Inntrykk..

De 3 arme aksjeriddere serverte medtatte smørbrød med og uten salat da jeg ankom. Jeg styrte unna de med laks på. Selv var de oppskjørtet over a) no laks på land (som om det var bigs news) b) hoppes over da det er strengt privat mellom han og hun + hun, c) børsens blåmandag, e) (d nevnes ikke da de eier ikke skam) at bankers hadde avslått å komme da han var ikke helt seg selv når morgensolen tittet frem.

Men stor og smiskende alminnelig jubel forekom i passe mengder da bankers uventet dukket opp, dagen var reddet på fiskefronten! «Bankers» dvs meg, hadde opprinnelig besluttet å ikke ankomme som nevnt, det brygges på noe innvortes. Men så ble været såpass nydelig, med andre ord standard, dermed omgjordes vedtaket og fluestang med tilbehør slengt inn i kjerra og en tur ut til de fortapte 3.

Visitten kom dog til å bli kortvarig, jeg hadde andre planer. En tur langs strender for å lete etter et eller annet, leter alltid etter noe på strendene, fugler, vrakgods og annet, men kanskje mest sjelero. Etter formaliteter og lunsj ble stang satt sammen, de 3 hadde styremøte og besluttet at de skulle være tilskuere, den ene gjorde til og med håven klar, snakk om å hove laksen før stanga er ladet..

Kald og rolig gikk så håpet deres, meg, ned til elvebredden, på med polariserte briller og en liten mygg av en lakseflue. Etpar luftkast og flua landet på feil sted, jeg bannet inni meg, men trakk det tilbake i neste sekund da en laks var såpass elskverdig å like flua og svelget den uten omtanke for kreket. Not bad, laks på første kastet, og det på en plass det var opplest og vedtatt at det var ingen laks i dag, eller i forrige uke.

De småfeite herrer måpte vantro og mente at nå overgikk jeg meg selv til og med, men den var jeg ikke enig i, det får være måte på hva en skal finne seg i av smisk. Det var ingen rekordlaks, heller en pingle på omtrent 2 kilo uslødd antok jeg der den prøvde å plaske og herje for å virke større og kreve respekt for noe den ikke var. Men en laks er en laks, og svusj, den var på land før han med håven rakk ned.

Etterpå pakket jeg sammen og gikk, deres ære var nå tilbakekalt og jeg hadde bestalt for lunsjen med laksen, dessuten, tenk hvis jeg ikke fikk en på 2. kastet? Best å beholde glorien og bygge på legenden.

En kjøretur til brakte med til en Jærstrand. Ut og på tur med kamera. Stor landsjø, men ikke et vindpust, ofte betyr det at det ligger et lavtrykk langt der ute og presser opp sjøen. En fyrstikk ville brent ned til fingertupper, bare nydelig, og varmt.

9540.jpg

Ettermiddagen og tidlig kveld har bestått av vandringer langs strender og marehalm, inntrykkene sitter i, mye fugl, mest vadere som beitet og hvilte i flomålet, men og tårnfalker hengende over marker på let etter mus.

9279.jpg

Og jeg er trøtt, fysisk trøtt, en god trøtthet på flere måter etter kilometre med sporavsetting i solvarmet sand. Og omtrent 800 bilder er lastet over på pc’en, ca halvdelen blir normalt slettet når kritiske øyne studerer. Men det var nok årets siste tur etter laksen, like greit, for det har vært elendig i år.

Noen få glimt og inntrykk:

9390.jpg

9486.jpg

9524.jpg

9574.jpg

9545.jpg

9474.jpg

9439.jpg

9379.jpg

9709.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: