I fix?

Hva gjør man ikke for å berge æren? Jo, blant annet ringer en villmann. Høy sigar og konto hjelper ikke noe når grensene for egens dyktighet er i fare for å bli overskredet. Det kan, skrekk og balsam, bli en plett på glorien. Så man ringer til løsningen, denne gangen en villmann. Pløsete hvite gullbeslåtte fingre slår hans nr på siste utgave av en måha dings:

Tor, old boy!
-Å, e det du gamle ørn?
Jess, the one! Formen er good?
-Jaudå, det skranglar og knirkar, men e oppegåande og vedlause..
Du, hva skal du i morgen?
-Måndag? Ska og ska, eg får sjå.
Ikke noe på tapeten altså?
-Jodå, maling i ymse fargar.
Skal du male noe?
-Neidå.
Du sa maling i forskjellige farger?
-Åh..du spurde om ka eg hadde på tapetå?
Ahhhhh, hehe, skrulling!
-I lige måde din latsabb.

Du? Vil du være med å fiske i morgen? Alt dekket.
-Kem andern ska med?
Vi blir et lite party, D og N. Og meg, men vi håper du kan joine oss?
-Kor ska dokk fiska?
(sensurert)
-Å pokker, lite laks deran i år, tomt meste.
Det gjør ikke noe, you fix det som alltid!
-Høh! Dokk vil berre sikra atte dokke berga ærå tomsingar!
You are safe vet du Tor!
-Ser meg ud så ein safe du!
Satser på at du blir med, N har veldig lyst å treffe deg igjen.
-Eg veit ikkje, solå skinn og laksen e fraværande. Eg ringar deg i morgå tidleg.
Da sier vi det, regner med deg nå!
-Det sa eg ikkje, hade!

Jeg får se i morgen tidlig, det er nesten ikke laks i år i den elva. Og det vet de, så luringene skal ha meg til å trylle en på land, etterpå sier de når noen spør: «Jada, vi fikk laks!» – «Vi», når jeg er med blir de fiskene jeg får «våre» når det skal skrytes til andre senere. Null fangst er nederlag, og dårlig samtaleemne ved konjakkglassene, hehe, dustene..

Sommer er meldt å fortsette – til neste sommer på kalenderen? Den er blitt en fast institusjon. Greit for meg, men i dag forsvant hele sommerettermiddagen i et selskap – selskap burde kun holdes på regnværsdager..

Ellers er jeg rimelig ajour, kroppen og sjelen behøver noe annet nå enn bare jobb og styr. Ikke pokker om jeg misbruker en vakker sommer til på denne måten. Ikke tale om!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: