai i Sorpå he meld inn ein ny oppfinning han og Taddus på Galten he pønska ud. N’Taddus vil ikkje seia særs endå for å koma konkurentane i forkjøbet, men itte så me he lura ud av’n så e det ein slags mobiltelefon tepasse kyrå. Dei kan då ringa sjølve og seia i frå når dei vil mjølkas når dei e på beide. Det ryktas au atte n’Tor okkar he hatt ein fingar med i å skapa videnskapens nya dings.

Frå Gurine Breie berettas det atte insemenøren endeleg he gjord ein god jobb og Bella e nå gravid. Elles e hu grevligt nøgde med det nya tørkestativet så Tor’n okkar he mekka i hop te na. Det syng og dansar i nordevinden og klenå he aldri vårte så mjuke før. HU sendar ein kasse gulerøtter og ein smellkyss (det står så) te n’Tor for hjelpå.

N’Peder i Loktå jublar i telefonrøyret. Me adle kjenne jo te atte han vart leie seg då han fekk den nye Massi’en og tykte den va for sløve. Sjølv den gamle Rein Treige klarde å kjøra forbi den nye traktoren med hans gamle knallert. Men så vitja Tor’n okka n’Peder i forrige vekå og sko fiksa på den lame traktoren. Nå spinn Massi’en lig ein ungfole og speedometeren bular ud te høgre.

Hu Moline så Hyle meldar atte hu såg i kikkerten ein person så dansa på Høgaste Nuten i går itte mellemat. Hu rekna med atte det berre va n’Tor okka så va på ferdå så vanleg, men sian n’Tor e sakna så trur hu nå atte det va sjølvaste Bårlitrodle så va på fere.

Gamle Olava på Høgaloftet berettar atte nå e endleg sista premiepærå i huset takka vera n’Tor så klatre opp og fekk grabba den i toppen. Hu driv nå å hermetiserar fruktå.

Huldrenytt:
Det e ikkje någe huldrenytt denna vekå då n’Tor ikkje e heran.

Meldingar frå Lensmaen:
Det e berre rolege tidar å melda om. Lensmann Betram Strenge klagar på atte det e lide å gjera og blekke i pennå så han skriv ud bøter med tørkar ud og han he ikkje fått bruka dei blåe lyså sian n’Tor okka he våre borte den sista vekå.

Helsenytt:
Adle e friske nok i bygdå denna vekå au, men søster Solveig Bringå e bekymra for om n’Tor okka he bliven temma, hu he ikkje fingje bruka synålå og trådå sista vekå.

Utanbygdsnyheter:
Me he sensurera dei, det er berre same elende så føran.

Etterlysningar:
N’Birger Knorten saknar ei brogete kviga. Hu Boline med Svansen saknar kattå Monseguten. Hos dei på Krågeland he ei spragla gode verpehøna fløge øve gjerde.

Sårskilt etterlysning:
Kor e okka Tor? Det strøymer inn på spørringar om någen he sitt n’Tor. Sist ut va ordføraren så lurde på ka så va skjedd for det va meste ei veka sian sist han vart udskjeld av n’Tor. På ei dårlege telefonlinja frå Huldreskog fekk me au ei bekymra etterlysning frå Huldrå våras, n’Tor hadde ikkje vitja på ei veka. Sjølv presten saknar nå hedningen. Og adle ungane og ungdommane klagar på atte det e blitt så altfor roleg i bygdå ner n’Tor ikkje lager skjømtå.

På eit ekstraordinæra kommunestyremøte vart det i går vedtoke atte ein ska senda hu nye kontordamå på likningå Petronella Søde, opp for å prøva å lokka ud n’Tor. Me adle veit jo atte n’Tor kan vera særs stae og ikkje åpnar dørå te kem så helst. Frå apoteken he me nemlegen innsideopplysningar så kan tyda på at n’Tor kan henda e sjuge. Då veit me atte han steng seg inne.

Men Petronella meinar atte hu nok ska få lurd han ud. Hu driv nå å gjer seg klar bevæpna med fletta hår og glinsande silkekjola. Presten måtte snu seg, hu vart for stor freisting sjølv for Herrens mann, han sko kjøra na opp, men tør ikkje lengre. Lensmaen he nå grebe inn og krevd atte han ska kjøra Petronella opp te n’Tor for då får han bruga blålyså endelig. Fjosnytt fylgjer sakå tett opp.

Tekniske greier:
Trykkarsjefen våres kan nå endeleg lova atte Fjosnytt snart bler trykka i ein fargje te! Ka fargjen varte veit han ikkje endå.

Styrelsen i Fjosnytt vedtok i går at tradisjonå med trykkfeil skal fortsetta og om nødvendig vil ein tvinga redaksjonå til å vidareføra tradisjonå.

3 kommentar to “FJOSNYTT den vene 1.oktober 2008.”

 1. xantippe Says:

  Takk for synet …og latteren. Dette var så langt ukas høydepunkt på bloggen. Jeg tenker ofte at du må være en særdeles fantasirik og fargefull kar… Tro ikke du er så borte vekk å ha med i et lystig lag nei. Men; god bedring selvsagt…. ;))

 2. Anonym:)) Says:

  Utrolig! For en fantasifull rikdom du deler med oss:) Synd jeg ikke får svart i det forrige innlegget:O))

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg synes det er godt å se Jeg synes det er godt å se andre le litt xantippe, vi behøver alle det innimellom allverdens alvorligheter. Takk for de fine ordene og ønsket om bedring..

  Takk anonym, men jeg har bare vist en brøkdel her, så du aner ikke, hehe..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: