Bestemor i miniskjørt og den glemte agurk..

3 kasser ute av drift, og kø like til bollehyllene. Sukk..hva gjør man da? Jo, henger over trillegreia og studerer hyller og omgivelser. Mulig det er taktikk slik at vi skal av kjedsomhet fylle på noe til mens det ventes? Ruller man en meter ut av køen er man satt tilbake til jumboplass av stresseren bak en.

En dame trillet med skravlende smålatter forbi, hun hadde med seg noen småtroll som hadde oppdaget en ny stabel snop. Damen, sikkert 60, men i lett miniskjørt og svarte strømper (hva nå de som går til topps heter, antar at de gikk helt opp?) og en betydelig utringet nydelig uskyldshvit bluse med perfekte blonder. Man kan vel uten å ta i si at det bugnet godt under blusen. Til og med BHkanten hadde blonder. Skoene sikkert moderne og med litt høye hæler.

Ja, og et stilig belte som hold skjørtet høyt eller lavt nok. En stilig bestemor med andre ord. Ja pokker, må ikke glemme at hun faktisk hadde hestehale og i en ubestemmelig brunfarge. Bakfra kunne en tro hun var 20. Jeg pleier ikke legge særlig merke til folks klær i en vrimmel. Men hun skilte seg ut, og da på en stilig og litt småfrekk elegant måte.

Et raskt overblikk over forsamlingen, mest kvinner, ca 90%, menn handler visst ikke mat, kun villmenn? Selv synes jeg det er like greit å handle mat som å handle annet, hva er forskjellen? Nåh, vi få menn ble i denne kvinnedominerte forsamling redusert til grå, kvinner er mer synbare i sin bekledning og hårgreier og annen pynt. Forsåvidt ikke noe nytt.

Standard spørsmål er jo hvorfor kvinner er så mye mer opptatt av utseende? Fasaden – selv når de bare skal handle noe til kjøleskap og brødskuffe. Kanskje forstod jeg noe mer av det egentlige svaret etter en stund? Og det har lite med oss menn å gjøre. Litt av mysteriet ble løst takket være den småsexy bestemor.

Hun holdt på frem og tilbake med de små, mens vi andre stort sett stod i ro i den lange rekke som tilskuere. Jeg flyttet oppmerksomheten mot den lange kø. De få menn snikleste enten i VG eller halvsov. Men kvinnene? Jo, nesten alle kikket enten i smug eller helt åpenlyst på den spreke bestemor i de småfrekke stilige klær. Da jeg ble klar over forholdet ble jeg litt forundret.

Så prøvde jeg å tolke uttrykkene, ofte røper disse endel av hva en tenker i gitte situasjoner. Jeg er litt usikker på hva jeg skal kalle det uttrykket som jeg følte var mest dominerende i alle kvinneansiktene som studerte bestemor. Litt kanskje slik disse tyggifjortisene som henger i alle kroker og studerer ukjente av samme type? «Hva tror du du er?» i forskjellige utgaver.

Merkverdig at voksne kvinner enda har de tankene? Etpar viste nesten helt åpenlyst sin forrakt for den livlige blondeguri der hun svinset rundt hyllene. Etter en stund måtte jeg flire litt, de oppførte seg som sine tyggidøtre nesten hele gjengen. Så kom tanken om at, aha, her ligger noe av svaret i gåten om kvinner som ikke kan gå ut av døra uten å alltid se nye og perfekte ut, selv til postkassen.

Det er kvinnene selv som skaper forholdet, ikke menn. Nei, de vet at de blir saumfart av sine medsøstre, ikke av mennene, selv i en grønn vanlig matsjappe. De blir «målt og vurdert» av sine egne, en slags stille karaktersetting. Taust, men blikk sier mye. Så kan man spørre seg, hvorfor bryr voksne kvinner seg om dette like mye nå som da de var fjortiser? Mulig det er noe i at mange kvinner er på en måte evige fjortiser på noen områder?

Tankene ble avbrudt av et lyn som slo ned. Pokker! Jeg hadde glemt agurken! Vel, får ta det som en mann, ut av køen og til andre enden og slengte oppi en passe gurk. Tilbake til den lange rekke, nå på jumboplass, dog, bestemor var nå ferdig og jeg fikk henne rett foran meg. Hun luktet et eller annet naturlig, en slags villblomstlukt, den nådde mine nesborer.

I mens hadde resten av kvinnene nå oppdaget en ny medsøster i aksjon blandt chips og peanøtter, kun jeg så bestemor nå. Jeg syntes hun var både stilig, og modig tross alt, for hun visste nok om alle blikkene, også blikk fra de som kunne vært hennes døtre, og de skal man kanskje helst ihvertfall ikke tenke tanken hva mener, hehe

Og der var middagen i tanken, solen stråler og resten av veden må løs inn i ny bod..

3 kommentar to “Bestemor i miniskjørt og den glemte agurk..”

 1. Litt om alt Says:

  «Elsker» sånne damer, jeg, som tør å skille seg ut!
  Men du skriver så sant, så sant. De som er verst til å «dømme» er de som ikke tør selv?
  Ha en fortreffelig herlig freddag🙂

 2. Polarisen Says:

  Det er…. ….et ordtak som heter*kvinne er kvinne værst*
  Kan skrive under på det, selv om jeg ikke bryr meg om det. Det handler da om å være flottere, fjongere og slankere enn eks. nabodama.
  Kvinnene pynter seg ikke for mannen, men for å vise seg for andre kvinner.
  Dette opplevde jeg selv i min barndom fra bla. min mor.
  Men som sagt jeg bryr meg ikke om hva andre kvinnfolk måtte mene om meg, fordi jeg er bare meg selv .
  Ha en flott kveld

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Kanskje er det noe i det, Kanskje er det noe i det, litt om alt? Eller at det er noe auto hos endel kvinner?

  Ha en fin kveld.

  Jo Polarisen, det ordtaket er jo nevnt i mange sammenhenger. Kanskje er det noe i det? Det var forunderlig å se reaksjonene så tydelig. På samme tid er det jo litt tragisk og å skulle føle at man blir målt hele tiden av sine medsøstre. Men jeg forstår ikke i såfall helt hvorfor det skjer? Som om det var en slags konkurenter i en konkuranse om et eller annet?

  Ja, best å være seg selv, men kanskje vanskelig for mange dersom man føler andres målende øyne?

  Ha en fin kveld..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: