Smak av sommerfarger..

Vakre høstdager – nesten som høysommer, varme fra blå himmel, farger i bed, farger flagrende i eventyrlek. De savnede admiraler er overalt. Svarte og brannorange med blondekanter, snart seilende, snart hvilende på en stein varmet av sola. Og ikke minst, sugende på nedfallsfrukt..

Stadig vekk blir jeg distrahert og stopper opp i arbeidet for å beundre de fargerike sommerfuglene som kommer langt sør fra – lenge ventet jeg, de ankom mye senere enn vanlig, og jeg trodde at i år kom de ikke, nådde ikke frem. Men se nå – de svever rundt over alt, sitter over alt, ja til og med inn terrassedøra finner de fram.

Noen er slitte, andre er nypressete. Og de har en utrolig luktesans og finner selv den best skjulte halvråtne plomme. Sleng ut en plomme og de er der på et øyeblikk. Fargene er utrolige og de synes på lang vei, store er de og. Undersiden ser mer ut som et brokete sigøynerskjørt. Liksom et maleri som ikke er helt ferdig enda, kontrasten til oversiden er stor.

Jeg knipser og knipser, prøver og prøver å fange den galante flukten, men de er nesten for raske til at jeg lykkes. Raske vingeslag fulgt av seilflukt på stive vinger, som en fugl. Men de er for kjappe og fluktbildene blir tåkete.

8983.jpg

8850.jpg

8995.jpg

Det summer og lever, insekter og fugler, vi er visst i september, men det er bare på kalenderen og ikke på Jæren. I pustepauser, ja selv en villmann må ta slike og suge inn livet innimellom, studeres blomster og alt livet, det lagres for all tid i minne som samler de små ting til å leve på i tyngre dager..

8879.jpg

9164.jpg

Astersen har sin høytid nå, den er treg med å vise sin vakkerhet, litt sky kanskje? Men den kommer alltid, trofast titter den bare plutselig frem en morgen, som for å si: «Hei, her er jeg – du har vel ikke glemt meg?»

9240.jpg

Gule, røde, rosa, lilla, hvite, blå – frodige mot grønne blokker, sett før kanskje? Jo, men disse bildene er tatt i dag, 13. september. De trauste margeritter pryder like vakkert nå som i juni, her er noen få..

8708.jpg

8688.jpg

8698.jpg

Hva var det? Jo, nok en admiral flagret forbi forførende, lokkende «kom med meg….» hvisker den og gjør seg ekstra til rundt hodet en gang, og jeg lar meg forføre, undrende over alt vakre som finnes….

Og jeg velger her et uskarpt magisk bilde av et eventyrvesen hvor man får tildelt fargene og inntrykket av noe levende og svevende – og lar fantasien lage skapningen, bare min egen..

Ser du hun smiler..?

8572.jpg

4 kommentar to “Smak av sommerfarger..”

 1. mariee52 Says:

  FANTASTISK Du er så flink å fange ØYEBLIKKET, elsker sånne bilder jeg vetdu,,ha en flott kveld og morgenag…god natt..Varme tanker fra Mariee52

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk mariee, jeg prøver å Takk mariee, jeg prøver å få med mest mulig, men det er noe alle steder på en måte..

  Ha en fin helg videre du og!

  Tor

 3. Ltt om alt Says:

  Vakkert Begynner å bli litt lei av det ordet, men finner ikke noe som dekker bedre. Sanselig er kanskje ett ord som kan brukes? Som Mariee52 skriver, du er flink til å fange øyeblikket, og du er fantastisk god til å male med ord.
  Ha en fortsatt fin helg

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Vakkert er et vakkert Vakkert er et vakkert uttrykk «litt om alt», hehe.. Går det an å bli lei av det? Og som du sier, finnes ikke noe som dekker bedre for inntrykket, følelsen «vakkert»?

  Takk for fine ord, og ha en fin helg du og..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: