Titt-titt!

Jeg heter Robin og er bedårende vakker!

9249.jpg

Robin Rødstrupe er hele navnet og jeg bor i hagen til han rare dere vet. Vi er mange her i hagen hans, Fia og Njål Kjøttmeis, hele familien til Holger Svartrost, Bitten og Leif Blåmeis, Maria og Eskil Munk, Kari og Per Gråspurv, Nebba og Arne Pilfink, Henriette og Guldbrand Stare, lille Tulla Gjerdesmett og flere. Kalle Gråmåke og Johanne Fiskemåke er og mye innom. Og den frekke Sibbe Skjære og gamle Gråtass, Kråkefar! De stjeler alt og den rare mannen bar ler av de frekkingene! Men han er litt dum da, forstår ikke at de lurer han, hihi!

Nå i turistsesongen er det ikke fred å få! Det ramler inn fra luften av alle slags nordlendinger og andre som bråker og stjeler maten vår! Frekke turister! I går kom det en hel ladning med Gråtroster, sikkert minst 50 og du kan tenkte det bråket! Jeg forstår ikke et pip av hva de sier, men spise opp bærene våre kan de! De burde skjemmes! Ta maten fra oss som skal være her hele året! Tenk hvis jeg ikke får mat nok! Jeg passer ikke å bli tynn jeg! Min figur må ha litt under fjærene! Frekkinger! Åhhhh! Jeg blir så forbanna!

Men han vi bor hos liker disse fremlingene, da løper han og kommer med fotoapparatet! Så knipser han i vilden sky, men glemmer meg som sitter der så beskjedent. Makan! Jeg er pen jeg! Han vet det godt, men glemmer så fort og lar seg sjarmere på nakne føtter av disse innvandrene! Så glemmer han meg! Jeg som nettopp har pusset mine vakre røde fjær bare for han! Åhhh! Jeg blir så sinna! Hva ser han i de bråkete gråkledde nordlendingene! Jeg har store pene øyne jeg så! Han sier så!

Av og til kommer morderen Ludvig Hønsehauk innom, grøss! Da gjemmer jeg meg og skjelver så mye at jeg nesten blir naken jeg! Den rare mannen blir helt vill da. Nei, ikke vill for å beskytte meg og jage morderen! Nei han sniker seg innpå for å ta bilder av morderen, og så smiler han! Han som skal beskytte meg! Men, han er nå litt dum og da. Utolmodig som han er går han for nærme Ludvig, og Ludvig som er ettersøkt i hele fugleverden vil jo ikke fotografes, så da stikker Ludvig og den rare står der som en fjomping hihi!

Men ellers har vi det godt her, han passer på oss og gir oss mat om vinteren. Da kan han sitte i vinduene og se på oss i mange timer, Fia mener at han ikke bare ser på oss, men drømmer og. Kikker på skyene. Dum som han er tror han at vi ikke ser han! Men han er snill da, og fyller på mat hver dag. Om vinteren kommer det mange andre og, masekopper! Fuglesnakket går rundt og til slutt er her nesten overbefolket av fremmede som grafser i seg maten vår! Men da, da smiler han der inne bare enda mer! Makan!

Leif er litt redd for at han rare skal bli blakk av å fø på alle disse ukjente. Men det tror ikke jeg, han bare fyller på mer og mer, og smiler mer og mer. Det som irriterer meg er alle disse som står i veien for meg når han skal ta bilder! Frekke fjærkre! Fly hjem! Dumminger! Åhhhhh! Jeg blir så sinna!

Jeg er vakker jeg! Så da så. Han sier det. Han rare. Nei han er ikke så rar da, nei, bare litt. Men han er litt urolig, tror han er fugl og. Plutselig er han oppe i treet til Guldbrand og i neste øyeblikk oppe og kikker inn til Bitten. Jeg har prøvd å sagt det til han. Ja at han er jo ikke fugl, har jo ikke fjær, men han er jo litt dum da. Så sløser han med bildene! Løper etter teite sommerfugler og knipser vilt på vanlig blomster! Dummingen! Så glemmer han meg igjen, enda jeg er rett på siden! Åhhhhh! Blir fornærma da jeg!

I naboskogen bor Huldrine Rødstrupe den frekke megga! Av og til prøver hun å smiske seg til her! Flyfilla! Vipper på stjerten og gjør seg til for MIN rare mann! Makan! Frekke megge! Åhhh jeg blir så sinna! Bitch! Jeg tror det må være noen muttere for lite oppi det hodet på dummingen for han lar seg smiske med! Makan! Han burde jo forstå at det ikke er plass til to av oss her! Så må JEG jage flyfilla! Hun er sleip og bruke skitne triks! Klorer meg på brystet bare for å buste meg til! Lausfugl! De skitne klørene har ikke sett manikyr på årevis! Fysj! Men jeg er sterkest jeg, så da så! Åhhhhh! Jeg blir så sinna!

Tudeluuu! Jeg må bade nå!

3 kommentar to “Titt-titt!”

 1. stabeist Says:

  Tror jammen jeg hadde kost meg i hagen din For her er det måkene som regjerer, med skjæra som en god nr 2. Men på skogsturene mine får jeg virkelig glede av småfuglene. Kan du tenke deg noe bedre enn å sitte i skogen med kaffekoppen og nyte fuglelivet ? Jeg kaller det energibombe.

 2. xantippe Says:

  Utfartstrang Fikk utfartstrang av den lesinga jeg, og jeg burde vel strengt tatt være inne litt til, men er ening med Stabeis… å sitte ute i skogen og bare nyte stillheten, fuglekvitter og susing i trærne.. kan bli religiøs av mindre jo! ;))

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg koser meg stabeist, her Jeg koser meg stabeist, her er fredlig og frodig, godt for sjelen. Nei ikke mye slår roen i skogene, stillheten, naturfølelsen, det er noe magisk, noe som gjør godt slik at en kjenner det langt inne. Burde vært obligatorisk med en slik dose hver dag….(litt paradoks: Hva pokker stresser vi etter i grunnen?)

  Ha en fin dag

  På en måte religiøs, andaktig følelse xantippe. Sjelepåfyll, tankene får sortert seg bedre. Jeg er litt heldig som bor slik her med god plass og naturens fugler rett utenfor, tror jeg hadde vanntrivs uten nærheten.

  Ha en fin dag og fortsatt god bedring.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: