Pokerfondet – Oljefondets nye nick?

En bad morgen, forbanner spygrønne tabeletter som lager sjøgang i magen. En liter kaffe og øynene er noenlunde klare. Skummer nyheter, verdens penger er i ulage igjen – som magen min. Samtidig er gull rett langsiktig investering nå som alltid, det blir aldri nok gull i verden, resursene er ikke store nok.

At «redningspakken» ble nedstemt i kongressen i går er ingen bombe, for hvem redder hvem på bekostning av hva og hvem? Selv verdensøkonomien USA har en grense, noe mange behøvde nok en gang å forstå, selv økonomer med fine diplomer både i macro og gigga burde ikke være overrasket. Til og med en ussel vill Jærskald kunne belært de lærde om at 1+1 er like mye 2 i dag som i går.

Aldri har Norge hatt så mange «økonomer» som ønsker høy trynefaktor, de er Norges nye kommende kjendisgruppe – en slags pengenes glamourboys. De spretter opp som de berømte paddehatter og fremsetter diverse foklaringer som de antar noe om i dag, på samme tid unnskyldes gårsdagens bommert med at noen hadde fingret med deres krystallkule. Hva skal vi med alle disse nye økonomiske værprofeter som snart ikke kan spå dagens vær en gang? Akk og Nils, folk lar seg lure nok en gang.

Gadd vite om vi noengang får vite om hvor mye Oljefondet/Pensjonsfondet (Sparegrisen Norge) har hatt i reelle tap i aksjegamblingen fra år 2000 og frem til nå mot kontra dersom det heller var investert i gull og andre varige verdier som er upåvirket av børsenes jojoferder? De som forvalter fondet er selveste ultrajappene i dag. De spiller en slags poker i megastørrelse med de verdier vi kunne investert i landet og fått alt på topp og godt rustet til fremtiden.

I dårlige tider på børsene påpeker så disse økonomer som de heter så fint at de har investert langsiktig og derfor gjør det ikke noe om en tar noen titalls milliarder i tap på konkurser osv dann og vann. Pisspreik kommer det mye av fra den kanten, og de er flinke i å skjule den egentlige sannheten. Dog viktig å levere med et pent portrett av seg selv hvor man ser ut som alle svigermødres drøm..

Vel, vi er annerledeslandet nr 1 i verden der og. Folket må for all del ikke få kloa i sparegrisen, det er bedre pengene kastes da, eller gambles bort. Politikere er som regel jumbomennesker i enkel matte – skremmende dersom man fatter hva som virkelig skjules av dårskap. Ingen tar ansvar for at landet ikke er bygget opp til ISO 2008 standard, men alle tviholder på god gammel småflikking for å tukte folket, og belære om årsaker som går mot tyngdekraften, det elementære.

Samtidig slås det stort opp at TV2 har lurt folket, bøndene er kun vanlige urbane som tar trikken og filer neglene mens grandisen stekes. En bombe? Nei, for når kunne en stole på TV2 som seriøse? De viser stadig medias kyniske holdning og produserte sannheter, men når skal folket våkne og slutte å lulle seg selv inn i en verden som ikke eksisterer annet enn som noe lavpannet søppel produsert av dagens media? Våkne og forstå at media kun kjører en agenda som de selv tjener på og at sannheter omgås der som standard.

Problemet med media, de kyniske drittsekkene, er at de er like alle snart, dermed får man ikke komme frem med sannhetene så lenge de samme sitter og styrer hva som skal få komme ut. Overalt er det tryner som skal ha fokus, konstruerte virkeligheter og sannheter, folket må ha noe å dyrke, slik at seere er sikret og reklamekroner. Vi som har levd lenger, også i en tid da media satte sin ære i å opptre seriøst med en dagsorden, vet bedre og lar oss ikke lure, men de oppvoksende generasjoner er i deres makt..

Så kan man spørre seg: Hvorfor tillater vi at alle disse sakene skjer? Mye fordi selv politikkens menn og kvinner er feige og udugelige – på samme tid blir de og lurt av samme forhold, media, økonomer som baker egen kake osv, forskjellene er bare det at de som kan gjøre noe med forholdene, politikerne altså, er handlingslammete der de sitter og baker sine egne småkaker. For de har egentlig bare et mål, å sørge for egen gjenvelgelse ved hvert valg, eller må de jo begynne å jobbe som vi andre, grøss og Donald Duck!

2 kommentar to “Pokerfondet – Oljefondets nye nick?”

  1. Anonym Says:

    du lengter etter komm. fra du lengter etter komm. fra de anonyme ser jeg……………

  2. Jærskalden Tor Vidle Says:

    Neida, men på samme tid er Neida, men på samme tid er det beklagelig at man samtidig skal konsekvent måtte stenge ute også de anonyme som er seriøse, de er tross alt i et flertall. Men jeg kommer til å fremdeles stenge for anonyme en tid i innlegg som jeg føler det er best for egen del.

    Jeg tåler og aksepteer kritikk, saklig, men ikke meningsløse kommentarer som kun er å betrakte som ren ondskap.

    Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: