Hva ønsker kvinner av en mann?

Det spørsmålet slår meg stadig vekk når man leser uttalelser fra kvinner om menn i f.eks debatter, blogger osv. Sammenlignet med antallet som klager på det motsatte kjønn er kvinner i en særklasse kontra menn. Jeg sier ikke her at mennesker ikke kan ha grunn til å klage, men snakker generelt.

Her er en motsatt sak som kommer fra (antatt) et hannkjønn: http://debatt.sol.no/content/hva-tror-jenter-de-er

Jeg ønsker ikke å utdype noe i den debatten, men det er litt merkverdig å lese kommentarene nedover i den debatten som ren tilskuer på sidelinja. En liten grov oppsummering er kanskje at kvinnene ønsker oppmerksomhet fra menn, men kun fra de menn de selv ønsker oppmerksomhet fra, alle de andre får bare holde seg unna.

Paradokset blir da, eller det motsigende paradoks: Hvordan kan alle menn på arenaen vite om de skal «stikke eller komme»? Disse kvinnene som uttaler seg bærer vel ikke en navneplakat hvor de angir hvem som bør hva?

Vel, det var en litt spesiell sak, litt utenfor, men dog innenfor. Og avspeiler kanskje en slags mentalitet, fra begge sider vel og merke.

Men det er ikke til å skjule at det er mye klaging på menn som tydeligvis ikke strekker til slik flere kvinner mener de bør. Endel av «klagingen» har fellestrekk, annet er individspesifikt. Og ofte er medsøstre kjappe med å henge seg på og trøste og forbanne den fæle og utilstrekkelige mannen. Plutselig har en hel haug medfølelse og empati for kvinnen som klager – en haug kvinner.

Så kan en spekulere i hva som hadde skjedd dersom den aktuelle mannen hadde prøvd å legge frem sine synspunkter i samme diskusjon. For nesten uten unntak får man sakene servert kun fra den ene siden, altså oftest kvinnens. Jeg tipper han ville fått «hele hylekoret» mot seg samme hva han fremla sett i fra hans side..

Det er en viss sannhet i at flere kvinner ofte er rask med å hive seg på enhver sjanse til å henge ut menn av diverse årsaker. Selv om de reelt sett ofte ikke har grunnlag for å kunne bedømme rettferdig situasjonen da kun en side serveres. Og selv om hver mann er unik som hver kvinne er, og derfor kan ikke eventuelt ens egne dårlige erfaring med en mann overføres til en annen og helt ukjent mann heller..

Men kjernen er nærligende å spørre om: Hva ønsker moderne kvinner av en mann? Og som motvekt, for å skape balanse: Hva vil de gi tilbake?

14 kommentar to “Hva ønsker kvinner av en mann?”

 1. kanutten07 Says:

  Hei Burde jeg føle meg truffet her ?

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei kanutten, slettes ikke. Nei kanutten, slettes ikke. Det er bare en generell oppfatning som er bygget opp over lang tid. Hvis du tenker på ditt innlegg så er jo det en slags spøk, både med noe sannhet i og noe av den vanlige misforståelse mellom kvinne/mann. Men det innlegget var ikke i tankene mine overhodet..

  Tor

 3. kanutten07 Says:

  Tor Ja det er bare spøk, innlegget mitt, må ikke ta meg alvorlig bestandig, men det jeg skrev er faktisk temmelig sånn grillingen foregår her..hehe

 4. Tante Label Says:

  Det eneste vi ønsker… ..er å ha en mann som får oss til å føle oss som kvinne…;-)


 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jada jeg forstod det Jada jeg forstod det kanutten, god ironi. Men en ting jeg alltid har lurt på er dette med dasslokket. Sålenge jeg kan huske har det alltid vært helt naturlig for meg å løfte det opp, jeg forstår ikke helt at noe annet er en selvfølge, for selv en mann må av og til sitte på det samme lokket… Og, kanskje noe er relatert til at jeg selv er en racer på å vaske bad?

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe du tante du tante, Hehe du tante du tante, både et rett svar, men og det store diplomatiske universelle svaret som ofte kommer når man spør. Et svar som da skulle og tilsi at det motsatte var naurlig, at mannen får føle at han er mann..

  Men, nå tviler jeg sterkt på at tanten vår klager på menn, tvert om er det nok heller motsatt, noe som vitner om forståelse og klokskap..

  Tor

 7. bamse1964 Says:

  Må ikke kvinner nesten Må ikke kvinner nesten altid ha noe å klage på? og i tillegg ha siste ordet til en hver tid?

 8. kanutten07 Says:

  Det med dasslokket har jeg heller aldri skjønt…om det står oppe eller nede, hva så? Det finnes alvorligere ting å bekymre seg for mener jeg : )

 9. xantippe Says:

  «Han er bare ein mann, som «Han er bare ein mann, som gjør så godt han kan…. «Nei, er det noen jeg ikke synes det minste synd på så er det mannen… han har ikke greid å kommei den fremskutte posisjonen han har her i verden uten å bruke både albuer og list, så helt ukjent med spillet og dets regler kan man vel ikke si at mannen er. Han har siden historiens morgen( menneskets historie) vært den fremste blant likemenn, vært den som har kjempet i første rekke… og vunnet. At kvinnene på 70 tallet begynte å kreve litt er albuerom, har nok falt enkelte av hankjønnet tungt for brystet…
  Før i verden het det at damer sutret, nå lurer jeg på om ikke tiden er inne til å si at mennene er i ferd med å bli enda mer sutrete enn damene… lykke til med Mannskampen ;))

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Sorry xantippe, men det Sorry xantippe, men det kommer ingen «mannskamp» her fra, det er ikke min greie. Jeg personlig har ingen «problemer» med kvinners (eller menns) krav på likestilling. Ei heller ikke problemer med mitt forhold til kvinner generelt. Tvert om i grunnen, kvinner er ofte mer interessante når en snakker om verdier og forståelser om de viktige ting i livet enn mange menn er. Mulig jeg er noe utypisk som mann, både vill og sta og prinsippsterk, men og myk som mykeste fløyel og tør å vise forskjellene.

  Spørsmålet mitt i innlegget er mer rettet til de som føler de har noen spesifikke meninger om moderne kjønnsroller og mener de skal kunne kreve et eller annet fra det motsatte kjønn – og sutretete, vel jeg vil nå heller si at det er minst likestilt der kanskje, ihvertfall dersom en legger «klagingens» hyppighet fra begge kjønn til grunn..

  Noe slikt..

  Tor

 11. Wicked. Says:

  Ups.. Skal si deg en ting:)
  Når vi vil ha noe av en mann.. ( Oppførsel, gjøremål etc)
  så avhenger det mye av både dagsform og humør..
  Det er ikke alltid at samma linja virker, bare for at den gjorde det èn gang.
  He he
  Nei, om dere noen gang synes vi er vanskelige, så er det til opplysning, ikke bare vi.
  Å det er en trøst for meg òg:)

  Ha en fin dag du:)

 12. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hm.. jeg er ikke helt sikker Hm.. jeg er ikke helt sikker på om jeg forstod helt wicked, men er det så at du mener mye kommer an på f.eks din dagsform? Dvs at hvis formen er annerledes neste dag dagens «ønsker uaktuelle eller andre veien, forsterket?

  En annen sak er hvorfor man «vil ha» dvs som i å kreve nesten? Er menn etter din oppfatning da stort sett laget slik at de ikke forstår selv hva og hvordan? Eller kan det tenkes at en mann bare ikke tenker likt deg? At det hele daler ned til de vanlige forskjeller mellom to mennesker? Og ikke er kjønnsbaserte særegenheter..

  Neida, jeg føler ikke at kvinner er særlig «vanskeligere» enn menn, ofte har kanskje begge og litt rett på hver sin måte å se verden sin på..

  Tor

 13. Wicked. Says:

  He he he Ja, der ser du..
  Nei, det er en kjent sak at handlinger styres av følelser, og
  sinnstemning har mye og si hvordan vi reagerer overfor hverandre.

  Om vi er opplagte og uthvilte så er gjærne takhøyden noe større, enn om vi er trøtte og slitne.
  Selv om alle gjærne vil være den samme hele tiden, så lar vi oss påvirke av mange forskjellige ting.
  Så det det koker ned til er at mange ganger ønsker vi forskjellige ting og reaksjoner alt etter hvordan vi føler oss. Nå snakker jeg ut fra etablerte forhold og ikke generellt.

  Skjønner du hva jeg prøver og si??

 14. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jo, tror det wicked, jeg Jo, tror det wicked, jeg sitter her og maler, og myser innom inni mellom, og da er det ikke hodet alltid er på rett sted på en måte..

  Men kanskje bør vi huske på det du sier, huske på det på en dårlig dag, dvs at noe kanskje blir urimelig i dag og bør da ligge?

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: