Steder med spesielle minner..

Vi alle har vår steder som er belagt med gode spesielle minner, ofte flere. Jeg har mange slike steder som er samlet i min minnebok i sjelen.Det er steder man gjerne lengter tilbake til, selv etter mange år. Kanskje er noen av disse stedene vanskelig tilgjenngelige – kanskje er man så heldig at det er rett rundt hjørnet.

Mine minnesteder er både langt avsted og nær. Noen er sågar ikke i sin opprinnelige form lenger, de er kanskje utradert av menneskelig vandalisme som f.eks kraftutbygging. Noen av de, som i bildet under, er vanskelig tilgjengelig, det kan bare nås via båt i flere timer, egen båt, rutebåt finnes ikke for det er et avsides gjemt sted hvor ingen bor.

Dette er innerst i en lang fjord med enorme høye fjell rett ned i en uendelig dyp fjord. Inn mot bunnen av fjorden snevrer det seg inn stadig mer og man kan nesten tro at der slutter fjorden, men så runder man et nes og en stor «gryte» åpenbarer seg som en skjult herlighet.

Der inne renner en liten lakseelv og, en elv som nesten er glemt. Oppover den smale dal i mellom bratte fjell finner man et gammelt hus, det har bodd mennesker her, men for lenge, lenge siden. Det er som å komme inn i et eventyrland, man venter å finne fabeldyr bak hver en stein eller busk. Et sted som er glemt i en travel urban verden, det lever sitt eget liv i harmoni.

Det eneste nye er en liten kai, et slags fremmedelement i den verden. Kaien, eller brygga, brukes i hovedak av arvingene til det gamle bruk som er der en gang om året for å se etter stedet, men eller er det nesten aldri mennesker her.

Jeg har vært der mange ganger da jeg hadde båt, men hver gang var det like storslagent og nytt, undringene der en vandret rundt, kikket på rester av urgamle tufter, undrett seg på hvordan de egentlig levde den gangen. Var det barnelek hvor uskyldslatter ble kastet frem og tilbake mellom fjell? Kanskje og sorg, ja den er jo på en måte naturlig, en del av livet vårt, og den gangen kunne en ikke bare ringe 113..

Dette stedet har gitt meg en uendelig mengde påfyll i tanker, fantasier, gleder – men meste undring og ærbødighet for det vakre og de som en gang levde livet sitt der inne…

Under er et bilde utover sjøen i den stor poll hvor en kamerat pilker middagen. Det sies at når høststormene står inn så dannes kraftige oppvinder som så lar alle de små fossefall ned fra de høye fjell renne oppover som fontener, et fenomen som passer i en ekte eventyrverden..

scanned-80.jpg

5 kommentar to “Steder med spesielle minner..”

 1. May-Britt Says:

  herlig det var idyllisk på det bildet ditt=)

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det er en utrolig vakker Det er en utrolig vakker plass May-Britt, bilder klarer aldri fange magien, man må oppleve den.

  Tor

 3. Trym Says:

  Bilder! Er det ikkje fantastisk at trass i all digital foto og filmteknikk, så har vi dei beste bilda inne i minnebrikka vår – ja, ja det vert i grunnen smått å samanligne menneskesinnet med alt med ei minnebrikke -!
  Vakkert skrive – du Tor – du kan male bilder for tanken!
  Takk skal du ha!
  pS. eg driv å tek bilete i dag av ei hjortekolle som går rundt huset – vert fine bilder – men stemninga med dette haustlyset – i dag -raudt det får ein aldri inn i apparatet,-
  Like eins lukta av epler halvdaut blomsterbed – og litt regn!

  Ha ein god dag

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja Trym, godt sagt, de beste Ja Trym, godt sagt, de beste bildene har vi inni oss, de kan ikke erstattes av vanlige fotografier.

  Håper du kan poste noen av de bildene Trym i et blogginnlegg.

  Og mange takk for fine ord.

  Tor

 5. mariee52 Says:

  Føler som jeg har vært her Tor Hva heter dette stedet da?, ligner et sted vi gikk fottur engang, og opp til Månefossen, tror jeg den hette, da var vi på en ensom fjellgård og fikk litt kaffe og vann på veien oppover skrea. Stien gikk nemlig i en gammel røys, som sauene hadde laget tråkk..Varme tanker fra Mariee52


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: