Hvorfor?

Hvorfor lages vaskemaskiner som ikke kan vaske dyner og overmadrasser? Ikke det at jeg har det problemet, men hører andre har. Stupid å enda lage vaskemaskiner som ikke kan vaske de største drittsamler og smittebomber vi alle har.

Hvorfor blir en ekte villmann som meg forkjølet? Jeg burde jo få vært imun mot slikt som rammer de tamme. Det er flaut for meg å bli nedlagt av en liten sak man ikke kan se en gang.

Hvorfor kommer ikke Gudene ned og ordner i rotet? I det minste kunne en av de snart tatt ansvar. Og hvorfor kan de ikke da se at det er bedre at en superhedning som meg burde fått makten til å rydde opp når de ikke gidder?

Hvorfor får politikere sitte på tinget i all evighet? Selv når deres tabbekvoter er større enn noen av oss andre får aksept for. De burde ikke fått mer enn maks 2 perioder – så ut med de og inn med nye impulser.

Hvorfor er det ikke forbud mot å slå plenen på en søndag og de dagene svartrosten synger? På den neste side som en oppfølging: Hvorfor tillates enda plenklippere som bråker så mye at dersom de var en moped ville blitt avskiltet pga for mange desibel?

Hvorfor rettes ikke radaren mot sniglene i trafikken? Sinkene burde blitt like mye fokusert på og like bøtelagt andre veien som de som rusler noe usle tall over altfor lave grenser.

Hvorfor er det og det kvinnegreier og ditt og datt mannegreier? Jeg synes det er en dustete tankegang skapt av begge i felleskap.

Hvorfor skal det være en menneskerett for kvinner som ikke vil ha en far til sitt barn å få hans sæd når en mann som ikke vil ha en mor til sitt barn ikke får en samme rett til å ha barn via f.eks adopsjon eller surrogatmor? Hvorfor står ikke kvinnene på barrikadene for likestilling den veien og?

Hvorfor prøver alltid noen å lure meg? Enten det er en idiotisk slipsbengel av en bilselger eller kommunen, eller en annen som vet allerede at jeg lar meg ikke lure. Hvorfor er de såpass dumme at når de vet at de ikke lurer meg, men bare til slutt fremstår som det de er – men allikevel bare må de prøve det umulige?

Hvorfor er det plutselig vedtatt at det er best for alle barna å vokse opp i en binge med samme mor – staten? Er det det blitt umoderne å tenke barnas beste?

Hvorfor må vi importere grusomt stygge fargete plastikk-klesklyper fra Kina når de gode gamle og vakre norske i bjørk er både penere og mer miljøvennlige? Er det ikke nok med at vi lar Ikea forpeste oss med deres totale mangel på varme og ekte stil?

Hvorfor spiser folk enda grandiosa? Symbolet på det verste man kan ha i en stekeovn enten med eller uten varmluft. Til og med katten nekter å ha noe med den saken å gjøre.

Hvorfor kommer ikke spanjoler, italienere, grekere osv i tonnevis i gamle slitte charterfly opp her til verdens vakreste land om sommeren? (Eller andre land for den del) Med andre ord, hvorfor nekter de å forlate sitt eget land i en stor folkevandring til andre land i sin egen ferie? (Volum ville selvsagt presset de norske priser ned til passe nivå, slik det er blitt omvendt) Eller er det bare vi som ikke har forstått et eller annet?

Hvorfor lar folk seg lure av media og fotballen? Det er ikke kult å sitte og glane edru eller ikke, på 22 overbetalte selvopptatte mannfolk som leker med en enslig ball på en forgudet hellig plen, heller tåpelig og misforstått. Gå heller ut og spark fotball med ungene i gata – hvis du finner noen da..

Hvorfor må hver generasjon læres på nytt at renta faktisk kan stige? Noen burde lært de det før de får åpnet konto og utdelt maks kreditt..

Hvorfor forstår ikke folk som bare må på tv i en eller annen nedverdigende serie at de bare blir utnyttet av media og ender ofte med å oppnå det motsatte av hva de trodde? Å fremstå inni den kassen er ikke synonymt med lykke, som regel motsatt i lengden..

Hvorfor spør jeg så mye? Jo fordi jeg er meg – og ikke deg..

10 kommentar to “Hvorfor?”

 1. luxcat Says:

  Får en litt oppgitt følelse av denne teksten, og velger å svare med noen bevingede ord av Bill Bryson (fantastiske reiseskildringer, om du ikke har lest dem. Spesielt «Neither here nor there» fra Europa): «Jeg har lenge skjønt at Guds plan med meg, er at jeg skal tilbringe litt tid med hver eneste idiot her i verden.»

  Så, jaja😀

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Antar at du hengte deg opp i Antar at du hengte deg opp i kun det ene «hvorfor», dvs paradokset i enveisforflytningene? (beskrevet bedre av en annen, men for lang å dra her)

  Eller at jeg misforstår, noe som slettes ikke er uvanlig.

  Tillegg må føyes på at jeg har aldri «skjønt» Gud, ikke noen av de, for gudenes viljer er kun blitt formidlet gjennom mennesker til andre mennesker og ikke direkte..

  Tor

 3. luxcat Says:

  Neida, mer en sånn oppgitt «korfor i helvete skal alt gjøres så vanskelig?», eller «Er ikke dette egentlig innlysende» (selv om det er brukt spørsmålsform).

  Og kjære deg: Hvordan kan du forvente å skjønne deg på Gud, når du ikke skjønner deg på deg selv?

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det innlysende er innlysende Det innlysende er innlysende for noen cat, for andre ikke, derfor spørsmålsformen, dermed kanskje man får svar av motpolene og sett avstandene og hvorfor de er der. Selvsagt dekker ikke formen over meningene, heldigvis.

  Nei, du har rett i det siste, men merkelig da at noen hevder at de forstår Gud når de selv og bare er mennesker, som meg, og deg..

  Tor

 5. stabeist Says:

  OM en kunne svart på alle de pluss noen hvorfor til så hadde kanskje verden sett annerledes ut…..

 6. retired Says:

  Å forstå Gud Lurer nok på om de som sier at de forstår Gud ikke hører hjemme i samme kategori mennesker som sier: -«Stakkar, jeg forstår akkurat hvordan du har det» når de snakker med noen som har det vondt på et eller annet vis. Det er de færreste som kan si det med noenlunde troverdighet.

 7. trultemor- Says:

  praktisk sans dyner går fint i vaskemaskina (viss ikke man har dobbeldyne da…)
  TREKKET til overmadrassen går i maskina (også til dobbelseng…da man med glidelås får delt det i to og kan vaske i to omganger)

  Dett var dett for ikveld;)

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Enig stabeist, men endel av Enig stabeist, men endel av de er det åpenbare svar på, men det nytter ikke ser det ut til. Hvorfor er da et nytt godt ord å begynne på, men vanskelig å vite hvor en skal adressere dette «hvorfor» til. Samfunnet? Samfunnet er jo oss alle vel? Så…?

  Tror jeg fatter hva du mener retired.

  Alle behøver kanskje noe å tro på, noen på en gud, andre på menneskene, andre på… tja.. det jeg ikke liker med religioner er at de skal pådyttets barn som ikke har enda evner til å stille rette kritiske spørsmål, religioner burde vært en sak for bare voksne, noe en kan selv bestemme når en er blitt voksen.

  Men huldra, det er noe annet! Alle vet at hun finnes, enig? hehe

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Joda, i min og din og manges Joda, i min og din og manges Trulte, men jeg hører enda om de som har kjøpt billigmaskin som ikke klarer vekta.

  (jeg trør inni alt, bruker sopelimen til å stue inn siste sokk, hehe)

  Tor

 10. Anonym Says:

  Fordi verden ikke snurrer Fordi verden ikke snurrer rundt deg!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: