Helsebot i shopping?

Jeg hadde lovet å kjøre noen til Norges størst shoppingsenter i dag – Urk! Tilstanden tilsa avlysning av sjåføren, men jeg liker ikke å svikte. Dermed avgårde! Tjo og hei & sånn. Men i f…. var alle sniglene ute på tur i dag? Jeg så for meg en kjapp frem og tilbake, skulle jo bare avlevere et menneske og så i hurtig trav hjem til egenpleie igjen.

Men den gang ei, noen forstår visst ikke at bilen må ha mer gass enn vanlig tomgang. Hvorfor blir ikke de bøtelagt er et under, de skaper jo kilometere med køer og får opp manges blodtrykk til farenivå.

Omsider fremme til kvinners paradis, en stygg bygning i alle retninger og høyder, 1001 butikkers mekka. Men, eh..Clas Ohlson finnes jo der, den eneste butikk av viktighet, og jeg hadde klart å parkere innen dens fangarmer, dvs innen synsvidde. Why not? Kom ikke på noe jeg trengte, men det ordner seg nok straks man kommer innenfor døra og begynner å trille på nettingburet.

På vei inn et folkehav, 90% kvinner, resten barn og menn. Ansiktene til kvinnene nærmet seg ekstase av 6. grad desto nærmere de kom inngangsdøra. Mennene ble mer og mer lutrygga, resignerte. Hva er det med kvinner og denne forgudingene av butikker? Og da i hovedsak totalt uviktige butikker som stort sett selger bekledning, sko, vesker og krigsmaling. Disse butikkene finnes i haugevis, ja lagvis, og jo flere jo større orgasme er visst oppskriften for total lykke.

Inn til Clas Ohlson, penge i, og vogn løs, klar til angrep! Med jøss? Her er jo snart flere kvinner enn menn? Hva skjer? Kvinner med fulle handlekjerrer og ville blikk, noen menn med litt i hånden, en lyspære på tilbud, en liten ubestemmelig dings, en pakke AAbatterier… Kort sagt, kvinnene kjører alle rundt med handlevogner og topper disse med smil og villskap, mennene tusler lutrygget rundt med en dings til 39,50..

Ja, kvinnene og….jeg. Vel, jeg har alltid bare vært meg selv. Denne Clas Ohlson er Norges største, men i dag må jeg manøvere med utsøkt smidighet mellom alle damenes råkjøring uten å se på veien. De er helt besatt av alt mellom himmel og jord og kjører som svin med øyne på neste sortiment, det lukter svidd gummi. Så.. hva er kjekt å ha i dag da? Det hele er ganske enkelt, man starter i en ende og tråkler seg rundt alle steder og satser på full vogn når kassen nås. Gøy? Javisst, jækla gøy!

Innom maleravdeling og pynter opp i haugen i vogna med noen tuber akrylmaling, lerreter og annet som jeg vet jeg har trippel av fra før, men pytt! Det er morro! Skal man shoppe så skal man. Det skal føles positivt for sjelen og kontoen er alltid hyggelig og merker ikke noe sviieng av Visa, penger skal gi glede, ikke det motsatte. Ved 5 kasser er det kø, selvsagt med alle disse damene med fulle vogner – og meg..

Hjemme igjen, hm… er en tanke bedre nå, det må være et eller annet med den shoppingen? Nesten jul på en måte, man finner først, fyller på i poser, inn i kjerra og inn i kåk, så pakkes det sakte ut igjen, spennende å se hva man har kjøpt i dag da, blir jo nesten barn igjen..

7 kommentar to “Helsebot i shopping?”

 1. xantippe Says:

  Sjåvinisme… Aner jeg et lite streif av god gammel mannsåvinisme her eller? Neida, sikkert ikke, men jeg tror ikke det er hold i den påstanden din om at det var 90 % damer der inne. Og bare så det er sagt, jeg hater shopping, og spesiellt hater jeg slike senter . grøss…;))

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg tellet ikke, men tviler Jeg tellet ikke, men tviler på at prosenten har stor feilmargin xantippe. Og for all del, jeg synes det er positivt med at kvinner og endelig har oppdaget den butikken som har mening, hehe..

  Ellers er jeg enig, hater slike lagvise butikkhus, og oppsøker de kun når alle buksene er såpass slitt at jeg ikke finner mer hold i nål og tråd for å lappe siste hull fra et eller annet tre. Da er det inn i første sjappe og ny garderobe i 3 utgaver og rett hjem igjen.

  Tor

 3. xantippe Says:

  Skjønner deg godt Skjønner deg godt jeg… er vel på Sørlandssentert maks en gang i året… og det er mot juletider… da har jeg mareritt i lang tid etterpå. Og jeg må vel gi deg rett… det er vel en ganske stor majoritet av damer på slike senter… ;))

 4. trultemor- Says:

  shopping) Du må være tilnærmet frisk du??

  10ville hester skulle ha slitt for å få meg til å dra på shoppingsenter idag!!
  Sitter her som et «slakt», surfer fremogtilbake, kan ikke konsentrere meg om noen ting
  Prøver å spise, men magen sier au!
  Lørdagsgodteri er handlet inn av han ryggsvake som nå bruker krykker som ekstra støtte og søte små, men ikke engang sjokolade frister. Men jeg er fortsatt sulten!

  Skulle gjerne ha vært heeelt alene

  Men på dager som denne ville ikke engang Trultebua ha hjulpet…(bortsett fra roen og freden, dersom jeg var alene;)

  Tjoheisan!!

 5. Tante Label Says:

  Hmm… ..tror muligens du burde shoppe litt oftere…;-)

  ..hvis du føler deg piggere etterpå….

  ..noen timer på kjøpesenter og jeg er helt utslitt….

  ..men så begynner jeg å dra på åra da…;-)

  Men det gleder meg at du er bedre…K L E M


 6. Først og sist Says:

  Stakkars… Hjelp…Kvadrat…
  Hva skulle vi gjort uten Clas Ohlson..??
  En til oss og resten til damene..urettferdig??
  NEI!!
  ;0))

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei, lang ifra Trulte, Nei, lang ifra Trulte, skulle jo bare kjøre ei, men så kom jo clas og døyvet en stund, hehe. Maten presser jeg ned, ned skal den samme pokker. Blir bare verre på tom mage.
  Er møkkalei hele greia, men om ikke annet så er det trøst i at det regner og blåser ute og jeg fyrer..
  Håper du blir bedre snart.

  Tja tante, det kommer an på hva butikk en er i, men daffe rundt på butikksenter ellers? Ikke tale om, det er pyton. Heldigvis ligger clas rett ved den ene inngangen. Dra på åra? Pøh, du bløffer..

  Klem tilbake.

  Først og sist: Hehe, nei uten clas der så ville det gått år mellom hver gang jeg besøkte det marerittet.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: