Anonyme lesere..

Ser at det er endel problemer med anonyme kommentarer hos enkelte. Det er et «problem» som dukker opp i perioder, ofte i kjølvannet av småstøy. Mulig at det er noens hobby å lage kvalme, eller annet. De om det.

Å kaste ut påstander og spekulasjoner om hvem og hva osv vedrørende anonyme kommentarer er bare tull, man kan ikke vite, men bare tror og antar, ofte kanskje slik enkelte ønsket at det var. Man blir lett småparanoid av slike spekulasjoner. Det sunneste er å se heller på hva som blir sagt og glemme spekulasjonene, det løser ikke noe uansett.

Det er et faktum at på Sol sine sider er de fleste som leser uregistrerte. Eller «anonyme» da. Logisk nok burde da og flest kommentarer komme fra uregistrerte. Bare se her på et debattinnlegg: http://debatt.sol.no/content/sol-spor-vil-bare-ha-jenter-med-ribbein#comment-54910032 Det er langt mellom de som er registrerte der, selvsagt finnes og det motsatte i andre forum.

Her på bloggen er det i grunnen få anonyme kommentarer sett i relasjon til innleggsantallet pr døgn. Jeg føler og at antallet lesere/kommentarer sett i forhold til økende antall blogger er synkende etter at Sol la om fra å vise siste blogginnlegg (eller hvordan det når var) på fremsiden. Nå velger de ut en blogg selv og lar den ligge til støvet dekker den. Som leser av hovedsiden kan det da føles som om det ikke skjer noe på bloggen pga samme innlegg ligger der hver dag.

Jeg forstår ikke Sol’s tankegang der, noe jeg har sagt før. Den er helt ulogisk, også sett fra deres mål som er å øke interessen for Sol’s sider totalt, det er jo «klikk» de lever av, besøkende, enkelt sagt. Der hvor det på hovedsiden i dag ligger en blogg og ruster, burde de lagt inn en rullende sak med f.eks siste 10 blogginnlegg, det skaper en dynamisk effekt og avspeiler bedre realitetene. I tillegg flere lesere på bloggen, flere bloggere, og ikke minst flere «klikk» og interesse for Sol generelt. Jeg mener bestemt at Sol har gjort en tabbe der som de selv og taper på.

Det var de anonyme ja, jeg avsporer. For å utvikle bloggen, få nye bloggere osv, er en avhengig av «ferskt og nytt blod» fra utsiden som kommer inn, oppdager bloggen og finner en interesse i å prøve selv. Hvis ikke blir det stagnasjon og nedgang av naturlige årsaker. Kort sagt er bloggen avhengig av at nye mennesker fatter interesse. Disse starter ofte med å kommentere «anonymt» og blir de godt mottatt så utvikler det seg kanskje til en ny blogger og med tiden.

Selv har jeg i det siste hatt lite problemer med anonyme kommentarer, unntak finnes, men det skjer hos alle av og til. Og jeg har dermed ikke sett noe behov for å utestenge uregistrerte slik vi i dag kan, endelig. Men akkurat nå er det en liten periode med turbolens igjen, og jeg kommer da til å velge å kanskje la enkelte innlegg være stengte for anonyme kommentarer og andre ikke. Men antagelig slik at dette gjelder helst om natten, av en eller annen årsak er det ofte da de «verste» anonyme kommentarene kommer. Så kan jeg kanskje åpne igjen om dagen. Dette inntil det hele roer seg igjen.

Jeg vil råde alle som legger ut personlige følelsesladete innlegg å ihvertfall stenge av for anonyme kommentarer på disse, noen innlegg er man mer sårbare på enn andre. For de som stadig føler at de får uønskete kommentarer fra anonyme er det bare å stenge av for slike, nytter ikke å klage gang etter gang når man selv må ta ansvar og stenge av. Å sloss mot anonyme kommentatorer er dødfødt og sliter deg bare ut.

Det er beklagelig at man må utestenge uregistrerte lesere fra å kunne kommentere, for langt de fleste er hyggelige mennesker, men dessverre er verden ikke bare roser og blå ballonger.

For faste lesere som ønsker å kommentere vil jeg anbefale å registrere seg med et eller annet nick, det er gjort på et øyeblikk, da får man og tilgang til å kunne skrive egen blogg dersom det ønskes før eller senere.

Å registrere seg gjøres her: http://alias.sol.no/

10 kommentar to “Anonyme lesere..”

 1. Anonym Says:

  Opphengt i noe Tor Ser jo hva du er opptatt av om dagen, trodde du ville la det ligge jeg!!!!!

 2. den lille havfrue Says:

  Noens hobby å lage kvalme Noens hobby å lage kvalme ?
  Vi trenger alle å ha ei «skytteskive.
  Prøv å se på bloggen som ei skytteskive (for de som trenger det der og da må ha ut litt
  aggresjon.)

 3. jae-ols Says:

  Utrolig Det er utrolig at noen kommenterer anonymt, det er helt forkastelig. Hva er vitsen?

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Anonym:
  At folk her som Anonym:
  At folk her som deler av sitt liv ved å skrive blogg og så får kanskje kommentarer av anonyme uten normal folkeskikk er vel noe flere er opptatt av, dvs at det prøves å unngå. Dette er en stadig gjenganger og har ikke noe med det du antyder å gjøre.

  Lille havfrue:
  Hvorfor «trenger» noen å ha andre ukjente mennesker som skyteskive? Hvorfor må man ta ut en personlig aggresjon mot uskydlige ukjente mennesker? Virker helt bak mål og misforstått for meg. Hvor går grensen? Det er jo nettopp slike holdninger som ofte og ligger bak blind vold. Ord kan og volde skade til din opplysning..

  jae-ols:
  Jeg er ikke helt enig i det, de fleste anonyme er ikke ute etter å lage kvalme, tvert om får man ofte mange hyggelige og gode kommentarer fra uregistrerte. Men dessverre er det noen få som ødelegger inntrykket og skaper disse situasjonene.

  Tor

 5. jae-ols Says:

  Jærskalden Tor den Vidle. Jeg har veldig dårlig erfaring med anonyme. De er usaklig,og slenger dritt. Tror de er noe, men det er de ikke. Det er feigt å være anonym. Rart at det er tillatt.

 6. labelwriter Says:

  Enig der Tor… ..de kunne godt hatt en liste med de 10 nyeste innlegg på forsiden…( enkelt å sette opp)

  ..det hadde spart de for masse arbeid med å plukke ut enkelte innlegg som skal stå i dagevis…

  ..dessuten hadde det inspirert bloggerne til å skrive oftere..;-)

  ..var mye kjekkere før omleggingen…;-)

  ..En liten *knib* til deg i dag også…


 7. Miss.SnorkFrøken Says:

  Hva jg har sagt før og sier Hva jg har sagt før og sier det igjen, what goes arond comes around!!!! Og det hjelper lite md å registrere sg på aliasen, for mange kan få tak i din passordkode der. Som jg fikk erfare når jg var villedustaa39, da kom der en md samme nicket, NÅR jg brukte den der og da. Noen burde ha blitt sprerra fra sol, fordi noen brukere er der for å skape dritt for andre. Alle chatteromma burde kun ha vært i bruk for dei md regganick. Men hva nytter det, når andre kan få tak i din passord der på aliasen?

 8. Øybamsen Says:

  Anonyme. Som Starbear kan nok mange ha nye å si om meg… hint-hint… men jeg har aldri kommentert anonymt, heller ikke her nå! At jeg selv har vært blandt de mest utsatte for drittslenging fra anonyme, er kanskje ikke helt unaturlig, «kontroversiell» som jeg sies å være! Imidlertid har jeg kun tidvis stengt for disse, for at ikke den støyen skulle overskygge mine budskaper. Men, at det er en pest og plage for mange, er det ingen tvil om. Det er heller ingen tvil om at «anonyme» er velkjente bloggere her, men at disse ikke tør slenge dritt under sitt eget nick, for ikke å bli uglesett i det såkalte «gode selskap»! Hilsen STARBEAR.

 9. stabeist Says:

  Vel, TOR nå går du mot deg selv igjen. Og hvorfor klager du på det du gjør selv stadig vekk ? Bare et spørsmål.

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  jae-ols:
  Jeg kan love deg at jae-ols:
  Jeg kan love deg at jeg og har fått mine omganger dritt fra uregga. Men som regel sletter jeg det bare stille, det er ofte beste medisin i lengden. Nå som vi har fått muligheten til å stenge for anonyme (uregga) er det bare å bruke muligheten for de som føler seg plaget.

  Tante:
  Helt enig i alt du sier, det var bedre før vedrørende det du sier. Begriper ikke Sol som ikke selv forstår det enkle i at det er dårlig reklame å ha liggende samme greiene i dagevis, ja til og med ukevis, må virke sløvt for lesere av hovedsiden deres.
  En knib tilbake..

  Miss Snorkfrøken:
  Jeg er ikke helt sikker på alt du sier? Men ingen får jo tak i passordet ditt uten at du selv røper det.

  Starbear:
  Joda, du har som mange av oss andre og fått din del av anonyme sleivspark, men som du sier så er det nok best å stenge for uregga i en del tilfeller, kanskje det blir permanent for de fleste til slutt for alt hva jeg vet. Selv kommer jeg og i fremtiden til å bruke den muligheten når jeg føler det er best. Jeg er ikke helt på linje med deg i det du påstår om at de anonyme er andre bloggere, det er bare vill gjetting for du kan ikke bevise dette, og dermed er det like greit å kun holde seg til hva som blir sagt. Men, du burde se den linken over, så ser du mitt poeng at det er mer uregga mennesker på sol enn regga..

  Stabeist:
  Den forstod jeg ikke? Mulig du synes da at jeg er treg eller teit, men det får du lov til, hehe..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: